Ψάχνει φάσεις για να διαμαρτυρηθεί η Λάρισα

Τι αναφέρουν οι Θεσσαλοί για το χθεσινό ματς με τον ΠΑΟΚ και τι... ξεχνούν
Πηγή: paok24.com
Ψάχνει φάσεις για να διαμαρτυρηθεί η Λάρισα


Ο ΠΑΟΚ πέρασε χθες από το κλειστό της Λάρισας επικρατώντας με 88-91 έχοντας σε μεγάλη μέρα τον Τέρνερ επιθετικά και τον Γκρίφιν οργανωτικά αλλά και τον Κάρτερ να καταθέτει τα διαπιστευτήρια του από το ντεμπούτο του κιόλας. Ωστόσο απ' ότι φαίνεται οι γηπεδούχοι έχουν παράπονα από τη διαιτησία τα οποία περιορίζονται σε μία και μοναδική φάση και παρόλα αυτά ζητούν την τιμωρία των διαιτητών.

Συγκεκριμένα ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Λάρισας, Θεόδωρος Ριζούλης, εξέφρασε τα παράπονα του για μία φάση στην παράταση όπου σύμφωνα με τα λεγόμενα του ο Γκρίφιν έκανε φάουλ στο Σμιθ στην προσπάθεια του δεύτερου να σκοράρει με τρίποντο. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η φάση αυτή ήταν που καθόρισε το νικητή.

Αναφορά ωστόσο δε γίνεται στα διαιτητικά λάθη που έγιναν εις βάρος του ΠΑΟΚ. Δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Λοβ "γκρεμίστηκε" από τους ψηλούς του γηπεδούχων με τρόπο αντικανονικό αλλά οι διαιτητές δεν είδαν κάτι. Μάλιστα αν είχε δοθεί το καλάθι και φάουλ στο Λοβ στο τέλος της κανονικής διάρκειας ενδεχομένως να μην είχαμε οδηγηθεί καν στην παράταση. Δεν βλέπουμε ωστόσο κάποια ευαισθησία για τη συγκεκριμένη φάση. Επειδή μάλιστα ο κ. Ριζούλης επικαλείται και την τελευταία φάση στο παιχνίδι της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ που επαναλήφθηκε να του θυμίσουμε πως εκείνη η περίπτωση αποτελεί αλλοίωση αποτελέσματος καθώς πρόκειται για καταφανέστατο φάουλ που δε σφυρίζεται ακριβώς στη λήξη του χρόνου.

Όπως δήλωσε αναλυτικά ο διοικητικός ηγέτης της Λάρισας, «Σε έναν αγώνα που ο ΕΣΑΚΕ άλλαξε την ημερομηνία του δυο φορές και η ΚΕΔ μια φορά τον διαιτητή ο ΠΑΟΚ κέρδισε χάρη στον μη καταλογισμό καταφανέστατου φάουλ για τρεις βολές πάνω στον Σμιθ στο τελευταίο λεπτό της παράτασης.

Δεν μπορώ να ξεχάσω ότι για ανάλογο φάουλ επαναλήφθηκε ένα παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ πριν λίγο καιρό. Περιμένω την τιμωρία των διαιτητών της αναμέτρησης από τον παρατηρητή του αγώνα».

Διαβάστε ακόμη...