Tactical Analysis: Τα 3 σημεία αναφοράς του Άρης – ΠΑΟΚ (vid)

Απο repress.gr: Από το βράδυ της Κυριακής (13/12) έχει γίνει μεγάλη κουβέντα τόσο για το εξωαγωνιστικό όσο και για το διαιτητικό κομμάτι της αναμέτρησης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ. Και η αλήθεια είναι πως η όποια προσπάθεια για συζήτηση για το τακτικό κομμάτι γινόταν τις πρώτες μέρες, θα... θαβόταν. Κάλλιο αργά παρά ποτέ...
Πηγή: repress.gr
Tactical Analysis: Τα 3 σημεία αναφοράς του Άρης – ΠΑΟΚ (vid)

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι του, ο Άρης προσαρμόστηκε στην πορεία – και αυτό είναι ένα από τα μεγάλα του ατού με τον Άκη Μάντζιο στον πάγκο του – και από τη στιγμή που προηγήθηκε, πήγε το ματς στα μέτρα του, με τους «ασπρόμαυρους» να μην έχουν απαντήσεις ούτε από τους 11 που ξεκίνησαν ούτε από τον Πάμπλο Γκαρσία μέσω αλλαγών.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε σωστά... για λίγο

Η πίεση των Αουγκούστο και Τσιγγάρα και οι μεταβιβάσεις του Σβαμπ πάντα δίνουν στους ασπρόμαυρους αυτό που ψάχνουν. Την ταχύτητα στη μετάβαση της μπάλας στους επιθετικούς. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο. Και το κακό για τους «ασπρόμαυρους» ήταν ότι η τριάδα στη μεσαία γραμμή μέτρησε μια σειρά από λάθος πάσες που οδηγούσαν σε απώλεια κατοχής, με κάποιες από αυτές να δημιουργούν και επικίνδυνες καταστάσεις στα μετόπισθεν

Ο Άρης «κλείδωσε» Τζόλη – Ζίβκοβιτς

Ο Άρης ήταν διαβασμένος. Ήξερε πως θα πρέπει να βρει τρόπο να μη δώσει χώρο στους Ζίβκοβιτς και Τζόλη. Και για να γίνει αυτό, ένας παίκτης δεν φτάνει. Οι ακραίοι αμυντικοί (Σάκιτς, Σούντγκρεν) είχαν βοήθειες, με τους συμπαίκτες τους να ακολουθούν πιστά τις εντολές του Μάντζιου.

Η κακή βραδιά του Γιαννούλη

Ο Δημήτρης Γιαννούλης αποτελεί σημείο αναφορά για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, ειδικά στις βραδιές που τα... βρίσκει με τον Τζόλη και οι κινήσεις τους στον χώρο πονοκεφαλιάζουν τον αντίπαλο. Στην αναμέτρηση με τον Άρη, ο ακραίος αμυντικός ήταν σε κακή βραδιά με λάθος επιλογές και λάθος κινήσεις.

Ο ΠΑΟΚ είχε plan A. Το γνωστό... Όλες οι ομάδες έχουν ένα plan A και προσπαθούν να το εφαρμόσουν. Ο Άρης υπηρέτησε το πλάνο – απάντηση, που το υπηρέτησε και με τις αλλαγές του. Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να παρουσιάσει ένα plan B, ενώ παράλληλα παίκτες – κλειδιά το plan A υστέρησαν. Να γίνει αναφορά στις απουσίες τις κάθε ομάδας; Την ιστορία, τη γράφουν πάντα οι παρόντες και όχι τα «αν».

 

Διαβάστε ακόμη...