«Πρέπει να δώσουν την ευκαιρία στον Πάμπλο»

Απο paok24.com: Ο Χόρχε Μπάριος για τον συμπατριώτη και φίλο του, Πάμπλο Γκαρσία, καθώς και το σημερινό ντέρμπι με τον Ολυμπιακό
Πηγή: paok24.com
«Πρέπει να δώσουν την ευκαιρία στον Πάμπλο»

Για τον φετινό ΠΑΟΚ, τον Πάμπλο Γκαρσία και το σημερινό ντέρμπι στην Τούμπα (19:30) τοποθετήθηκε ο Χόρχε Μπάριος, 61 φορές διεθνής με την Εθνική Ουρουγουάης και βετεράνος ποδοσφαιριστής των Πειραιωτών στα τέλη της δεκαετίας του ΄80, όπως και προπονητής σε πολλές ελληνικές ομάδες (Δόξα Δράμας, Καβάλα, Ιωνικός, Νίκη Βόλου).

«Η Τούμπα είναι Τούμπα. Πάντα ήταν δύσκολο να παίζουμε στην Τούμπα. Ο Πάμπλο έχει κάνει δύο τρία χρόνια με τους μικρούς και πήγε καλά. Τώρα, βέβαια, είναι αλλιώς. Είναι φίλος και θέλω το καλύτερο γι' αυτόν.

Νομίζω ότι θα κερδίσει ο Πάμπλο τον Ολυμπιακό. Τώρα είναι στο παιχνίδι και ο Άρης, όταν έπαιζα εγώ δεν ήταν ψηλά. Ο ΠΑΟΚ είναι μακριά στην βαθμολογία, αλλά το ντέρμπι είναι πάντα ντέρμπι. Μακάρι να πάει καλά ο Πάμπλο Γκαρσία. Μιλήσαμε πρόσφατα για την οικογένεια, για τα παιδιά και το ποδόσφαιρο. Τον παίρνω και μιλάμε και για τον ΠΑΟΚ. Έχει μία ομάδα που δεν έφτιαξε αυτός και δεν του πήραν πολλούς παίκτες» τόνισε αρχικά ο 60χρονος Ουρουγουανός, συνεχίζοντας:

«Το ποδόσφαιρο έχει πολύ σημαντικές μικρές λεπτομέρειες. Ο ΠΑΟΚ χάνει παιχνίδια που δεν πρέπει να χάνει. Λείπουν δύο-τρεις ποδοσφαιριστές για να έχει ο Πάμπλο αλλαγές από τον πάγκο, θέλει φρεσκάδα η ομάδα όταν δεν πάει καλά ένας αγώνας. Πρέπει να μείνει σίγουρα ο Γκαρσία. Δεν έχει τώρα και τον κόσμο. Αυτό από μόνο του σου φέρνει βαθμούς, θα είχε 5-6 παραπάνω ο ΠΑΟΚ με κόσμο. Τώρα έχει 11-12-13 καλούς ποδοσφαιριστές. Πρέπει να του δώσουν την ευκαιρία να φτιάξει αυτός την ομάδα.

Όλοι θέλουν τη νίκη, η πίεση υπάρχει παντού. Και στην Ουρουγουάη αν δεν κερδίσεις δεν είσαι καλός προπονητής. Αλλά αυτό πρέπει να αλλάξει, χρειάζεται ηρεμία».

Διαβάστε ακόμη...