«Είπαν ότι γέρασα ή θέλω μόνο λεφτά, απέδειξα ότι σκέφτομαι τον ΠΑΟΚ»

Από sdna.gr: Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, μίλησε στην εκπομπή «OPEN Sport», περιγράφοντας συναισθήματα και καταθέτοντας απόψεις στον απόηχο της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδος από τον Δικέφαλο.
Πηγή: sdna.gr
«Είπαν ότι γέρασα ή θέλω μόνο λεφτά, απέδειξα ότι σκέφτομαι τον ΠΑΟΚ»

Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «OPEN Sport», συζητώντας με Μανώλη Σφακάκη, Γρηγόρη Ατρείδη και Αλέξη Σπυρόπουλο για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από τον ΠΑΟΚ, που έκλεισε με τρόπαιο μια δύσκολη, όπως παραδέχτηκε ο αρχηγός του, σεζόν.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αντελίνο Βιεϊρίνια:

Για το αν πρόλαβε να κοιμηθεί:

«Ντάξει, ξεκουράστηκα αλλά πολύ λίγο. Καταλαβαίνετε τι έχουμε περάσει αυτήν τη βραδιά, αλλά είναι γλυκιά κούραση, οπότε είναι εύκολο να τα ξεπεράσεις αυτά».

Για το γεγονός ότι έκλεισε με τίτλο μια πολύ δύσκολη χρονιά:

«Ήταν δύσκολη χρονιά, περίεργη. Εμένα προσωπικά, χωρίς προετοιμασία τρεις μήνες χωρίς να ξέρω ποιο θα είναι το επόμενο βήμα... Άκουγα πολλά, ότι γέρασα, ότι δεν σκέφτομαι τον ΠΑΟΚ αλλά μόνο τα χρήματα. Νομίζω ότι απέδειξα ακόμη μια φορά ότι ούτε χρήματα ήθελα, ούτε γέρος είμαι και, όπως είχα πει στη συνέντευξη Τύπου, ήταν ένα παραμύθι και όλα τα παραμύθια τελειώνουν με happy end».

Για το αν πίστευε, όταν είχε πάει στον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά, ότι θα γινόταν εμβληματικός αρχηγός για τον Δικέφαλο:

«Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ κατάλαβα τι σημαίνει ΠΑΟΚ για τους φίλαθλους. Δυστυχώς, μέχρι που έφυγα στη Γερμανία δε μπορέσαμε να κερδίσουμε κάτι, γιατί είχαμε παίκτες που άξιζαν και εκείνη την εποχή είχαμε πολλές δύσκολε στιγμές. Από την πρώτη στιγμή που έφυγα για τη Γερμανία, είχα υποσχεθεί ότι θα γυρίσω για να κερδίσω τίτλους στον ΠΑΟΚ».

Για την επιτυχία του ΠΑΟΚ μετά την έλευση Σαββίδη:

«Τις βάσεις τις έχει βάλει ο κύριος Σαββίδης από το 2012, αλλά θέλει χρόνο. Τα πρώτα 4-5 χρόνια ήθελε νομίζω να χτίσει τις βάσεις για τις επιτυχίες που ήθελε να έχει η ομάδα. Τα τελευταία 4-5 χρόνια έχουμε αποδείξει ότι είμαστε εδώ, να παλεύουμε κάθε χρόνο για τίτλους και θα συνεχίσουμε, έχουμε τις βάσεις, θα δουλέψουμε σκληρά. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Το δύσκολο δεν είναι να φτάνεις ψηλά, αλλά να κρατιέσαι εκεί».

Για την αντίδραση και τα κλάματα με τον Πάμπλο Γκαρσία στο τέλος του τελικού:

«Γνωριζόμαστε από το 2012. Την πρώτη μου χρονιά στον ΠΑΟΚ δεν ήταν εύκολα τα πράγματα, ήταν πολύ δύσκολα. Ο Πάμπλο Γκαρσία με βοηθούσε πάρα πολύ ως παίκτης και ως φίλος. Η σχέση μας δεν είναι μόνο προπονητή-παίκτη, είναι μια φιλία για χρόνια. Αξίζαμε το Κύπελλο, ήταν μια δύσκολη χρονιά για όλους μας και γι' αυτόν. Τελειώσαμε με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν. Στο τέλος είπαμε, πολλά, δεν είναι εύκολο να κρατηθείς σε τέτοιες στιγμές. Πέρασε κι αυτός πολλά. Αλλά θα μείνει μεταξύ μας το τι είπαμε».

Για το αν η βαθμολογική απόσταση αντικατοπτρίζει την ανωτερότητα του Ολυμπιακό ή το ότι οι Πειραιώτες εκμεταλλεύτηκαν τις αδυναμίες των ανταγωνιστών τους:

«Η χρονιά για μας δεν ήταν καλή, είναι ξεκάθαρο αυτό. Όπως είπα πριν θελουμε κάθε χρόνο να παλέψουμε ως το τέλο για Πρωτάθλημα και Κύπελλο. Νομίζω η διαφορά στο πρωτάθλημα, φάνηκε και στην εικόνα του τελικού, δεν είναι η πραγματική. Βρήκαμε τον εαυτό μας αργά, στα play-off και νομίζω μέχρι εκεί υπήρξε η μεταξύ μας διαφορά. Θα δουλέψουμε σκληρά για να είμαστε και του χρόνου εκεί που αξίζουμε».

Για το αν - κατά τη γνώμη του - θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να φτάσει στην κατάκτηση των πρόσφατων τροπαίων χωρίς ξένους διαιτητές VAR:

«Τα πρώτα τέσσερα χρόνια στον ΠΑΟΚ, πολλές φορές δεν κερδίζαμε κάτι εξαιτίας της διαιτησίας. Όλοι το ξέρουμε, δεν είναι κάτι καινούριο. Αλλά δε βοηθούν μόνο οι ξένοι διαιτητές, αλλά και το VAR. Αυτό είναι το καινούριο ποδόσφαιρο, είναι πιο καθαρό, αλλά δε λέω ότι είναι και πιο ωραίο. Χάνουμε λεπτά, όσο το VAR αποφασίζει για κάποιες φάσεις και, τελικά, πάλι αποφασίζει ο διαιτητές, δε θα αλλάξει αυτό. Εγώ θα μείνω στα τέσσερα Κύπελλα, στο Πρωτάθλημα, με ξένους διαιτητές, με Έλληνες, είτε με VAR είτε χωρίς VAR».

Διαβάστε ακόμη...