Πρόκριση για άλλη μια φορά σε τελικό (2018)

Σαν σήμερα στις 17/4/2018, για τον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον Πανιώνιο, με 3-1 και πέρασε στον τελικό της διοργάνωσης, για 19η φορά στην ιστορία του ...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Πρόκριση για άλλη μια φορά σε τελικό (2018)

Στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα τον Πανιώνιο, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα.

Ο Λουτσέσκου παράταξε στο αρχικό σχήμα, τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Αζεβέδο, αμυντικά χαφ οι Σάκχοφ, Μαουρίσιο, μεσοεπιθετικά οι Λημνιός, Πέλκας, Μπίσεσβαρ και στην κορυφή της επίθεσης ο Κουλούρης.

Ο Δικέφαλος έκανε και πάλι ένα καλό πρώτο τριαντάλεπτο, διάστημα στο οποίο σκόραρε και έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να αυξήσει το σκορ, σπαταλώντας τις καλές φάσεις που δημιούργησε.

Μόλις στο 4ο λεπτό, χάθηκε η πρώτη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στον ματς και μάλιστα διπλή, με τον Σάκχοφ να σουτάρει από καλή θέση αλλά ο Κότνικ απέκρουσε. Στην συνέχεια της φάσης το σουτ του Μπίσεσβαρ, βρήκε το κεφάλι του Σάκχοφ και πέρασε άουτ...

Στο 17ο λεπτό, χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Πέλκα να παίζει 1-2 με τον Σάκχοφ, το πλασέ του πρώτου το απέκρουσε δύσκολα ο Κότνικ σε κόρνερ. Δε συνέβη όμως το ίδιο στο 21ο λεπτό, όταν ο Κουλούρης με κεφαλιά πιεζόμενος, άνοιξε το σκορ, μετά από κόρνερ του Πέλκα από τα δεξιά.

Ο ΠΑΟΚ έλεγχε το παιχνίδι και στο 32ο λεπτό, ο Κότνικ απέκρουσε δύσκολα το δυνατό γωνιακό σουτ του Μαουρίσιο. Κάπου εκεί ο Δικέφαλος κατέβασε ταχύτητα, στο ίδιο χρονικό σημείο που είδαμε να συμβαίνει αυτό και στο παιχνίδι πρωταθλήματος.

Στο 35ο λεπτό, ο Πανιώνιος απείλησε για πρώτη φορά, όταν η καλοζυγισμένη κεφαλιά του Μασούρα πήγε στο αριστερό κάθετο δοκάρι μας, για να έρθει στο 41ο λεπτό, ο Μασούρας με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή να ισοφαρίσει. Η φάση ξεκίνησε από φάουλ που εκτελέστηκε με πάσα, χωρίς κανείς από το τείχος να βγει στην μπάλα.

Με την έναρξη της επανάληψης, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και έχασε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Λημνιό στο 48' και Πέλκα στο 50', που από καλές θέσεις σούταραν άουτ...

Στο 68ο λεπτό, ο Πέλκας με άψογο σουτ στο "Γ" μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Κάμπος από τα δεξιά, έδωσε το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ, δύο λεπτά αργότερα ο Σέζος έδειξε κίτρινη στον Μακρύλλο, ήταν η 2η του στο ματς, με τον Πανιώνιο να μένει με "10".

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να επιτίθεται συνεχώς και στο 79ο λεπτό, πέναλτι κέρδισε ο ΠΑΟΚ, με τον Μάτος μετά από ατομική του προσπάθεια, ένα πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Πρίγιοβιτς!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο (76' Κάνιας), Αζεβέδο, Μαουρίσιο, Σάκχοφ, Πέλκας, Λημνιός (60΄Κάμπος), Μπίσεσβαρ, Κουλούρης (62' Πρίγιοβιτς).

Πανιώνιος: Κότνικ, Μπανανά, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργίου, Σαραμαντάς (46' Πινιώτης), Κόρμπος, Οικονομίδης, Μακρύλλος, Μασούρας (63' Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι (74' Νόβακ), Γεσίλ.

...........................................................

Ο τεχνικός του Δικεφάλου μίλησε για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου καθώς και για την τιμωρία...

Αναλυτικά ο Ράζβαν Λουτσέσκου τόνισε:

Για την εικόνα του ματς: "Ήταν μία μείξη συναισθημάτων εκείνη τη στιγμή. Αρχικά ήμουν εκνευρισμένος επειδή ειδικά στο πρώτο μέρος αντιμετωπίσαμε υπεροπτικά το παιχνίδι. Δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και θα έπρεπε να σκοράρουμε περισσότερα τέρματα κι όχι μόνο ένα. Δεχθήκαμε κι ένα γκολ, στο οποίο δεν σεβαστήκαμε κάτι που έπρεπε να κάνουμε εκείνη τη στιγμή.

