Ο ΠΑΟΚ τις τελικές, ο αντίπαλος την αποτελεσματικότητα

Από paok24.com:Στο ίδιο έργο θεατές...
Πηγή: paok24.com
Ο ΠΑΟΚ τις τελικές, ο αντίπαλος την αποτελεσματικότητα

Για ένα ακόμη παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του ρυθμό στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα, είχε τις ευκαιρίες, αλλά είδε τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλεύεται στον απόλυτο βαθμό τις τελικές του και να σκοράρει τρία γκολ.

Οι "πράσινοι" ευτύχησαν να προηγηθούν με το γκολ του Μακέντα, στην πρώτη τους τελική στο παιχνίδι, στο δεύτερο μέρος το σκηνικό ήταν ίδιο, με τον Βιγιαφάνιες να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με την απευθείας εκτέλεση φάουλ και το τελικό 3-0, διαμορφώθηκε από τον Αϊτόρ μέσα από την αντεπίθεση που έβγαλε η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι.

Πλήρωσε την αναποτελεσματικότητά του, πλήρωσε τα λάθη του στην άμυνα κι έφυγε με άδεια χέρια από το γήπεδο, σε ένα παιχνίδι όπου είχε 12 τελικές και ο Παναθηναϊκός 4, κάτι που έχει συμβεί και σε πολλούς άλλους αγώνες στη διάρκεια της χρονιάς.

Χαρακτηριστικές ήταν οι ατάκες τόσο του Πάμπλο Γκαρσία όσο και του Χοσέ Άνχελ Κρέσπο...

"Ήταν ένα αποτέλεσμα που δεν το περιμέναμε, από τη στιγμή που είδαμε την έναρξη του παιχνιδιού, γιατί θεωρώ ότι ξεκινήσαμε πολύ καλά. Είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού, φτάναμε με άνεση στην αντίπαλη εστία, δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες και δεν καταφέραμε να τις κάνουμε γκολ. Δυστυχώς ο αντίπαλος για άλλη μία φορά, στην πρώτη τελική, από μία καλά δομημένη ενέργεια είναι η αλήθεια κατάφερε και σκόραρε. Δεν είναι η πρώτη φορά. Συνήθως εμείς είμαστε που ελέγχουμε το ρυθμό του παιχνιδιού ωστόσο πάντα υπάρχει μία φάση που δεν αμυνόμαστε σωστά. Είναι κάτι που σίγουρα το δουλεύουμε καθημερινά και το έχουμε υπόψιν μας", ήταν τα λόγια του Ουρουγουανού τεχνικού, που ήταν φανερά προβληματισμένος για αυτό το κομμάτι.

Από τη δική του μεριά, ο Ισπανός στόπερ σημείωσε:

"Είχαμε την κατοχή, είχαμε ευκαιρίες για γκολ κι ο αντίπαλος είχε 3 τελικές και πέτυχε 3 γκολ, ενώ εμείς είχαμε 14 κόρνερ κι αυτοί 1. Το τελικό 3-0 είναι βαρύ κι υπερβολικό. Η ομάδα είναι αρκετά καλή, δεν έχει επιτρέψει στον αντίπαλο να κάνει ευκαιρίες. Σίγουρα είναι θέμα ότι καταφέρνει και σκοράρει στις λίγες ευκαιρίες ο αντίπαλος. Δε γίνεται όμως πάντα να μην επιτρέπουμε στον αντίπαλο να κάνει ευκαιρίες. Σίγουρα και κάποιες ευκαιρίες θα υπάρξουν, το θέμα είναι εμείς να βελτιωθούμε σε αυτό το κομμάτι από άποψη προετοιμασίας κι αυτοπεποίθησης. Στις λίγες ευκαιρίες που θα κάνει ο αντίπαλος, οι αντιδράσεις μας θα πρέπει να είναι καλύτερες. Παρόλο που τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επειδή έχουμε παιχνίδια ανά 2-3 μέρες, εμείς πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στο πλάνο και τη δουλειά μας. Στο αμυντικό μας κομμάτι, θα πρέπει να έχουμε την αυτοπεποίθηση να καθαρίζουμε τις φάσεις κι επιθετικά να τελειώνουμε καλύτερα τις φάσεις που δημιουργούμε".

Διαβάστε ακόμη...