Έχει τον τρόπο του στα προκριματικά

Απο paok24.com: Οι καλοκαιρινές δοκιμασίες του ΠΑΟΚ
Πηγή: paok24.com
Έχει τον τρόπο του στα προκριματικά

Μετά το καλοκαίρι του 2009 και την επιστροφή του ΠΑΟΚ στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, οι προκριματικές καλοκαιρινές μάχες αποτελούν μόνιμο φαινόμενο. Η υπέρβαση με τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League μπορεί να μην έχει έρθει αλλά οι ασπρόμαυροι έχουν σταθερή παρουσία στους ομίλους του Europa League.

Για την ακρίβεια ο Δικέφαλος έχει ένα ποσοστό επιτυχίας σε προκριματικά στο 70%. Ως επιτυχία κρίνεται η τελική έκβαση. Το αν δηλαδή ο ΠΑΟΚ στο τέλος του καλοκαιριού έχει περάσει σε όμιλο. Άλλες φορές έχουν χρειαστεί τρεις προκριματικοί, άλλες φορές δυο ενώ για παράδειγμα το καλοκαίρι του 2014 κόντρα στη Μολδαβική Ζίμπρου χρειάστηκε μόνο ένας. Για την ακρίβεια οι ασπρόμαυροι έχουν φτάσει σε όμιλο του Europa League στις 9 από τις συνολικά 13 συνεχόμενες χρονιές που το επιχείρησαν.

Οι αποκλεισμοί έχουν έρθει το 2009 από τη Χέρενφεϊν, το 2012 από τη Ραπίντ Βιέννης, το 2017 από τη Σουηδική Έστερσουντ και το 2019 από τη Σλόβαν Μπρατισλάβας. Το 2017 μάλιστα στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου με το Ρουμάνο τεχνικό ωστόσο να φέρει τη μικρότερη ευθύνη καθώς είχε αναλάβει λίαν προσφάτως μετά την άμεση απομάκρυνση του Στανόγιεβιτς.

Άλλωστε το επόμενο καλοκαίρι άγγιξε τη συμμετοχή στους ομίλους του Champions League αλλά λύγισε από τη Μπενφίκα με τον Δικέφαλο όμως να πετυχαίνει δυο μεγάλες προκρίσεις κόντρα σε Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας. Μπορεί η παρουσία κόντρα στις Τσέλσι, Βίντι και Μπάτε Μπορίσοφ να μην ήταν η αναμενόμενη αλλά η κατάληξη εκείνης της χρονιάς ήταν ονειρεμένη κι επισκίασε οτιδήποτε αρνητικό.

Διαβάστε ακόμη...