Στο δεύτερο μέρος μπήκαμε στο παιχνίδι με μία διαφορετική νοοτροπία. Σκοράραμε ένα γκολ, δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να μας απειλήσει, αλλά και πάλι θα μπορούσαμε να σκοράρουμε περισσότερα γκολ. Είναι περίεργη κατάσταση γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχτείς γκολ αν δεν είσαι συγκεντρωμένος. Ένα ακόμη γκολ για τον Πανιώνιο και μετά θα μπορούσαμε να μπούμε σε κίνδυνο.

Σε κάθε περίπτωση όμως, όταν υπάρχει μία πρόκριση που είναι στη μέση υπάρχει ένταση. Οι παίκτες είναι νέοι και ίσως δεν το καταλαβαίνουν τόσο, αλλά έχω εγώ αυτή την ένταση. Ήθελα η ομάδα να φτάσει στον τελικό έχοντας το απόλυτο. Για εμάς, για τη νοοτροπία του συλλόγου, για τη δουλειά μας πιστεύω ότι το αξίζαμε. Για όλα αυτά που είπαμε είχα αυτά τα συναισθήματα, αλλά μπορώ να πω ότι είμαι χαρούμενος".

Για την απουσία του κόσμου: "Είναι λυπηρό το ότι δεν είχαμε τον κόσμο μαζί μας. Θα ήταν μία τελείως διαφορετική ατμόσφαιρα και θα προετοιμαζόμασταν όλοι μαζί για τον τελικό. Σε κάθε περίπτωση δεν είναι δίκαιο το τι συνέβη για εμάς, για όλη τη χρονιά. Μας έκλεψαν 9 πόντους για ένα ρολό χαρτί, μας ακύρωσαν ένα κανονικό γκολ. Εμείς συνεχίζουμε στην ίδια απόδοση, με πάρα πολύ καλή απόδοση όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι.

Δεν επιτέθηκα ποτέ και δεν άσκησα κριτική σε καμία αντίπαλη ομάδα, λέγοντας ότι είναι καλύτερη ή χειρότερη από εμάς. Δεν επεσήμανα λάθη που έγιναν εις βάρος άλλων ομάδων και δεν θα το κάνω ποτέ. Ξέρω πως είναι να σέβομαι τους άλλους και τη δουλειά τους όταν πρέπει να γίνει αυτό. Αλλά ξέρω ποια είναι η αλήθεια.

Όπως έχω ξαναπεί θα λέω την αλήθεια, θα το κάνω κάθε στιγμή που μου δίνεται η δυνατότητα και αυτό θα πρέπει να το ΄χουν στο μυαλό μας οι αντίπαλοι, ότι έκλεψαν από εμάς. Με ακούσατε να πω στο ματς με τον Αστέρα ότι αξίζαμε κάτι παραπάνω; Στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό να χάνουμε το ματς με 3-0 χωρίς καν να το παίξουμε;

Στο παιχνίδι με την ΑΕΚ να ακυρώνεται ένα καθαρό και μετά η ομάδα που το πέτυχε να βγαίνει χαμένη; Μετά ήρθε μία πρωτόδικη απόφαση που ήταν κι αυτή άδικη. Θα πρέπει να κλείσουν το στόμα τους αυτοί οι άνθρωποι, αλλά τολμούν να ζητήσουν και κάτι παραπάνω από τις επιτροπές. Είναι ντροπή! Η ζωή είναι αυτή όμως και ο Θεός είναι ψηλά".

Για τον Ελ Καντουρί: "Αυτή τη στιγμή όχι, θα εξαρτηθεί από τις καταστάσεις του παιχνιδιού. Θα μπορούσε να είναι μία λύση. Θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ πάνω σε αυτό. Είναι μία λύση ειδικών συνθηκών. Υπάρχει συναγωνισμός και πίεση και θα πρέπει ο κάθε παίκτης να σκέφτεται ότι πρέπει να κάνει καλά παιχνίδια, γιατί ανά πάσα στιγμή ένας συμπαίκτης του μπορεί να του "κλέψει" τη θέση".

Για τον αντίπαλο στον τελικό: "Δεν θέλω να μιλήσω για αυτό. Ο τελικός είναι τελικός και οποιαδήποτε ομάδα θα είναι δύσκολος αντίπαλος. Θα πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι, γιατί ο τελικός θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Κάθε παίκτης θα δώσει ότι μπορεί από τον εαυτό του, γιατί θα έχει τη δυνατότητα να σηκώσει ένα τρόπαιο στον αέρα".

...............................................

Ο Ευθύμης Κουλούρης, μίλησε μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανιώνιο...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τη δική του παρουσία στο ματς: "Είχα ένα σουτ στο δοκάρι, αλλά ήρθε και το γκολ. Κάποιες φορές ο επιθετικός σκοράρει, άλλες φορές χάνει ευκαιρίες. Είμαι χαρούμενος και για το γκολ και για την πρόκριση της ομάδας. Όλη η ομάδα είναι καλά και εγώ είμαι καλά και θέλω συνεχώς να βελτιώνομαι και να δείχνω πράγματα όταν αγωνίζομαι στα παιχνίδια, αλλά και να αλλάζω πράγματα. Είμαι ευχαριστημένος, αλλά αυτό που έχει σημασία για μας, είναι η επόμενη ημέρα."

