Η εξέλιξη του Μουργκ και τα ερωτηματικά

Από paok24.com: Από τα πρώτα δύο γκολ, στο παρατεταμένο ντεφορμάρισμα και στις τελευταίες εμφανίσεις με γκολ και ασίστ.
Πηγή: paok24.com
Η εξέλιξη του Μουργκ και τα ερωτηματικά

Ήρθε ουσιαστικά την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Ήρθε σαν αντικαταστάτης του Πέλκα. Κόστισε περίπου 2 εκατ. ευρώ. Πήρε το "10" στην πλάτη, αλλά ακόμα δεν έχει δείξει τους λόγους που έφεραν τον ΠΑΟΚ σε αυτή την κίνηση.

Αρχικά θα πρέπει να τονίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ πριν πάρει τον Μουργκ έχασε ίσως τον πιο χρήσιμο παίκτη του τα τελευταία χρόνια. Ο Δημήτρης Πέλκας με ελάχιστα χρήματα πήγε στην Φενέρμπαχτσε, αλλά ο ΠΑΟΚ έδωσε περισσότερα χρήματα από όσα πήρε από εκείνον για τον Τόμας Μουργκ που ήταν στην Ραπίντ Βιέννης μαζί με τον Σβαμπ.

Ο Αυστριακός μεσοεπιθετικός λεγόταν ότι μπορεί να παίξει σε όλες τις θεσεις πίσω από τον επιθετικό και μάλιστα στα πρώτα δύο του παιχνίδια σκόραρε και κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, αλλά και κόντρα στην Ομόνοια στην Τούμπα. Όλοι περίμεναν τον Μουργκ να δείξει τις ικανότητες του μέσα στα παιχνίδια, αλλά αυτός έμεινε περισσότερο από όσο θα έπρεπε στην περίοδο προσαρμογής. Από εκεί και μετά ο ΠΑΟΚ άλλαξε το σύστημα του και είτε ως επιτελικός, είτε ως αριστερός μεσοεπιθετικός δεν μπόρεσε να φανεί λειτουργικός για την ομάδα του και να βοηθήσει τους συμπαίκτες του. Έχασε τη θέση του βασικού, είχε ολιγόλεπτες συμμετοχές και όσες ευκαιρίες και αν πήρε έφερε τον ΠΑΟΚ στη θέση να ψάξει άμεσα την ενίσχυση στις θέσεις αυτές με Ουάρντα και Λάμπρου.

Κι όμως παρότι φαινόταν παροπλισμένος, δύο εμφανίσεις του, έδειξαν ότι σαν παίκτης που αγωνίζεται σαν δεξιός μεσοεπιθετικός μπορεί να βοηθήσει στην ομάδα. Είτε στον αγώνα μεε τον ΟΦΗ που έλειπε ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς, είτε σε αυτόν με τον Παναιτωλικό που ο Αντρίγια έπαιξε σαν επιτελικός μέσος, ο Μουργκ βρήκε και δύο ασίστ μέσα στο Ηράκλειο και το γκολ που άνοιξε την άμυνα του Παναιτωλικού στην Τούμπα. Ακόμα και μέσα στο Αλκαζάρ η παρουσία του ήταν σε καλά επίπεδα και έτσι ο Μουργκ μπαίνει και επίσημα στο ροτέισον του Γκαρσία με συγκεκριμένες όμως συνθήκες και συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Ο Μουργκ δείχνει ότι αυτό που μπορεί να προσφέρει στο 4-2-3-1 του ΠΑΟΚ είναι να παίξει στη θέση του δεξιού μεσοεπιθετικού. Τι και αν είναι εκεί ο Ζίφκοβιτς, ο Μουργκ δείχνει να μην βρίσκει άλλη θέση στην 11άδα, παρά μόνο είτε να πάρει τη θέση του επίσης ντεφορμέ Σέρβου, είτε στα παιχνίδια που Ζίφκοβιτς πρέπει να πάρει τις απαιτούμενες ανάσες από τα συνεχόμενα παιχνίδια.

Διαβάστε ακόμη...