Οι 4 τελικοί σε 10 μέρες

Απο paok24.com: Οι τελευταίοι στόχοι του ΠΑΟΚ κρίνονται μέσα στον Απρίλιο
Πηγή: paok24.com
Οι 4 τελικοί σε 10 μέρες

Ο ΠΑΟΚ μετά τα αρχικά σοκ της σεζόν, ξέμεινε από τους βασικούς του στόχους. Έμεινε μακριά από την μάχη του τίτλου, αποκλείστηκε από την Ευρώπη εξαιτίας των αγώνων με την Ομόνοια και πλέον οι ρεαλιστικοί στόχοι της ομάδας δεν είναι άλλοι από την κατάκτηση του κυπέλλου στις 23 Μαΐου και από την έξοδο στην Ευρώπη με τη θέση που θα πρέπει να πάρει να είναι η 2η θέση, μιας και οι αντίπαλοί του είναι ο Άρης, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ.

Τι πρέπει να κάνει όμως ο ΠΑΟΚ για να πετύχει αυτούς τους στόχους; Πρώτον να κερδίσει σε κάποια ντέρμπι, κάτι που δεν κάνει με έφεση και τη φετινή σεζόν και δεύτερον να βρεθεί στον τελικό μετά το 0-1 κόντρα στην ΑΕΚ.

Ο δεύτερος ημιτελικός για το κύπελλο Ελλάδας με την ΑΕΚ είναι προγραμματισμένος για την Τούμπα στις 27 Απριλίου (Μ. Τετάρτη), ενώ μέχρι εκείνον τον αγώνα, έχει 3 ντέρμπι-φωτιά για το ελληνικό πρωτάθλημα που μπορούν να κρίνουν πολλά για την υπόθεση 2η θέση και για την έξοδο του στην Ευρώπη γενικότερα.

Η αρχή γίνεται με τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται αύριο τους πρωταθλητές στην Τούμπα και στόχος δεν είναι τίποτα λιγότερο από τη νίκη. Έχει να νικήσει τον Ολυμπιακό 2 χρόνια στο πρωτάθλημα εντός έδρας, ενώ η νίκη πέραν από το γόητρο θα φέρει και βαθμούς, άκρως σημαντικούς για τη συνέχεια, την ίδια ημέρα, που η ΑΕΚ θα υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και ο Παναθηναϊκός με τον Άρη θα παίζουν μεταξύ τους στη Λεωφόρο.

Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, τρεις μέρες μετά, έρχεται ο αγώνας με τον Άρη εκτός έδρας. Εκεί ο ΠΑΟΚ μετρά 2 νίκες και 2 σημαντικές ήττες στους αγώνες πρωταθλήματος εδώ μία 3ετία και ο ΠΑΟΚ θα είναι υποχρεωμένος να πάρει αποτέλεσμα. Είναι υποχρεωμένος να πάρει αποτέλεσμα και για τη δική του καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή στο πρωτάθλημα και στην μάχη της εξόδου στην Ευρώπη, αλλά πρέπει να μην αφήσει και έναν από τους βασικούς του αντιπάλους τη φετινή χρονιά να ξεφύγει κι άλλο στο βαθμολογικό πίνακα.

Ο αγώνας με τον Άρη είναι προγραμματισμένος για το βράδυ της Τετάρτης στο Κλ. Βικελίδης και ο ΠΑΟΚ μετά από εκείνον τον αγώνα είναι υποχρεωμένος να συνεχίσει την μάχη του και να περιμένει τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα για την πρώτη αγωνιστική του δεύτερου γύρου των play-off. Έτσι τρεις μέρες μετά τον αγώνα με τον Άρη και τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Παναθηναϊκό από τον οποίο έχει χάσει δύο φορές φέτος στη Λεωφόρο και έχει κερδίσει δύσκολα στην Τούμπα στον πρώτο γύρο. Όλα αυτά δείχνουν και τη δυσκολία του εν λόγω αγώνα. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός πριν έρθει στην Τούμπα θα έχει υποδεχτεί τον Άρη και θα έχει παίξει με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Κανένας δεν μπορεί να ξέρει πώς θα εξελιχθούν οι αγώνες των ομάδων που παλεύουν για την έξοδο στην Ευρώπη τις επόμενες αγωνιστικές και αυτό κάνει τον προγραμματισμό του ΠΑΟΚ ακόμα πιο δύσκολο.

10 μέρες λοιπόν για τον ΠΑΟΚ πριν από τις διακοπές για τον Πάσχα με 4 αγώνες που έχουν ο καθένας τη δική του δυσκολία και όλοι μαζί την καίρια σημασία για τον ΠΑΟΚ και τους δύο στόχους που έχει μέχρι και το τέλος της φετινής σεζόν.

Διαβάστε ακόμη...