Στην Καρδίτσα «κλειδώνει» το BCL
SHARE:

Οι «ασπρόμαυροι» καλούνται τώρα να διεκδικήσουν την 5η θέση της τελικής κατάταξης, η οποία οδηγεί απευθείας στο Basketball Champions League της επόμενης σεζόν.
Ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει την Καρδίτσα το Σάββατο 3 Μαΐου (17:00), σε μονό νοκ-άουτ αγώνα στο Κλειστό Γυμναστήριο «Γιάννης Μπουρούσης». Τη φετινή σεζόν, ο ΠΑΟΚ έχει επικρατήσει της θεσσαλικής ομάδας και στα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, εντός και εκτός έδρας, και θέλει να επαναλάβει την επιτυχία για να «κλειδώσει» την απευθείας ευρωπαϊκή συμμετοχή.
Σε περίπτωση ήττας από την Καρδίτσα, οι «ασπρόμαυροι» θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για την κατάκτηση της 6ης θέσης, απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Πανιώνιος – Καρδίτσα. Αν όμως δεν τα καταφέρουν ούτε εκεί, θα τερματίσουν στην 7η θέση, κάτι που θα τους αφήσει εκτός απευθείας ευρωπαϊκού εισιτηρίου.
Το μοναδικό αγωνιστικό πρόβλημα για τον ΠΑΟΚ αφορά τον Σέντρικ Χέντερσον. Ο Αμερικανός φόργουορντ τραυματίστηκε στον αριστερό ώμο στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, με τις εξετάσεις να δείχνουν αποκόλληση πρόσθιου επιχείλιου χόνδρου. Ο παίκτης δεν θα αγωνιστεί ξανά φέτος και αναμένεται να αποφασιστεί η πορεία της αποθεραπείας του.
Η φετινή πορεία του ΠΑΟΚ στη GBL, μιας ομάδας που αναγεννήθηκε σχεδόν από το μηδέν, υπήρξε ιδιαίτερα θετική. Σε μία απαιτητική χρονιά, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, ο Δικέφαλος δεν τα παράτησε ποτέ και συνεχώς διεκδικούσε τη νίκη. Τώρα, απομένει μόνο ένας αγώνας για να ολοκληρωθεί η χρονιά με έναν θετικό απολογισμό και να ακολουθήσει ο προγραμματισμός για τη συνέχεια.