Οι δανεικοί που επιστρέφουν και οι σκέψεις του ΠΑΟΚ

Από paok24.com: Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια έχει από τα μεγαλύτερα ρόστερ της ιστορίας του και φυσικά από τα μεγαλύτερα ρόστερ της κατηγορίας.
Πηγή: paok24.com
Οι δανεικοί που επιστρέφουν και οι σκέψεις του ΠΑΟΚ

Μόνο φέτος, ο Δικέφαλος έπιασε διψήφιο αριθμό δανεισμών με παίκτες είτε από την Κ19 που δεν μπορούσαν να παίξουν υπό τις οδηγίες του Πάμπλο Γκαρσία και του Στέλιου Μαλεζά, είτε από παίκτες του ρόστερ που δεν υπολογίζοταν από τον εκάστοτε προπονητή.

Έτσι το καλοκαίρι στην Τούμπα θα επιστρέψουν 5 παίκτες για την πρώτη ομάδα, ενώ και τα Χριστούγεννα θα επιστρέψουν άλλοι παίκτες, που μάλιστα όταν είχαν αποκτηθεί, είχαν έρθει για να αποτελέσουν βασικά γρανάζια της μηχανής του Δικεφάλου στην επιθετική γραμμή.

Οι πρώτοι που επιστρέφουν στην Τούμπα στο τέλος Ιουνίου και θα είναι παρών και στις πρώτες προπονήσεις του ΠΑΟΚ είναι οι νεαροί Τσαούσης, Χατζηστραβός και Γαϊτανίδης, αλλά και οι έμπειροι Εσίτι και Μπίσεσβαρ που αποχώρησαν δανεικοί τον Γενάρη για Τουρκία και Κύπρο. Έξι μήνες αργότερα είναι πιθανό να επιστρέψουν στην Τούμπα και στο γκρουπ που Ραζβάν Λουτσέσκου, οι Τσόλακ και Ζαμπά.

Για τις δύο τελευταίες περιπτώσεις, ο ΠΑΟΚ θα ήθελε μία πώληση του κάθε ποδοσφαιριστή, μιας και για αυτό το λόγο έγινε και ο μακροχρόνιος δανεισμός του στην Βάσκο Ντα Γκάμα και στην Μάλμε. Και οι δύο ομάδες προφανώς και δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν τους δύο παίκτες από τον ΠΑΟΚ στην τιμή που αγοράστηκαν, αλλά από τη "ζημιά, κέρδος δεν βγάζεις" και έτσι ο ΠΑΟΚ μπορεί να αφήσει τους δύο ποδοσφαιριστές να αποχωρήσουν και με ποσά μικρότερα από τις ρήτρες τους.

Οι έτεροι όμως 5 ποδοσφαιριστές θα κριθούν από τον ΠΑΟΚ και τον Ραζβάν Λουτσέσκου μέσα στο καλοκαίρι. Ο Μάριος Τσαούσης επιστρέφει στην ομάδα μετά το δανεισμό στην Σλοβακία και στην Σπάρτακ Τρνάβα και 12 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο έρχεται στην Τούμπα και θα παλέψει για τη θέση του αναπληρωματικού αριστερού μπακ. Οι επιλογές των Ροντρίγκο και Λύρατζη στα δεξιά, του Βιεϊρίνια που μπορεί να παίξει και στις δύο πλευρές, αλλά και των παικτών που αναμένονται σε αυτές τις θέσεις, οι προοπτικές του νεαρού στον ΠΑΟΚ είναι λιγοστές και έτσι φαντάζει το σενάριο του νέου δανεισμού του ως το πιθανότερο.

Στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, οι Γαϊτανίδης και Χατζηστραβός, έρχονται από δανεισμούς που δεν πήραν πολλά παιχνίδια την περσινή σεζόν. Ειδικά ο Γαϊτανίδης που πήγε στο Λεβαδειακό, μέτρησε μόλις μία συμμετοχή στη Superleague 2 και έτσι δεν μπορεί να μπει στην εξίσωση παραμονής στην ομάδα. Από την άλλη μεριά ο Χατζηστραβός πήγε στην Λαμία για να συνεργαστεί με τον προπονητή Πετράκη που είχε και στην Άρτα. Ο προπονητής άλλαξε, ο Μπάμπης Τεννές δεν του έδωσε ευκαιρίες, ενώ στο μεγάλο comeback της Λαμίας με τον κ. Γρηγορίου ήταν είτε τραυματίας, είτε εκτός αποστολής. Εν τέλει ο Ζήσης Χατζηστραβός έκανε 9 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, καμία όμως δεν ήταν σε μορφή 90λεπτου. Έτσι και παρότι είναι από τους παίκτες που ο ΠΑΟΚ παρακολουθεί την εξέλιξη τους στενά, δύσκολα θα βρεθεί στο βασικό ροτέισον της ομάδας.

Τέλος, σημαντικές επιστροφές είναι αυτές των Εσίτι και Μπίσεσβαρ που έχουν μάλιστα και μεγάλα συμβόλαια. Εξ αρχής ο Νιγηριανός μέσος ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει εάν θα μείνει στην Γκιοζτέπε ή όχι. Στην Τουρκία είχε συμμετοχές (20 παιχνίδια και το 1ο του επαγγελματικό γκολ), αλλά το συμβόλαιο του είναι το μεγάλο αγκάθι για το μέλλον του. Έτσι είτε ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να του δώσει την αγωνιστική ευκαιρία, είτε να μπει σε μία εκ νέου διαπραγμάτευση μαζί για του, ώστε να αποχωρήσει με το λιγότερο κόστος για τον ΠΑΟΚ, καθώς υπάρχει ενδιαφέρον για τον ίδιο. Μία αντίστοιχη περίπτωση είναι και ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Ο Ολλανδός αρτίστας που ήταν βασικό στέλεχος στην προηγούμενη θητεία του Ραζβάν Λουτσέσκου έχει μεγάλο "φαν κλαμπ" σε Ελλάδα, Κύπρο και Τουρκία, αλλά και το δικό του συμβόλαιο δεν μπορεί να καλυφθεί από πολλές ομάδες. Με τον ΠΑΟΚ έχει ακόμα έναν χρόνο συμβόλαιο και όλα μπορούν να κριθούν από τις αποφάσεις του Ρουμάνου τεχνικού, όταν αξιολογήσει εκ νέου το ρόστερ της ομάδας. Στην Κύπρο πάντως που με τον Απόλλωνα Λεμεσού πήρε τη δεύτερη θέση, μέτρησε 15 συμμετοχές, με 5 γκολ και 4 ασίστ.

Διαβάστε ακόμη...