Το προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων

Απο paok24.com: Ποιες είναι οι 7 υποψήφιες ομάδες, που θα μπούνε στην κληρωτίδα με τον ΠΑΟΚ
Πηγή: paok24.com
Το προφίλ των υποψηφίων αντιπάλων

Η UEFA ανακοίνωσε πριν από λίγο τα γκρουπ ενόψει της κλήρωσης για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference. Ο ΠΑΟΚ τοποθετήθηκε στο 4ο, έχοντας ως υποψήφιους αντιπάλους στην κλήρωση, που θα γίνει στις 15:00 τις ...

Τραμπζονσπόρ (Τουρκία)
Ντουντελάνζ (Λουξεμβούργο) – Μποέμιανς (Ιρλανδία)
Αμπερντίν (Σκωτία) – Χάκεν (Σουηδία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) – Δε Νιου Σεντς (Ουαλία)


Για την Τραμπζονσπόρ δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι η ομάδα που θα ήταν καλό ν' αποφύγει ο ΠΑΟΚ. Στο ήδη ποιοτικό της ρόστερ προστέθηκαν οι Ζερβινιό και Χάμσικ ενώ από πέρυσι υπάρχει κι ο Τάσος Μπακασέτας. Αγωνίζεται στο Şenol Güneş Spor Kompleksi, χωρητικότητας 40.000 θεατών ενώ την περσινή χρονιά κατέλαβε την 4η θέση, 13 βαθμούς μακριά από την πρωταθλήτρια Μπεσίκτας.

H Ντουντελάνζ από το Λουξεμβούργο αποτελεί ομάδα των προκριματικών καθώς είτε ως πρωταθλήτρια είτε ως δεύτερη κάθε χρόνο συμμετέχει περίπου σε αυτούς τους γύρους, όπου και συνήθως αποκλείεται. Έχει ρόστερ περιορισμένων δυνατοτήτων ενώ πέρυσι κατέλαβε την 2η θέση, μόλις δύο βαθμούς πίσω από τη Φόλα Ες. Μεγαλύτερη επιτυχία της αποτελεί η παρουσία της στους ομίλους του Europa League τη σεζόν 18-19, όπου βρέθηκε στο δρόμο του Ολυμπιακού.

Αντίπαλος της Ντουντελάνζ είναι η Ιρλανδική Μποέμιανς. Με ρόστερ αμιγώς Ιρλανδικό, με προσθήκες μόνο από Σκωτία και μόλις δύο Αφρικανούς, η Μποέμιανς δεν αποτελεί φόβητρο. Αγνοεί την ευρωπαϊκή διάκριση, ενώ με το πρωτάθλημα της χώρας της να είναι στην 20η αγωνιστική βρίσκεται στην 4η θέση, 10 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Σάμροκ Ρόβερς.

Γνωστή αλλά όχι ομάδα φόβητρο η Αμπερντίν από τη Σκωτία. Ο εξτρέμ Ότζο με θητεία στη Λίβερπουλ κι ο 30χρονος διεθνής Αμερικανός φορ, Ραμίρεζ είναι ότι καλύτερο έχει να παρουσιάσει. Πολλά χρόνια χωρίς ευρωπαϊκή εμπειρία, κατατάχθηκε πέρυσι στην 4η θέση της Σκωτσέζικης Premier League, 40 ολόκληρους βαθμούς μακριά από την Ρέιντζερς. Έδρα της το Pittodrie Stadium, που χωράει 22.000 θεατές.

Θα τεθεί αντιμέτωπη με τη Σουηδική Χάκεν. Η Χάκεν με έδρα το μικρό Bravida Arena, μόλις 6.000 θεατών, ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία της Σουηδίας πριν 13 χρόνια κι έκτοτε είναι σταθερά στις θέσεις, που δίνουν ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν έχει συμμετάσχει σε όμιλο διοργάνωσης, ενώ με το τρέχον πρωτάθλημα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας μετά από 11 αγωνιστικές (8η με 15 βαθμούς). Πιο γνωστός στο ρόστερ της ο 33χρονος Σουηδός πλάγιος μπακ, Όλσον με θητεία στην Premier League.

Το τελευταίο ζευγάρι είναι ίσως το πιο αδύναμο συνολικά. Η Ζαλγκίρις Κάουνας είναι διαφορετική ομάδα από τη Ζαλγκίρις Βίλνιους και συμμετέχει για πρώτη φορά στα προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ανέβηκε πριν μόλις δύο χρόνια στην πρώτη κατηγορία της Λιθουανίας ενώ ως έδρα της χρησιμοποιεί το μικροσκοπικό SM Tauras stadionas, χωρητικότητας μόλις 500 θέσεων. Το πρωτάθλημα είναι σε πλήρη εξέλιξη με τη Ζαλγκίρις να βρίσκεται στην 4η θέση, μόλις 4 βαθμούς πίσω από την έτερη Ζαλγκίρις, αυτή του Βίλνιους μετά από 19 αγωνιστικές.

Τελευταία ομάδα είναι η Νιου Σεντς από την Ουαλία. Δεν τρομάζει εύκολα αντίπαλο με ρόστερ 26 παικτών, με 25 Βρετανούς και μόλις έναν Πολωνό. Μικρή ευρωπαϊκή εμπειρία με παρουσία μόνο στα προκριματικά, χωρίς να έχει φτάσει ούτε στα πλέι οφ. Έδρα της το Park Hall, που μπορεί να φιλοξενήσει 2.034 θεατές. Κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο περσινό πρωτάθλημα ενώ το φετινό δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.

Διαβάστε ακόμη...