Ο Σβαμπ στη φωτογραφία της ζωής του: Η «κραυγή» του πρώτου τίτλου!

Από sdna.gr : Μία από τις πιο δυνατές στιγμές του τελικού φρόντισε να χαρίσει ο Στέφαν Σβαμπ, δευτερόλεπτα μετά το σφύριγμα της λήξης. Ο Αυστριακός είχε κατακτήσει μόλις τον πρώτο τίτλο της καριέρας του!
Πηγή: sdna.gr
Ο Σβαμπ στη φωτογραφία της ζωής του: Η «κραυγή» του πρώτου τίτλου!

Στην Αυστρία και συγκεκριμένα στη Ραπίντ Βιέννης -θεωρητικά- τα είχε όλα. Δόξα, καλό συμβόλαιο. Αρχηγός μιας ομάδας που τον λάτρεψε αλλά ήταν αδύνατο να τον κρατήσει πέρσι το καλοκαίρι. Ο Σβαμπ ψαχνόταν για μία νέα πρόκληση, αναζητούσε ομάδα που θα του έδινε εκ νέου κίνητρο. Ακόμη και μακριά από το «σπίτι» του. Ακόμη και στην ηλικία των 30!

Όπως σημείωνε ο Τύπος της Αυστρίας τότε: «Μετά από έξι χρόνια και 241 παιχνίδια, η εποχή του Σβαμπ στη Ραπίντ φθάνει στο τέλος της. Μια πραγματική 'βόμβα' θα εκραγεί στο άκουσμα της είδησης. Ο αρχηγός της Ραπίντ, Στέφαν Σβαμπ, πηγαίνει ως ελεύθερη μεταγραφή στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης...».

Και με το... καλημέρα της άφιξής του στον Δικέφαλο, μπορούσε εύκολα να αντιληφθεί κανείς γιατί η αποχώρησή του σήκωσε τέτοια «σκόνη» στην Αυστρία. Η Ραπίντ είχε χάσει αναμφίβολα έναν παίκτη - κλειδί στο κέντρο της. Έναν ευφυέστατο box to box μέσο που μπορεί και «ξεκλειδώνει» μαεστρικά τις αντίπαλες άμυνες. Και παρότι αγωνίζεται στο κέντρο, έχει έφεση στο σκοράρισμα, καταγράφοντας φέτος εννέα γκολ αλλά και εννέα ασίστ, σε μια γεμάτη χρονιά χρονιά με τον Δικέφαλο στο στήθος. Για την ακρίβεια στην πρώτη του.

Και η σεζόν - όνειρο για τον Σβαμπ έκλεισε ιδανικά. Το πάλεψε -βέβαια- με όλες του τι δυνάμεις. Στα 30 του δεν είχε κερδίσει κάποιο τίτλο και για εκείνον δεν υπήρχε μεγαλύτερο κίνητρο από αυτό. «Δεν έχω λόγια...», ανέφερε αρκετή ώρα μετά τον τελικό. Και τι να πει; Οι υψωμένες γροθιές, οι φλέβες που πετάχτηκαν και η «κραυγή» του έλεγαν περισσότερα απ΄όσα μπορούσε να εκφράσει. Πρώτος τίτλος της καριέρας του...

Καλά πήγε αυτό Στέφαν...

Βαρέλα για Σβαμπ: «Τι παίκτη μας έφεραν!»

Το εντυπωσιακό με τον Στέφαν Σβαμπ είναι τα όσα αναφέρουν οι συμπαίκτες του για εκείνον, με τον Αυστριακό να έχει «κλέψει» τις καρδιές των συμπαικτών του, οι οποίοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την προσφορά του αλλά και για το χαρακτήρα του! Ο 30χρονος αποτελεί κομμάτι της ομάδας του Δικεφάλου, προσαρμόστηκε σε χρόνο ρεκόρ και όπως λέει και ο Φερνάντο Βαρέλα: «Τι παίκτη μας έφεραν! Φανταστική σεζόν για σένα φίλε μου».

Διαβάστε ακόμη...