Tactical Analysis: Πως ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» τις αδυναμίες του Ολυμπιακού (vid)

Απο repress.gr: Ο 79ος τελικός κυπέλλου Ελλάδος κρίθηκε με γκολ στο 90′, σε ένα ματς που μας έδωσε πολλά περισσότερα από όσα ίσως να περιμέναμε. Είχε φάσεις, είχε ρυθμό, είχε παρεμβάσεις προπονητών που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.
Πηγή: repress.gr
Tactical Analysis: Πως ο ΠΑΟΚ «χτύπησε» τις αδυναμίες του Ολυμπιακού (vid)

Γιατί το παιχνίδι πήγε στα άκρα

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ επέλεξαν ίδιους σχηματισμούς, με αποτέλεσμα να βρεθούν τέσσερις παίκτες στον άξονα (δυο για κάθε ομάδα) με τους Πέδρο Μαρτίνς και Πάμπλο Γκαρσία να επιλέγουν τα άκρα για να δημιουργήσουν ρήγματα. Ο μεν Μαρτίςν προσπάθησε να αξιοποιήσει τους Ανδρούτσο – Μασούρα στα δεξιά, ο δε Γκαρσία τους Ουάρντα – Μπάμπα στα αριστερά.

Το τρανσίσιον του ΠΑΟΚ και το πρώτο λάθος του Σεμέδο

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό ήρθε από το κακό τρανζίσιον του ΠΑΟΚ, και το ρίσκο του Βαρέλα να πιέσει τον Μασούρα ακριβώς στη μεσαία γραμμή, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να τον αδειάζει και τον Πασχαλάκη να βγάζει το τετ-α-τετ με τον Μπρούμα. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του ΠΑΟΚ ήρθε από την κακή τοποθέτηση του Σεμέδο, τον οποίο άδειασε ο Σφιντέρσκι, με τον Πορτογάλο να είναι συνολικά σε καλή μέρα.

Τριάδα με ένα στόπερ

Όταν ο Παπασταθόπουλος βγήκε «οφ», ο Μαρτίνς κράτησε την τριάδα, με τους Χολέμπας και Εμβιλά να πλαισιώνουν το Σεμέδο. Πήγε, δηλαδή, σε τριάδα με ένα στόπερ, που μάλιστα δεν πατούσε καλά.

Ο Φορτούνης πήγε να (του) πάρει το κύπελλο

Ο Κώστας Φορτούνης δεν είναι βασική επιλογή του Μαρτίνς διότι θεωρεί πως δεν είναι αθλητικός και πως του λείπουν οι εντάσεις. Ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού μπαίνει στο 46′, γίνεται ο έξτρα παίκτης του στον άξονα, εκεί που ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να παίζει με δυο, εκτελεί το κόρνερ της ισοφάρισης και δίνει στον Μασούρα στο 55′ σέντρα για κεφαλιά – «πέναλτι», με τον Πασχαλάκη να αποκρούει.

Η απάντηση του Γκαρσία που του δίνει το κύπελλο

Έστω και ετεροχρονισμένα, ο Γκαρσία περνά σε ένα 3-5-1-1, με τον Τσιγγάρα να πλαισιώνει τους Σβαμπ και Αουγκούστο, τον Κρμέντσικ να περνά αντί του Σφιντέρσκι, και τον Ζίβκοβιτς να πηγαίνει να παίξει στην πλάτη του.

Ο ψηλόσωμος Τσέχος φεύγει όχι μια, ούτε δυο, αλλά τρεις φορές από τον Σεμέδο, σε διάστημα έξι λεπτών, σε φάσεις στις οποίες συμμετέχουν οι Τσιγγάρας, Σβαμπ, Ζίβκοβιτς....

 

Διαβάστε ακόμη...