Από 3-0 σε 0-3 και φαβορί για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ

Ως φαβορί προσφέρεται από τις στοιχηματικές εταιρίες η γυναικεία ομάδα βόλεϊ του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος
Πηγή: paok24.com
Από 3-0 σε 0-3 και φαβορί για το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ


Τα τελευταία χρόνια η γυναικεία ομάδα του βόλεϊ του ΠΑΟΚ κάνει άλματα προόδου με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να φτάνει κι ένα σκαλί πιο πάνω. Την περσινή χρονιά είχε προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της σε F4 κυπέλλου και βρισκόταν στην 4η θέση του πρωταθλήματος Ελλάδος. Η έξαρση της πανδημίας όμως είχε ως αποτέλεσμα την οριστική διακοπή των διοργανώσεων. Κατά αυτό τον τρόπο δεν μπορέσαμε να μάθουμε ποιο θα ήταν τελικά το "ταβάνι" της ομάδας.

Η φετινή χρονιά συνοδεύτηκε από νέα διακοπή, ωστόσο τόσο πριν όσο και μετά την επανέναρξη η απόδοση της ομάδας του Τάκη Φλώρου δείχνει να είναι σταθερά καλή. Για την ακρίβεια οι ασπρόμαυρες μετρούν συνολικά 6 νίκες και μόλις μία ήττα. Η ήττα είχε έρθει πριν τη διακοπή με αντίπαλο τον Ολυμπιακό σε μια ιδιαίτερα σκληρή αναμέτρηση με σκορ 3-2. Χαρακτηριστικό είναι πως οι νίκες έχουν έρθει όλες με σκορ 3-0 και συνολικά σετ 18-0. Οι εμφανίσεις αυτές έχουν φέρει την ομάδα στην πρώτη θέση του ομίλου, έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την παρουσία της στην τελική φάση του πρωταθλήματος.

Η αλήθεια είναι πως τα δεδομένα έχουν διαφοροποιηθεί λόγω της πανδημίας. Για παράδειγμα ο Ολυμπιακός αποδέσμευσε τις ξένες παίκτριες του ενώ ο Παναξιακός δήλωσε αδυναμία ν' αγωνιστεί μετά την επανέναρξη. Οι αρνητικές συγκυρίες εξαιτίας του κορονοϊού είχαν αντίκτυπο και στον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος αναγκάστηκε ν' αποδεσμεύσει τον επί ενάμιση χρόνο προπονητή του, Μίχαλ Μάσεκ λόγω της αβεβαιότητας ως προς την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους. Τον Σλοβάκο προπονητή διαδέχθηκε ο Τάκης Φλώρος.

Φυσικό επακόλουθο της πολύ καλής πορείας της ομάδας είναι το γεγονός πως προσφέρεται ως φαβορί από την Stoiximan. Για την ακρίβεια είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο για το γυναικείο βόλεϊ του ΠΑΟΚ. Για να μιλήσουμε με αποδόσεις οι ασπρόμαυροι τη στιγμή αυτή είναι το φαβορί με 2,25 απόδοση. Ακολουθεί η Θήρα με 3,50. Στο 6,50 βρίσκονται οι Παναθηναϊκός κι Άρης ενώ η κατάκτηση του τίτλου από την πρωταθλήτρια ομάδα του Ολυμπιακού προσφέρεται στο πρωτόγνωρο 25,00 απόδοση.

Η συνέχεια για το σύνολο του Τάκη Φλώρου αναμένεται απαιτητική αλλά ο ΠΑΟΚ έχει αποδείξει πως έχει όλα τα φόντα ν'αντέξει στην πίεση και να κατακτήσει τον τίτλο μόλις μερικά χρονιά μετά την ίδρυση του τμήματος.

Διαβάστε ακόμη...