Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη «μάχη» για τον Αντρίγια, αλλά…

Από sdna.gr: Η ανανέωση με τον Ζίβκοβιτς και η νίκη επί του Απόλλωνα, ήταν τα θέματα της ασπρόμαυρης επικαιρότητας τα τελευταία 24ωρα.
Πηγή: sdna.gr
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη «μάχη» για τον Αντρίγια, αλλά…

Ξεκινώντας από την παραμονή του Σέρβου διεθνή στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ έκανε ένα μεγάλο βήμα για το παρόν και το μέλλον. Θεωρώ πως ο Αντρίγια, είναι το μεγαλύτερο ποδοσφαιρικό project του Δικεφάλου. Η ποιότητα του, η ηλικία του, οι παραστάσεις του και το γεγονός ότι αποτελεί βασικό μέλος της εθνικής Σερβίας, δημιουργούν ένα σοβαρό προφίλ ποδοσφαιριστή, που απασχόλησε πολλές (εντός κι εκτός συνόρων) ομάδες, που έμειναν με την όρεξη. Αυτοί ξέρουν...

Οι διαπραγματεύσεις του ΠΑΟΚ με τους εκπροσώπους του παίκτη ήταν χρονοβόρες, δύσκολές και επίπονες. Απόλυτα φυσιολογικό καθώς η πλευρά του Σέρβου γνωρίζει ποια είναι η αξία του και επιχείρησε να αποκομίσει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, λαμβάνοντας, ωστόσο υπόψιν της την επιθυμία του να παραμείνει στην Τούμπα και φυσικά τον άψογο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε ο ΠΑΟΚ στον παίκτη, από την ημέρα που έμεινε ελεύθερος από την Μπενφίκα.

Αναγνωρίστηκε η δυνατότητα που δόθηκε στον Αντρίγια να απελευθερωθεί ποδοσφαιρικά και να ανεβάσει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Θετικό το πρόσημο της τριετούς ανανέωσης, τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για τον ποδοσφαιριστή. Ένα μεγάλο θέμα λύθηκε και ο Δικέφαλος προχωρά στα επόμενο (Ινγκι Ινγκασον), με σοβαρότητα και σταθερά βήματα.

Αντίθετα, δεν θα έλεγα ότι την ίδια σοβαρότητα, καταγράφω στην απόδοση της ομάδας. Σαφώς και η νίκη με τον Απόλλωνα ήταν δίκαιη και άνετη, ωστόσο ο ΠΑΟΚ έκανε τα εύκολα – δύσκολα και ξανά εύκολα, σε ένα ακόμα παιχνίδι. Το... αστείο γκολ που δέχθηκε, ήρθε να προστεθεί στη μακριά λίστα των γκολ – δώρων, που απλόχερα προσφέρει στους αντιπάλους του ο Δικέφαλος.

Με 7 γκολ παθητικό στους αγώνες με τον Βόλο, τον ΟΣΦΠ και τον Απόλλωνα Σμύρνης, μόνο ικανοποιημένοι δεν μπορεί να είναι ο Ράζβαν Λουτσέσκου και οι παίκτες του. Θα ανησυχούσα λιγότερο, αν τα γκολ – δώρα, ήταν αποτέλεσμα κακής συνολικά λειτουργίας της ομάδας.

Τα περισσότερα... δώρα, προήλθαν από ατομικά λάθη που προδίδουν κακή πνευματική προετοιμασία. Αυτή είναι η δική μου εκτίμηση. Αυτό επεσήμανε και ο Ρουμάνος τεχνικός, μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΣΦΠ. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ αδικούν τους εαυτούς τους κατ΄ εξακολούθηση σε βαθμό -ποδοσφαιρικού- κακουργήματος.

Το ευχάριστο είναι ότι το πρόβλημα έχει εντοπιστεί τόσο από την τεχνική ηγεσία όσο και από τους ποδοσφαιριστές. Αυτό σημαίνει ότι θα φροντίσουν να βρούνε λύσεις, πριν είναι αργά. Δεν είναι μυστικό ότι η ομάδα έχασε έδαφος στο βαθμολογικό πίνακα και τα περιθώρια έχουν στενέψει. Ο βαθμός δυσκολίας στη συνέχεια της περιόδου θα αυξάνεται, τόσο στη Super League όσο και στο Conference League.

ΥΓ Απορώ με τις αντιδράσεις του ιδιοκτήτη του Απόλλωνα Σμύρνης, Παναγιώτη Μονεμβασιώτη. Πως είναι δυνατό ένας τόσο επιτυχημένος επιχειρηματίας και σοβαρός –αυτή την εντύπωση μου δίνει χωρίς να τον γνωρίζω προσωπικά- άνθρωπος, να βρέθηκε στην Τούμπα, να παρακολούθησε το παιχνίδι και να βρίσκει «πάτημα» τις αποφάσεις του διαιτητή, για την ήττα της ομάδας του;

Μάλλον... διέφυγε της προσοχής του το τελικό σκορ (άνθρωποι είμαστε όλοι αφαιρούμαστε και χάνουμε στιγμές στην καθημερινότητα μας), ή έχασε φάσεις του αγώνα, μιλώντας με τους καλεσμένους του (ορισμένοι εκ των οποίων ήταν οπαδοί του ΟΣΦΠ και άλλης μιας ομάδας της Super League) στη σουίτα που παραχώρησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στο Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα.

Άλλη –λογική τουλάχιστον- εξήγηση δεν μπορώ να δώσω, για ένα παιχνίδι που ο Απόλλωνας Σμύρνης, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες παικτών και τεχνικής ηγεσίας, είχε δυο τελικές προσπάθειες στην εστία του Πασχαλάκη, έναντι 14 τελικών προσπαθειών του ΠΑΟΚ, στην εστία του Κότσαρη.

Ακόμα και η δημιουργία εντυπώσεων –δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί επέλεξε το συγκεκριμένο παιχνίδι- θέλει το σωστό timing. Το λάθος timing σε ανάλογες περιπτώσεις, έχεις τα αντίθετα από τα επιθυμητά (;) αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη...