Με στόχο το ιδανικό φινάλε!

Από paok24.com:Βαθμολογικά, ο ΠΑΟΚ δεν έχει το παραμικρό ενδιαφέρον στο σημερινό παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα (19:30), στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής της Super League.
Πηγή: paok24.com
Με στόχο το ιδανικό φινάλε!

Γι΄ αυτόν ακριβώς τον λόγο άλλωστε ο Πάμπλο Γκαρσία αναμένεται να παρατάξει τον Δικέφαλο... φουλ αλλαγμένο, καθώς σε έξι ημέρες υπάρχει ο τελικός Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ωστόσο, είναι δεδομένο πως οι "ασπρόμαυροι" θέλουν να κλείσουν με νίκη τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, πριν μπουν στην τελική προετοιμασία για την κατάκτηση του 8ου Κυπέλλου της ιστορίας τους.

Παραθέτοντας το background της αποψινής αναμέτρησης, η Super League αναφέρει στην επίσημη ιστοσελίδα της:

"Με το μυαλό στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, που γίνεται σε έξι μέρες, ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στο τελευταίο παιχνίδι του πρωταθλήματος τον Αστέρα Τρίπολης, μοναδική ομάδα της περιφέρειας, που τον έχει νικήσει τα τέσσερα και πλέον τελευταία χρόνια. Ο Αστέρας ψάχνει έστω και στη δύσκολη Τούμπα τη μοναδική νίκη του στα Playoffs.

Η βαθμολογική θέση και των δύο δεν αλλάζει, καθώς ο ΠΑΟΚ είναι 2ος και ο Αστέρας Τρίπολης 6ος.

Ο ΠΑΟΚ

Έχασε το τελευταίο παιχνίδι από τον Ολυμπιακό, αφού οι δύο νίκες που προηγήθηκαν με την ΑΕΚ εκτός έδρας και τον Άρη εντός, του έδωσαν εκτός από το ευρωπαϊκό εισιτήριο και τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας.

Έχασε από τον Ολυμπιακό, αφού ήταν αήττητος στα έξι προηγούμενα. Έχει χάσει δύο από τα εννέα τελευταία πρωταθλήματος , αυτά από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό.

Η έδρα του τον βοήθησε να φτάσει στη δεύτερη θέση, αφού έκανε τρεις νίκες με δύο γκολ διαφορά και μόνο με τον Παναθηναϊκό έμεινε στο 0-0. Είναι αήττητος στα 17 φετινά ματς της έδρας του, 19 επεκτείνοντας και πέρσι. Έχει να χάσει από την 1η Ιουλίου, όταν τον νίκησε η ΑΕΚ. Έχει 10 νίκες και οκτώ ισοπαλίες στο διάστημα αυτό.

Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό ήταν το πρώτο φέτος που δεν σκόραρε στην Τούμπα. Είχε σκοράρει και στα 15 προηγούμενα για το πρωτάθλημα. Τώρα έχει σκοράρει στα 16 από τα 17.

Ο Αστέρας Τρίπολης

Ο Αστέρας Τρίπολης είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει κάνει ακόμα νίκη στα Playoffs. Ωστόσο έχει φέρει έξι ισοπαλίες και έχει χάσει τρεις φορές, και τις τρεις εκτός έδρας.

Ο Αστέρας Τρίπολης δεν έχει νίκη στα 11 τελευταία παιχνίδια, δύο στην κανονική διάρκεια και εννέα στα Playoffs. Έχει τέσσερις ήττες και επτά ισοπαλίες σε αυτά. Η τελευταία του νίκη ήταν στις 27 Φεβρουαρίου επί του ΠΑΟΚ με 2-1.

Ο Αστέρας εκτός έδρας έχασε τρία από τα τέσσερα παιχνίδια στα Playoffs, αφού είχε κλείσει την κανονική περίοδο με ένα εντυπωσιακό σερί επτά αγώνων χωρίς ήττα εκτός έδρας, που αποτελεί ρεκόρ στην ιστορία του.

Μεταξύ τους

Ο Αστέρας Τρίπολης νίκησε τον ΠΑΟΚ στις 27 Φεβρουαρίου με 2-1, σχεδόν τρία χρόνια από την προηγούμενη φορά που τον είχε νικήσει και πάλι. Ενδιάμεσα ο ΠΑΟΚ δεν είχε χάσει άλλο παιχνίδι από επαρχιακή ομάδα. Στα Playoffs το παιχνίδι τους ήταν ισόπαλο.

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε μια νίκη και μια ισοπαλία στα δύο τελευταία παιχνίδια, αφού ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει και τα πέντε προηγούμενα.

Τα πρώτα χρόνια του Αστέρα στην κατηγορία και μέχρι το 2015, ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν στην Τούμπα, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει την παράδοση. Ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει και τα έξι τελευταία στην έδρα του.

Η ιστορία

Νίκες ΠΑΟΚ: 16
Ισοπαλίες: 7
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 12

Με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ

Νίκες ΠΑΟΚ: 11
Ισοπαλίες: 4
Νίκες Αστέρα Τρίπολης: 2

Οι αγώνες της σεζόν

06.12.2020: ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-0
(64' σουτ Τζόλης, 70' πέναλτι Ζίβκοβιτς. Στο 38' 2η κίτρινη Ελ Καντουρί του ΠΑΟΚ)

27.02.2021: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 2-1
(37' σουτ Σίτο, 54' σουτ Λουίς Φερνάντεθ – 84' σουτ Ζίβκοβιτς)

11.04.2021: Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 1-1
(65' σουτ Μουνάφο – 56' σουτ Σβιντέρσκι)

Διαβάστε ακόμη...