Προαναγγελία αγώνα: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Από slgr.gr: Με τις εντυπώσεις από τη μονομαχία τους στα ημιτελικά του Κυπέλλου νωπές, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ είναι και πάλι αντίπαλοι στο έκτο παιχνίδι τους τη σεζόν, πέμπτο μέσα στο 2021 και τρίτο σε διάστημα 28 ημερών.
Πηγή: slgr.gr
Προαναγγελία αγώνα: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην τέταρτη θέση και θέλει τουλάχιστον να παραμένει εκεί. Είναι μια θέση που εξασφαλίζει ευρωπαϊκό εισιτήριο, εκτός από μια περίπτωση. Αυτή, που ο ΠΑΟΚ πάρει το Κύπελλο και τερματίσει πέμπτος.

Ωστόσο η ΑΕΚ δεν έχει τελειώσει με την τέταρτη θέση, καθώς ο Παναθηναϊκός την καταδιώκει.

Η ΑΕΚ

Έχασε τα δύο τελευταία επίσημα παιχνίδια της, από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και από τον ΠΑΟΚ στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου και έφτασε τις 18 ήττες στη σεζόν. Είναι οι περισσότερες στην ιστορία της σε μια σεζόν, από το 1959 που ξεκίνησε η Α' Εθνική. Είχε χάσει 17 το 2011-12 και το 2012-13.
Έχει χάσει τέσσερα από τα επτά τελευταία για το πρωτάθλημα, αφού είχε χάσει πέντε στα προηγούμενα 25. Έχει δεχτεί γκολ στα επτά τελευταία για το πρωτάθλημα. Έχει να κρατήσει το «μηδέν» από το παιχνίδι με τον Απόλλωνα, μοναδικό από τα 12 τελευταία, που το κατάφερε.

Η ΑΕΚ στην έδρα της έχει μια νίκη στα τέσσερα τελευταία και δύο στα επτά τελευταία για το πρωτάθλημα. Έχει δεχτεί γκολ στα επτά από τα οκτώ τελευταία. Κράτησε το «μηδέν» μόνο με τον Απόλλωνα. Μάλιστα έχει δεχτεί μια φορά πέντε και τρεις από δύο γκολ στο διάστημα αυτό.

Ο ΠΑΟΚ

Το τελευταίο αποτέλεσμα, η ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα ξεχάστηκε γρήγορα, μετά τη νίκη πρόκριση επί της ΑΕΚ στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου. Ο ΠΑΟΚ είναι έξι παιχνίδια αήττητος έχοντας χάσει μόλις δύο από τα 11 επίσημα, και τα δύο από τον Παναθηναϊκό.

Ο ΠΑΟΚ έχει χάσει δύο από τα 11 τελευταία επίσημα, και τα δύο από τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε αήττητος για δέκα παιχνίδια, αλλά έχασε από τα μέσα Δεκεμβρίου έξι από τα 22 τελευταία. Ο ΠΑΟΚ έγινε η πρώτη ομάδα στη σεζόν, που κράτησε το «μηδέν» με τον Ολυμπιακό. Το ίδιο έκανε με Άρη και Παναθηναϊκό.

Μάλιστα είχε δεχτεί γκολ και στα έξι αμέσως προηγούμενα παιχνίδια του!

Έφερε ισοπαλία στην Τρίπολη και νίκησε τον Άρη, μετά από τρεις ήττες εκτός έδρας. Είχε να νικήσει πάνω από δύο μήνες εκτός έδρας στο πρωτάθλημα. Έχει χάσει τα έξι από τα 11 τελευταία παιχνίδια εκτός, αφού δεν είχε ήττα στα πέντε πρώτα. Ήταν αήττητος σε 12 παιχνίδια μέχρι να χάσει από τον Άρη.

Μεταξύ τους

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στο πρώτο παιχνίδι των Playoffs το Μάρτιο και τα δύο του Κυπέλλου τον Απρίλιο. Ισόπαλα ήταν και τα δύο παιχνίδια στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει μια φορά στην Αθήνα σε 1-1 και δύο φορές στη Θεσσαλονίκη σε 2-2.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε σε τρία διαδοχικά παιχνίδια την ΑΕΚ για πρώτη φορά από το 2012, όταν μάλιστα είχε κερδίσει πέντε διαδοχικά.

Μόνο στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ είναι αήττητος στα τέσσερα τελευταία, ενώ η ΑΕΚ έχει μία νίκη στα εννέα τελευταία.

Τριάμισι χρόνια έχει να νικήσει η ΑΕΚ τον ΠΑΟΚ στην έδρα της! Ήταν 5 Νοεμβρίου 2017 όταν επικρατούσε με 1-0 (25' σουτ Λιβάγια και κόκκινες Αραούχο, Σαμπράνο και Μπίσεσβαρ), τη σεζόν που πήρε τον τίτλο. Αλλά και ο ΠΑΟΚ κοντεύει εννιάμισι χρόνια από τότε που νίκησε στην έδρα της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Ήταν 29 Ιανουαρίου 2021, 0-2 (16' σουτ Γεωργιάδης, 66' σουτ Αθανασιάδης).

Η ιστορία
Νίκες ΑΕΚ: 60
Ισοπαλίες: 37
Νίκες ΠΑΟΚ: 38

Με γηπεδούχο την ΑΕΚ
Νίκες ΑΕΚ: 46
Ισοπαλίες: 14
Νίκες ΠΑΟΚ: 7

Οι αγώνες της σεζόν
18.10.2020: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1 (23' σουτ Ανσαριφάρντ – 89' κεφαλιά Μουργκ)

24.01.2021: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-2 (40' σουτ Κρέσπο, 70' σουτ Βιεϊρίνια – 18' σουτ Σάκχοφ, 50' σουτ Γαλανόπουλος)

21.03.2021: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 3-1 (3' σουτ Ζίβκοβιτς, 46' σουτ Σφιντέρσκι, 89' σουτ Ζίφκοβιτς – 45' σουτ Νέλσον Ολιβέιρα)

Διαβάστε ακόμη...