«Έγκριση από το ΣτΕ τον Οκτώβριο του 2021»

Από paok24.com: Το βήμα στο δρόμο για την έναρξη των εργασιών για τη νέα Τούμπα έγινε με την έγκριση του «Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου» από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων.
Πηγή: paok24.com
«Έγκριση από το ΣτΕ τον Οκτώβριο του 2021»

Το συγκεκριμένο σχέδιο προβλέπει όχι μόνο την ανακατασκευή της Τούμπας αλλά και την ανάπτυξη έργων αστικής ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Το PAOK24 απευθύνθηκε στον αρχιτέκτονα Τάκη Δούμα, που έχει την ευθύνη για τα σχέδια της ανέγερσης του νέου γηπέδου της Τούμπας, που εξήγησε τη σημασία του νέου βήματος:

«Είναι πολύ σημαντικό καθώς η απόσταση από τον μεγάλο στόχο, που δεν είναι άλλος από την έγκριση του σχεδίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας και την έκδοση προεδρικού διατάγματος, έχει πλέον μειωθεί. Το ειδικό πολεοδομικό σχέδιο θα αναρτηθεί στον Δήμο και σε περίπου ένα μήνα θα περάσει από την τελική έγκριση, καθώς με την ανάρτησή του, μπορεί ο καθένας να το δει και να εκφράσει τις ενστάσεις του. Είτε προκύψουν ενστάσεις, είτε όχι, ο Δήμος θα το θέσει προς συζήτηση και εφόσον το εγκρίνει θα το στείλει στο υπουργείο. Από εκεί θα φτάσει στη βουλή, και η τελική γνωμοδότηση θα πάει προς έγκριση στον ΣτΕ. Από την εμπειρία που υπάρχει σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις, το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο θα πάρει έγκριση περίπου τον Οκτώβριο. Αρχές ή τέλος του μήνα. Η έγκριση του «Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου» από το Κεντρικό Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων είναι ένα από τα πολλά βήματα που χρειάστηκαν και είναι σημαντικό καθώς είναι από τα τελευταία στο δρόμο για την έγκριση από το ΣτΕ».

Διαβάστε ακόμη...