Όταν ο ΠΑΟΚ έβαλε το κοστούμι που έραψε το καλοκαίρι

Aπό repress.gr:Με το που βρέθηκε στον πάγκο της ανδρικής ομάδας, ένα από τα πράγματα που, ίσως και λόγω ενθουσιασμού και χαρακτήρα, έκανε ο Πάμπλο Γκαρσία, ήταν να «δαιμονοποιήσει» την τακτική με τους τρεις αμυντικούς, λέγοντας πως αυτή δεν είναι τακτική για τον ΠΑΟΚ.
Πηγή: repress.gr
Όταν ο ΠΑΟΚ έβαλε το κοστούμι που έραψε το καλοκαίρι

Αντιληπτό αυτό που ήθελε να πει ο Ουρουγουανός τεχνικός. Ήθελε να δείξει το πώς έχει εκείνος τον Δικέφαλο στο μυαλό του. Πέντε μήνες μετά, ο Γκαρσία οδήγησε έναν ΠΑΟΚ πληγωμένο αγωνιστικά και κυρίως ψυχολογικά, σε δυο νίκες επί της ΑΕΚ, δυο νίκες επί του Άρη και μια νίκη επί του Ολυμπιακού που έφεραν την 2η θέση και την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου...

Τι άλλαξε σε αυτούς τους πέντε μήνες; Έγινε ο Γκαρσία πιο μετριοπαθής; Έγινε «θιασώτης» της τακτικής με τρεις αμυντικούς; Όχι δα. Ο ΠΑΟΚ δομήθηκε για τη συγκεκριμένη τακτική, την δούλεψε αρκετά ώστε οι ποδοσφαιριστές του να την έχουν αποτυπώσει και ο Γκαρσία αντιλήφθηκε πως, τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να φορέσει το κοστούμι που του κάνει.

Και το συγκεκριμένο «κοστούμι» έκανε τη δουλειά του στα πλέι οφ και πάει να τελειώσει τη χρονιά με τρόπαιο. Λένε πως «αν θες κάτι που ποτέ δεν είχες, πρέπει να κάνεις κάτι που ποτέ δεν έκανες». Ίσως αυτό να ταιριάζει σε αυτό που έκανε ο Γκαρσία.

Ο Ουρουγουανός θέλει να πετύχει και για να το καταφέρει, έκανε κάτι που και ο ίδιος δεν πίστευε πως θα το έκανε. Θα του πεις κανείς τίποτα; Γιατί; Ο ΠΑΟΚ πήρε αποτελέσματα και ψυχολογία. Με τρεις πίσω; Με τρεις πίσω. Μα ο Γκαρσία, έλεγε... Ναι, έλεγε, είδε, κατάλαβε και προσαρμόστηκε στις καταστάσεις για το καλό του ΠΑΟΚ. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν ίσως και ξεροκεφαλιά.

Και κάτι τελευταίο. Ο ΠΑΟΚ έχει πείσει και τον εαυτό του ότι αυτός ο τρόπος παιχνιδιού που έχει έρθει στην επιφάνεια, φέρνει αποτελέσματα. Αυτό είπε και σε μια ατάκα του, μετά τον δεύτερο ημιτελικό ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης, που σημείωσε ότι οι ποδοσφαιριστές νιώθουν καλά με τον τρόπο παιχνιδιού, τον ξέρουν, μπορούν να τον εφαρμόσουν, να σιγουρευτούν ότι δε θα αφήνουν τον αντίπαλο να κάνει φάσεις και να βρουν τις δικές τους, αξιοποιώντας τις επιθετικές του αρετές. Και δεν αναφέρομαι τυχαία σε ατάκα του Πασχαλάκη.

Η πορεία του Έλληνα κίπερ φέτος χρήζει ανάλυσης. Ο ΠΑΟΚ άλλαζε συνεχώς τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια, μετά άλλαξε σχηματισμό στην άμυνα, μετά άλλαξε πρόσωπα στην άμυνα, και στο φινάλε, ο Πασχαλάκης, που κάποια στιγμή ήταν έτοιμος να φύγει πριν καν τελειώσει η σεζόν, είναι σταθερός, μαζί με τους Βαρέλα και Βιεϊρινια. Σίγουρα θα τους είχε πάρει και αυτούς από κάτω η αδυναμία για αποτελέσματα και τώρα είναι εκείνοι που ξαναβρίσκουν τη χαμένη σπίθα και ίσως για δύο από αυτούς, να πηγαίνουμε στο... last dance.

Διαβάστε ακόμη...