Από αυτούς έχει διδαχθεί ο Πάμπλο Γκαρσία! (pics)

Από paok24.com: Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνέντευξη που παραχώρησε ο Πάμπλο Γκαρσία στην ισπανική εφημερίδα, «Diario de Navarra», την οποία διαβάσατε νωρίτερα στο PAOK24.
Πηγή: paok24.com
Από αυτούς έχει διδαχθεί ο Πάμπλο Γκαρσία! (pics)

Μεταξύ άλλων, ο Ουρουγουανός προπονητής του ΠΑΟΚ τόνισε:

«Ως προπονητής πρέπει να έχεις μεγαλύτερη ψυχολογία. Δεν μπορώ να είμαι όπως ήμουν την εποχή που έπαιζα εγώ. Είμαι ήρεμος. Οφείλω να ξέρω να χειριστώ κάθε κατάσταση. Έχω αλλάξει ως άνθρωπος αναφορικά με αυτό και η εμπειρία με έχει βοηθήσει. Οι προπονητές που είχα στο παρελθόν με δίδαξαν και πήρα τα καλύτερα από τον καθένα τους. Είμαι ευθύς και μου αρέσει που και οι παίκτες μου είναι έτσι απέναντι μου, είναι ειλικρινείς. Έτσι είμαι, άμεσος».

Ποιοι είναι όμως οι προπονητές με τους οποίους δούλεψε περισσότερο ο Πάμπλο Γκαρσία και ποιοι οι υπόλοιποι, μέσα στους οποίους υπάρχουν πολλά μεγάλα ονόματα;

Ασφαλώς, η νούμερο ένα... επιρροή του Πάμπλο Γκαρσία, είναι ο Χαβιέ Αγκίρε, νυν προπονητής της Μοντερέι, υπό τις οδηγίες του οποίου ο Ουρουγουανός αγωνίστηκε σε 80 παιχνίδια της Οσασούνα, από το 2002 έως το 2005.

"Είχα πολλούς προπονητές. Μικρός στην Ουρουγουάη είχε τον Βίκτορ Πούα. Έμαθα πολλά για τον σεβασμό. Μετά ο Χαβιέ Αγκίρε, με στήριξε πάρα πολύ όταν άρχισα να παίζω στην Ευρώπη" δήλωσε ο Γκαρσία στη συνέντευξη που παραχώρησε «Diario de Navarra», σε συνέχεια των πολλών φορών που αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια για τον Μεξικανό προπονητή.

"Αν ήμουν προπονητής, θα ήμουν σαν τον Αγκίρε, ο οποίος μας είχε πει σε ένα κρίσιμο παιχνίδι: "Θέλω να μπείτε μέσα και να πάρετε όλοι κίτρινη κάρτα". Σε εκείνο το παιχνίδι κερδίσαμε 4-0" είχε δηλώσει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

Ασφαλώς, μεγάλο κομμάτι στην καριέρα του Γκαρσία είναι και ο Φερνάντο Σάντος, υπό τις οδηγίες του οποίου αγωνίστηκε σε 60 παιχνίδια του ΠΑΟΚ, με τον Πορτογάλο να βρίσκει τα... κουμπιά του Ουρουγουανού και η σχέση που ανέπτυξαν να λειτουργεί υπέρ της ομάδας.

Από εκεί και πέρα, ο Γκαρσία έχει εργαστεί – έστω και για μικρό χρονικό διάστημα – με προπονητές όπως οι Μάουρο Τασότι, Κλαούντιο Ρανιέρι, Χαβιέ Κλεμέντε, Αλμπέρτο Τζακερόνι, Κρίστο Στόιτσκοφ, Βαντερλέι Λουξεμβούργο.

Σε ότι αφορά την θητεία του στην Τούμπα ως ποδοσφαιριστής, εκτός από τον Φερνάντο Σάντος, ο Πάμπλο Γκαρσία τέθηκε υπό τις οδηγίες των Χουμπ Στέφενς, Λάσλο Μπόλονι, Παύλου Δερμιτζάκη, Μάκη Χάβου αλλά και Γιώργου Δώνη, με τον οποίο ασφαλώς και δεν είχε μία σχέση που μπορεί να χαρακτηριστεί... αρμονική!

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...