“Ο Τζόλης και ο Κούτσιας είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου, όχι μόνο του ΠΑΟΚ”!

Από sfina.gr: Την ανάλυση του αγώνα ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκού, αλλά και την εκτίμησή του για τους νεαρούς παίκτες του ΠΑΟΚ, έκανε ο ομοσπονδιακός προπονητής και πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Μιχάλης Ιορδανίδης, μιλώντας στον FOCUS FM 103,6:
Πηγή: sfina.gr
“Ο Τζόλης και ο Κούτσιας είναι το μέλλον του ποδοσφαίρου, όχι μόνο του ΠΑΟΚ”!

Για το ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός: «Σίγουρα ήταν ένα ντέρμπι. Δεν μας έδωσε μεγάλη γκάμα χαμένων ευκαιριών, πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ το ήθελε περισσότερο το παιχνίδι και ήταν καλύτερος σε όλη την διάρκεια της αναμέτρησης. Εκτός από το γκολ ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να απειλήσει. Έχασε ευκαιρίες περισσότερες ο ΠΑΟΚ και το αποτέλεσμα είναι δίκαιο».

Για τις αλλαγές που έφερε ο Μπόλονι στον Παναθηναϊκό: «Σίγουρα έχει αλλάξει αρκετά και αρχίζει να παρουσιάζει μεγαλύτερη σταθερότητα. Έχουν έρθει και κάποιοι ξένοι παίκτες που έχουν βελτιώσει το ρόστερ και ο Παναθηναϊκός τα τελευταία χρόνια προσπαθεί να ξεφύγει από αυτό το τέλμα που βρίσκεται και δεν πρωταγωνιστεί ούτε για διεκδίκηση τίτλων, ούτε για διεκδίκηση ευρωπαϊκών θέσεων. Δεν νομίζω ότι μπορεί να στην τετράδα ο Παναθηναϊκός, είναι λίγο πιο πίσω».

Για τον ΠΑΟΚ: «Τον ΠΑΟΚ τον πείραξε πάρα πολύ ο αποκλεισμός από την Ευρώπη και ειδικά εκείνη η ήττα που είχε μέσα στην Ομόνοια ήταν καταστροφική. Λίγο ταρακουνήθηκαν εκεί και οι παίκτες και οι διοίκηση όσον αφορά την απόδοση της ομάδας. Στην Ελλάδα πάει καλά και ειδικά μετά την έλευση του Πάμπλο Γκαρσία, που έχει παρουσιάσει ένα πολύ καλό σύνολο, βάζοντας και πιτσιρικάδες νέους Έλληνες ποδοσφαιριστές. Έχει να αντιμετωπίσει δυνατές ομάδες όπως η ΑΕΚ, ο Άρης και ο Ολυμπιακός που είναι οι συνδιεκδικητές του τίτλου».

Για το θέμα του σέντερ φορ στον ΠΑΟΚ: «Με την φυγή του Άκπομ, ήρθε ο Τσόλακ. Προσωπικά όταν τον είδα σε βίντεο με την Ριέκα, εντυπωσιάστηκα γιατί παρατήρησα ότι σκόραρε αρκετά και πραγματικά φάνηκε ότι είναι ένας παίκτης που θα λύσει το πρόβλημα στην επίθεση του ΠΑΟΚ. Μέχρι στιγμής δεν το έχουμε δει, δεν έχει εγκληματιστεί στο περιβάλλον, δεν έχει προσφέρει αυτά που ζητάει ο ΠΑΟΚ. Οφείλει ο ΠΑΟΚ να τον περιμένει, έχει το παιδί 3-4 μήνες στην Ελλάδα αλλά δεν φαίνεται ότι μπορεί να δώσει βοήθειες στην επίθεση. Αν φύγει ο Τσόλακ όμως, θα πρέπει ο ΠΑΟΚ να πάρει έναν άλλον σέντερ φορ πιο ικανό και μην ξεχνάτε ότι είναι μια φύσει επιθετική ομάδα και παίζει επιθετικά σε κάθε παιχνίδι. Αυτή την στιγμή το σέντερ φορ που πρέπει να έρθει στο ΠΑΟΚ, πρέπει να είναι «καθαρό» εννιάρι. Με το 4-2-3-1 και το 4-3-3 που παίζει ο Γκαρσία ο ΠΑΟΚ θέλει έναν καθαρό σέντερ φορ που θα... παλεύει με τα αντίπαλα σέντερ φορ και θα στέλνει με ευκολία την μπάλα στα δίχτυα. Έναν παίκτη σαν τον... Πρίγιοβιτς θέλει ο ΠΑΟΚ και δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει μόνο τον Σφιντέρσκι στην επίθεση. Χρειάζονται τρεις επιθετικοί σε τέτοιες μεγάλες ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ για να έχει περισσότερες λύσεις ο προπονητής».

