Conference League: Τα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες

Η Ελλάδα έχει πει, για την ώρα τουλάχιστον, «αντίο» στο Europa League αφού οι ομάδες της εκτός του πρωταθλητή θα αγωνίζονται στο νεοσύστατο Conference League.
Πηγή: thessports.gr
Conference League: Τα χρήματα που θα πάρουν οι ομάδες

Σε αυτή την διοργάνωση θα αγωνίζονται πιθανότατα ΠΑΟΚ και Άρης ,αφού εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου θα καταφέρουν και οι δύο να εξασφαλίσουν το ευρωπαϊκό τους εισιτήριο.

Ο Γενικός γραμματέας της UEFA, Θόδωρος Θεοδωρίδης, μίλησε για τα οικονομικά δεδομένα της νέας διοργάνωσης αναφέροντας πως τα ποσά που θα πάρουν οι ομάδες θα είναι παρόμοια με αυτά του Europa League.

Τα τελευταία χρόνια το μπόνους εισόδου των ομάδων στους ομίλους του Europa League αγγίζει τα τρία εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι σύλλογοι παίρνουν και έξτρα χρήματα για κάθε μία ομάδα που έχουν από «κάτω» τους στην ειδική βαθμολογία της UEFA αλλά και από το ελληνικό market pool.

Κάθε νίκη στη φάση των ομίλων πριμοδοτούνταν με 570.000 ευρώ και κάθε ισοπαλία με 190.000 ευρώ.

Εφόσον τα νούμερα είναι όντως κοντά, αυτά θα είναι περίπου τα χρήματα που θα διεκδικήσουν οι ελληνικές ομάδες από τη νέα διοργάνωση.

Αναλυτικά η δήλωση Θεοδωρίδη:

Ένα από τα κομμάτια που συμφωνήθηκε με τους συλλόγους την περασμένη εβδομάδα ήταν τα χρήματα για τις διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς. Θα δίνει χρήματα. Θα είναι σχετικά κοντά στα νούμερα που δίνει το Europa League. Δηλαδή τα χρήματα για τις ελληνικές ομάδες που παίζουν στο Europa League και τα χρήματα για τις ομάδες που θα παίξουν στο Conference League δεν θα έχουν μεγάλη απόκλιση μεταξύ τους.

Διαβάστε ακόμη...