Λουτσέσκου VS Μαρτίνς: Η σύγκριση των δυο διετών

Από paok24.com:Ο ΠΑΟΚ του Ραζβάν Λουτσέσκου κυριάρχησε τη διετία 2017-19, ενώ στη διετία που ακολούθησε, ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς κατέκτησε τους δυο τίτλους.
Πηγή: paok24.com
Λουτσέσκου VS Μαρτίνς: Η σύγκριση των δυο διετών

Ένα κοινό στοιχείο των δυο προπονητών είναι ο αριθμός των αγώνων στους οποίους ηττήθηκαν στην διετία της κυριαρχίας τους. Ο Ρουμάνος τεχνικός κατέγραψε τρεις ήττες στο πρωτάθλημα τη διετία 2017-19, όσες και ο Πορτογάλος τεχνικός τη διετία 2019-21.

Το ποσοστό νικών

Τη διετία 2017-19, ο Ραζβάν Λουτσέσκου έγραψε 58 αγώνες πρωταθλήματος που ξεκίνησαν και ολοκληρώθηκαν, καθώς οι δυο που κρίθηκαν εκτός γηπέδου, βγαίνουν από την εξίσωση. Σε αυτούς τους 58 αγώνες ο Ραζβάν Λουτσέσκου έγραψε 47 νίκες, 8 ισοπαλίες και 3 ήττες, με το ποσοστό νικών να είναι στο 81%.

Τη διετία 2019-21, ο Πέδρο Μαρτίνς έγραψε 72 αγώνες πρωταθλήματος και πλέι οφ, έχοντας σε κάθε μια σεζόν 28 νίκες, και συνολικά 13 ισοπαλίες και 3 ήττες, με το ποσοστό νικών του να φτάνει στο 77%.

Οι δυο τους θα συνυπάρξουν στο πρωτάθλημα όπως συνέβη τη σεζόν 2018-19, όταν και ο ΠΑΟΚ έγραψε ιστορία κατακτώντας αήττητος τον τίτλο.

Οι παράμετροι που θα πρέπει να προσμετρηθούν είναι πως στη διετία του Ρασβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του Δικεφάλου ήταν σεζόν στις οποίες τα πλέι οφ είχαν καταργηθεί, ενώ στη διετία που ο Πέδρο Μαρτίνς οδήγησε τον Ολυμπιακό στον τίτλο υπήρχαν λιγότερες ομάδες στο πρωτάθλημα αλλά με πλέι οφ στα οποία συμμετείχαν οι 6 πρώτες ομάδες.

Διαβάστε ακόμη...