Δημόπουλος στο SDNA: «Ο Παναθηναϊκός την ψυχολογία, ο ΠΑΟΚ το... πρέπει»

Από sdna.gr:Ο παλαίμαχος άσος , Χρήστος Δημόπουλος, μιλάει στο SDNA για το σημερινό ντέρμπι και τονίζει ότι ο Παναθηναϊκός έχει την ψυχολογία που του δίνει μια ώθηση ενώ ο ΠΑΟΚ έχει το... πρέπει και την πίεση για τη νίκη.
Πηγή: sdna.gr
Δημόπουλος στο SDNA: «Ο Παναθηναϊκός την ψυχολογία, ο ΠΑΟΚ το... πρέπει»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, Χρήστος Δημόπουλος. μέσα από το SDNA αναφέρεται στο σημερινό ντέρμπι στην Τούμπα.

Ο «φονιάς» μιλάει για την μέχρι τώρα πορεία του τριφυλλιού ενώ εκφράζει την άποψη ότι ο Παναθηναϊκός για να γίνει ξανά μεγάλος θα πρέπει να αποκτήσει περισσότερους παίκτες με ποιότητα.

Tο λάθος με τον Δώνη και το τριφύλλι που μπορεί να βγει στην Ευρώπη φέτος αν συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις.

Όλα στη συνέντευξη που ακολουθεί:

Πως έχετε δει τον Παναθηναϊκό φέτος;

«Η αλήθεια είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά τη χρονιά φέτος. Η ομάδα στο πρώτο διάστημα παρουσίαζε ένα πολύ κακό πρόσωπο ενώ τα ανεπιτυχή αποτελέσματα έδειχναν ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά. Τώρα τελευταία έχει κάνει συνεχόμενες νίκες και μπορώ να σου πω ότι κάτι κινείται. Ο Παναθηναϊκός εμφανίζει καλύτερη εικόνα απ΄ ότι στα πρώτα παιχνίδια»

Θεωρείτε ότι έπαιξε ρόλο η αλλαγή προπονητή;

«Το θέμα δεν είναι η αλλαγή προπονητή, αλλά το θέμα είναι να φτιάξεις και να έχεις γενικότερα μια καλή ομάδα. Από εκεί αρχίζουν και τελειώνουν όλα. Το υλικό που έχεις είναι το Α και το Ω».

Πως βλέπετε το ρόστερ της ομάδας;

«Δε νομίζω ότι είναι κακό το ρόστερ αλλά πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός χρειάζεται ένα με δύο καλούς παίκτες ακόμα. Η ομάδα χρειάζεται έναν καλό γκολτζή, που να έχει το εύκολο γκολ, αλλά και έναν παίκτη στο κέντρο που να μπορεί να περάσει δύο - τρεις κάθετες μπροστά. Σίγουρα η παρουσία του Βιγιαφάνιες έχει βοηθήσει, αλλά δεν μπορεί να τα περιμένεις όλα από έναν ποδοσφαιριστή. Ο παίκτης αυτός έχει παίξει 2-3 παιχνίδια καλά, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι έκανε καιρό να μπει στην ομάδα και να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού, το οποίο τον ταλαιπωρούσε. Ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός χρειάζεται έναν γκολτζή και ένα δεκάρι. Αμυντικά μπορώ να σου πω ότι είναι καλός. Έχει έναν πολύ καλό τερματοφύλακα, οπότε δεν έχει πρόβλημα στο κομμάτι αυτό»

Στόχος του Παναθηναϊκού είναι να βγει στην Ευρώπη φέτος. Θα τα καταφέρει;

«Αρχικά θέλω να πω ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να το κάνει αυτό. Πρέπει να βγει στην Ευρώπη και να επιστρέψει εκεί που οφείλει να είναι. Θεωρώ ότι μπορεί να τα καταφέρει. Δεν έχει χαθεί κάτι μέχρι στιγμής. Η ομάδα έχει την ψυχολογία με τις συνεχόμενες νίκες και αν προσέξει τα παιχνίδια του από εδώ και πέρα πιστεύω ότι μπορεί να τα καταφέρει».

Πως βλέπετε το σημερινό ματς με τον ΠΑΟΚ;

«Αυτό το παιχνίδι είναι δύσκολο. Τώρα από κει και έπειτα μπορεί ο Παναθηναϊκός να πάρει αποτέλεσμα. Ο ΠΑΟΚ δεν ξέρω πως θα είναι ψυχολογικά μετά την ήττα από τον Άρη. Ο Παναθηναϊκός πάει με καλή ψυχολογία ενώ ο ΠΑΟΚ θα έχει την πίεση. Πρέπει ο ΠΑΟΚ να το κερδίσει το παιχνίδι, διότι αν έχει μια δεύτερη συνεχόμενη αποτυχία η ομάδα θα έχει πρόβλημα. Εμένα ο ΠΑΟΚ δεν μου αρέσει τόσο πολύ φέτος, η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με αυτή που ήταν τα προηγούμενα χρόνια».

Που θεωρείτε ότι θα κριθεί το παιχνίδι;

«Δεν θα σου πω ότι τα ματς αυτά κρίνονται στη δύναμη και όλα αυτά τα κοινότυπα που συνήθως λένε. Αν οι παίκτες έχουν καλή απόδοση, τότε μπορείς να πάρεις τη νίκη».

Πως ο Παναθηναϊκός θα γίνει αυτό που ήταν;

«Το θέμα είναι να έχεις καλό υλικό. Να έχεις καλούς παίκτες και να φτιάξεις καλή ομάδα. Αν τα έχει αυτά μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις και να πετύχεις τους στόχους σου. Ο Παναθηναϊκός θα ξαναγίνει ξανά μεγάλος μόνο όταν θα έχει καλούς παίκτες, αλλιώς θα είσαι για πάντα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η ποιότητα παίζει ρόλο».

Έχουμε δει τα τελευταία χρόνια ότι ο Παναθηναϊκός έχει πολλά παιδιά από την ακαδημία του και έχει μια ποιότητα. Σωστά;

«Ο Παναθηναϊκός έχει βγάλει κάποια παιδιά η αλήθεια είναι τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να επιμείνεις σε αυτά τα παιδιά, όπως έκανε ο Δώνης. Ο Δώνης πήγαινε καλά πέρυσι και νομίζω ότι ο μεγαλομέτοχος θα έπρεπε να μείνει πιστός στο πλάνο και να μην αλλάξει την ομάδα. Εκεί χάλασε όλη η μαγιά».

Πιστεύετε ότι ένα γήπεδο μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να γίνει ξανά μεγάλος;

«Το θέμα είναι να φτιάξεις ένα γήπεδο καλό, μεγάλο, δηλαδή 30-40.000 θέσεων και να έχεις και ομάδα καλή. Δεν μπορείς να έχεις ένα τέτοιο γήπεδο και η ομάδα να μην κάνει πρωταθλητισμό. Από μόνο του το γήπεδο δεν κάνει τίποτα»,

Θα θέλατε να κάνετε μια πρόβλεψη για το που θα φτάσει ο Παναθηναϊκός φέτος;

«Ο Παναθηναϊκός έτσι όπως πηγαίνει τώρα και παίρνει τα παιχνίδια, κάτι μπορεί να κάνει. Δηλαδή έχει βλέψεις για να βγει ΟΥΕΦΑ. Για το σημερινό ματς δεν μπορώ να κάνω καμία πρόβλεψη. Όλα είναι ανοιχτά».

Διαβάστε ακόμη...