Μπορεί ο Πασχαλάκης να θυμηθεί το 2018;

Από paok24.com : Τη χρονιά που ο ΠΑΟΚ κατέκτησε το αήττητο πρωτάθλημα, η συνεισφορά του Αλέξανδρου Πασχαλάκη ήταν χωρίς καμιά αμφιβολία καθοριστική. Οι εμφανίσεις του από εκεί και πέρα δημιούργησαν ένα κλίμα αμφισβήτησης και ανασφάλειας γύρω από τη θέση του τερματοφύλακα στον Δικέφαλο.
Πηγή: paok24.com
Μπορεί ο Πασχαλάκης να θυμηθεί το 2018;

Ο Ράζβαν Λουτσέσκου με την επιστροφή του στην ομάδα τόνισε από την πρώτη στιγμή ότι δεν υπάρχει ανάγκη απόκτησης νέου τερματοφύλακα, δείχνοντας την εμπιστοσύνη του τόσο στον Πασχαλάκη όσο και στον Ζίβκοβιτς. Παρά το μέτριο ξεκίνημα και των δύο, η εμφάνιση του Αλέξανδρου Πασχαλάκη στα παιχνίδια με τη Λίνκολν και τον Αστέρα Τρίπολης ήταν καταλυτική και μας θύμισε το σημαντικό ρόλο που έπαιξε ο διεθνής γκολκίπερ στην κατάκτηση του πρωταθλήματος υπό τις οδηγίες του Ρουμάνου τεχνικού, ειδικά στον πρώτο γύρο της σεζόν.

Στην πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης εκείνη τη χρονιά ο Πασχαλάκης μέτρησε 4 αποκρούσεις, για να ακολουθήσει το δύσκολο πέρασμα από την έδρα του Πανιωνίου όπου κατέγραψε άλλες τόσες. Στην τρίτη σερί νίκη του ΠΑΟΚ, στην Κρήτη με τον ΟΦΗ είχε μία απόκρουση.

Στη συνέχεια του πρώτου γύρου, ο Δικέφαλος είχε 2 ντέρμπι στη σειρά, με την ΑΕΚ στην Τούμπα, με τον Πασχαλάκη να έχει 4 αποκρούσεις, αλλά και το τεράστιας σημασίας διπλό μέσα στον Πειραιά, με τον διεθνή τερματοφύλακα να πραγματοποιεί μία από τις καλύτερες εμφανίσεις στην καριέρα του με 5 αποκρούσεις.

Ακολούθως στο παιχνίδι με τον Απόλλων Σμύρνης κατέγραψε ακόμα 2 αποκρούσεις, για να έρθει ακόμα μία μεγάλη εμφάνιση εναντίον του Άρη, έπιασε και πέναλτι, “γράφοντας” άλλες 4 αποκρούσεις στα στατιστικά του.

Με το κυριαρχικό ποδόσφαιρο που έπαιζε η ομάδα του Ράζβαν Λουτσέσκου εκείνη τη χρονιά, ήταν λίγες οι φορές που κινδύνευε αμυντικά, αλλά όποτε χρειαζόταν ο Πασχαλάκης δήλωνε παρών με σημαντικές αποκρούσεις, 1 με ΠΑΟ, 2 με Ατρόμητο και Παναιτωλικό, άλλη μία με Ξάνθη, 4 στη Λαμία, παίρνοντας σαν παράσημο και το σημάδι από την ατιμώρητη καρατιά του Μπαράλες, άλλες 4 στο διπλό στη Λειβαδιά, ενώ με ΑΕΛ και ΠΑΣ Γιάννινα δεν χρειάστηκε να κάνει καμία.

Σε εκείνο τον καταπληκτικό γύρο για τον διεθνή τερματοφύλακα, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε εφτά τέρματα, ενώ σε οκτώ μάτς κράτησε το μηδέν!

Κοινό στοιχείο τότε και τώρα η παρουσία του Λουτσέσκου στην άκρη του πάγκου. Αν ο Ρουμάνος έχει τον τρόπο να επαναφέρει τον Πασχαλάκη στα επίπεδα απόδοσης του 2018-19, θα έχει στη διάθεσή του έναν παίκτη που μπορεί να του δώσει παιχνίδια. Για να δούμε όμως και τη συνέχεια γιατί όπως είπε και ο ίδιος ο Πασχαλάκης στη Τρίπολη… “η διάρκεια μετράει περισσότερο από κάθε τι άλλο”.

Διαβάστε ακόμη...