Όσο για την παρουσία του ΠΑΟΚ, σχολίασε: "Είμαστε μια ομάδα με καλούς παίκτες και βασικούς και αναπληρωματικούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να παίζουν στην 11άδα. Φέτος κάναμε μία πολύ καλή πορεία με το καλό σύνολο που διαθέτουμε και η νίκη που πήραμε επί του Πανιωνίου, είναι σημαντική και για ψυχολογικούς λόγους."

Για τη συνέχεια: "Πήραμε την πρόκριση για δεύτερη σερί χρονιά στον τελικό. Κοιτάμε το επόμενο ματς του πρωταθλήματος και στη συνέχεια τον τελικό".

Για τον τελικό: "Θέλω να το πάρει ο ΠΑΟΚ, είναι στο χέρι μας, μας ενδιαφέρει να είμαστε εμείς καλά και να το κατακτήσουμε, γιατί με όλα αυτά που έγιναν δεν μπορέσαμε να μείνουμε πρώτοι στο πρωτάθλημα."

Συμπερασματικά κάνοντας τον ως τώρα απολογισμό, δήλωσε: "Κάναμε μία πάρα πολύ καλή πορεία φέτος, χωρίς ήττες ΜΕΣΑ στο γήπεδο. Τα όσα έγιναν, μας έκαναν ακόμη καλύτερους και θέλουμε να κλείσουμε μόνο με νίκες".

.........................................

O Χοσέ Κάνιας μίλησε για την χρησιμοποίηση του σαν κεντρικός αμυντικός καθώς και για τον τελικό του Κυπέλλου...

Αναλυτικά ο Ισπανός μέσος του ΠΑΟΚ τόνισε:

Για την επιλογή Λουτσέσκου να τον περάσει στο ματς σαν κεντρικό αμυντικό: "Είναι ίδιες οι κινήσεις, ίδια θέση απλά πιο πίσω. Δεν είχα μεγάλη πίεση. Δεν είμαι σέντερ μπακ, αλλά ξέρω τη θέση και μπορώ να αγωνιστώ εκεί. Έσωσα ένα γκολ, γνωρίζω λίγο τη θέση, είχα και τη βοήθεια των συμπαικτών μου. Αυτή είναι η δουλειά μου, παίξαμε καλά, είμαστε στον τελικό και αυτό έχει σημασία".

Για το χρόνο συμμετοχής του στη φετινή σεζόν: "Η ενσωμάτωση του Μαουρίσιο στην ομάδα, είχε ως αποτέλεσμα να έχουμε πολλά χάφ και μεγάλο ανταγωνισμό, προσπαθώντας να βρούμε τον τρόπο που μας ταιριάζει παίζαμε όλο και πιο λίγο. Είναι εξαιρετικό το επίπεδο των παικτών του ΠΑΟΚ στον χώρο του κέντρου. Με τις αποχωρήσεις των Τσίμιροτ και Κάτσε βρήκα χώρο, βρήκαμε σχήμα σαν ομάδα και έπαιξα περισσότερο".

Για τον τελικό του κυπέλλου: "Ένας Ισπανός τεχνικός έχει πει "Οι τελικοί δεν παίζονται, κερδίζονται". Θέλουμε να πάρουμε το τρόπαιο, θέλουμε το κύπελλο δεν σκεφτόμαστε τίποτα. Έχουμε την ίδια όρεξη και την ίδια διάθεση, ίσως και μεγαλύτερη από πέρσι. Να κλείσει η χρονιά με τίτλο".

.............................................

O γκολκίπερ του Δικεφάλου μίλησε για την νίκη απέναντι στον Πανιώνιο, και για την προτίμηση του για αντίπαλο στον τελικό του Κυπέλλου...

Αναλυτικά ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης τόνισε:

Για το παιχνίδι: "Αξίζαμε να βρισκόμαστε στον τελικό... Ήταν καλό πλεονέκτημα το σκορ του πρώτου ματς. Υπήρχε χαλαρότητα και ισοφαριστήκαμε θέλαμε να κάνουμε διαχείριση. Μόλις ανεβάσαμε ρυθμό επικρατήσαμε εύκολα".

Για τον αντίπαλο που επιθυμεί στον τελικό: "Θέλω την ΑΕΚ. Είναι όμορφο να παίζουν οι ομάδες με κόσμο θέλουμε ο νικητής να είναι η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο. Το τελευταίο ματς δεν τελείωσε αγωνιστικά και θέλουμε μία αγωνιστική νίκη για να αποδείξουμε πως είμαστε καλύτερη ομάδα".

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...