Για το που χρειάζεται παίκτες ο ΠΑΟΚ: «Σίγουρα θέλει παίκτες στα πλάγια, πέραν του φορ. Ένας σέντερ φορ και δυο πλάγια μπακ χρειάζεται ο ΠΑΟΚ, αυτό πιστεύω. Στις άλλες θέσεις είναι εντάξει η ομάδα. Ίσως να χρειαστεί να αποκτηθεί ένας παίκτης στα εξτρέμ για να παίξει και στις δυο πλευρές, για να δώσει βοήθειες στην ομάδα».

Για τον Άρη και την πορεία του μέχρι τώρα: «Έχει πολύ ποιοτικό ρόστερ ο Άρης και αυτό φαίνεται και στον βαθμολογικό πίνακα. Σε όλα τα παιχνίδια παίζει καλά και οι παίκτες είναι πολύ γρήγοροι, δημιουργώντας προβλήματα σε όλους. Έχει κάνει ρεκόρ εκτός έδρας στον πρώτο γύρο, νομίζω ότι φέτος ο Άρης μπορεί να πάει ψηλά. Είναι καλό να βλέπουμε ομάδες από την Θεσσαλονίκη να παίρνουν πρωτάθλημα».

Για τους νεαρούς παίκτες που παίζουν στον ΠΑΟΚ: «Ο Τζόλης με τον Μιχαηλίδη δεν περάσαν στην Ελπίδων! Από την Νέων πήγαν στην Ανδρών και αυτό γιατί οι Γκαρσία και Φερέιρα τους έδωσαν ευκαιρίες και φάνηκε πόσο καλοί παίκτες είναι. Για τον Κούτσια και εμείς τον καλέσαμε με την μια στην Ελπίδων και μάλιστα στα δυο τελευταία παιχνίδια έπαιξε και στα δυο. Με αυτά που είδα στις προπονήσεις, είδα ότι είναι ένας πολύ καλός ποδοσφαιριστής που μπορεί να παίξει τόσο στα αριστερά, όσο και στα δεξιά. Είναι έτοιμος παίκτης ο Κούτσιας και του λείπουν μόνο τα παιχνίδια. Μακάρι να συνεχίσουν έτσι, ειδικά ο Κούτσιας που είναι ακόμα πιο μικρός και είναι ο πιο νέος παίκτης που έχει δείξει τα πιο πλούσια στοιχεία σε όλα τα επίπεδα. Ο Τζόλης είναι ο πιο ταχυδυναμικός παίκτης στην Ελλάδα, έχω χρόνια να δω τέτοιο παίκτη εδώ στην χώρα. Έχει τεράστια ορμή με την μπάλα στα πόδια και δεν τα βλέπουμε συχνά τέτοια στοιχεία. Ο Κωνσταντέλιας είναι μια ευχάριστη έκπληξη για μένα και τον έχω δει σε αγώνα με την Κ19. Πραγματικά δείχνει ένα παιδί που έχει αναπτυχθεί αρκετά, πολύ καλός με την μπάλα. Λίγο στην δύναμη πρέπει να βελτιωθεί και είναι από αυτά ανερχόμενα αστέρια. Μπράβο στον ΠΑΟΚ που βάζει Ελληνάκια να παίζουν, ναι μεν ο Άρης είναι δεύτερος αλλά από τους 25 παίκτες του οι 22-23 είναι ξένοι. Πρέπει οι ελληνικές ομάδες να προωθούν Έλληνες παίκτες, σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε Εθνικές ομάδες.

Διαβάστε ακόμη...