Μάντζιος VS Γκαρσία στο πιο απρόβλεπτο Άρης - ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών!

Από sdna.gr:Άρης - ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη σε πρώτο πλάνο! Το SDNA σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τη «μάχη» που μαγνητίζει τα βλέμματα της 12ης αγωνιστικής της Super League!
Πηγή: sdna.gr
Μάντζιος VS Γκαρσία στο πιο απρόβλεπτο Άρης - ΠΑΟΚ των τελευταίων ετών!

Άρης εναντίον ΠΑΟΚ. Ακόμη και σε καθεστώς lockdown, η συγκεκριμένη αναμέτρηση αρκεί για να... ζωντανέψει τη Θεσσαλονίκη. Στην πόλη, όλοι θα σας πουν μια ιστορία δική τους από τα ντέρμπι που αρέσκονται να γίνονται αντικείμενο συζήτησης για μέρες ολόκληρες. Και με τη διαφορά στον πόντο, είναι βέβαιο πως η νέα συνάντηση των δύο ομάδων, αυτή τη φορά στο «Κλ.Βικελίδης» για τη 12η αγωνιστική της Super League, φαντάζει η πιο ενδιαφέρουσα και απρόβλεπτη των τελευταίων ετών.

Το SDNA αποτυπώνει, μερικές ώρες πριν τη σέντρα της αναμέτρησης, το κλίμα στα στρατόπεδα των δύο «μονομάχων». Ο αισιόδοξος Άρης που ψάχνει... πιστοποίηση προόδου απέναντι στον «λαβωμένο» λόγω Ευρώπης ΠΑΟΚ που αρνείται να χάσει στην Ελλάδα με τον Πάμπλο Γκαρσία στον πάγκο του.

Αισιόδοξος, «ξεκόλλησε» στο σκοράρισμα και ψάχνει... πιστοποίηση προόδου

Ο Άρης προσεγγίζει το ντέρμπι με μεγάλη αισιοδοξία. Το βαθμολογικό ενδιαφέρον της αναμέτρησης προσθέτει έξτρα κίνητρο στο ήδη υπάρχον, λόγω της φύσης του αγώνα και της σπουδαίας αντιπαλότητας μεταξύ των δύο ομάδων. Η αισιοδοξία για την ομάδα του Μάντζιου πηγάζει από το γεγονός ότι δύομιση μήνες μετά την ανάληψη της τεχνκής ηγεσίας από τον Έλληνα τεχνικό, οι παίκτες βρίσκονται στο peak τους από άποψη φυσικής κατάστασης, παρουσιάζουν δική τους, σταθερή ταυτότητα στο γήπεδο και άρχισαν, πλέον, να σκοράρουν περισσότερα του ενός τέρματα στις αναμετρήσεις τους (είχαν προηγηθεί τέσσερα διαδοχικά 1-0/0-1, και η ήττα 1-2 από τον Ολυμπιακό, πριν το 0-3 και το 2-2 κόντρα σε ΑΕΛ και Ατρόμητο). Πιθανή νίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ θα δώσει στον Άρη... πιστοποίηση για την πρόοδο του.

Επιτρέπεται να πέσεις, επιβάλλεται να σηκωθείς

Ο φάκελος - Ευρώπη αφήνει μια πικρία στον ΠΑΟΚ καθώς -όπως παραδέχονται ανοιχτά και δημοσίως- η πρόκριση χάθηκε στα παιχνίδια με την Ομόνοια, με τους «ασπρόμαυρους» να αδικούν τους εαυτούς τους βάσει της συνολικής παρουσίας τους στα προκριματικά του Champions League και στο Europa League. H στροφή στις εγχώριες διοργανώσεις είναι επιβεβλημένη και ο ΠΑΟΚ αναζητά κόντρα στον Άρη να... επουλώσει τις πληγές του και με το τρίποντο νίκης να ανακτήσει ψυχολογία ενόψει της απαιτητικής συνέχειας και του συγχρωτισμού στην κορυφή της Super League. Κι αν κάποιος γνωρίζει καλύτερα τη σημασία των τοπικών ντέρμπι, αυτός δεν είναι άλλος από τον Πάμπλο Γκαρσία. Ο Ουρουγουανός εξέφρασε την πίστη του στο σύνολο που διαχειρίζεται, ζητώντας πίστωση χρόνου καθώς μια ομάδα που θα φέρει την υπογραφή του βρίσκεται ήδη στα σκαριά. Απέναντι στον Άρη, ο Πάμπλο Γκαρσία θα ψάξει την 6η διαδοχική του νίκη στο πρωτάθλημα, με τον «Κανάριο» οδηγό.

«Ροζ» αποτέλεσμα στα τεστ, αλλά ο Ροζ εκτός
Όλα τα τεστ covid-19 στα οποία υπεβλήθησαν παίκτες και τεχνικό επιτελείο του Άρη ήταν αρνητικά, βοηθώντας τους «κιτρινόμαυρους» να συγκεντρωθούν αποκλειστικά στο παιχνίδι. Από αυτό θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Λίντσεϊ Ροζ, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Εμάνουελ Σάκιτς, ο οποίος ναι μεν συμπεριελήφθη στην αποστολή, ωστόσο μόλις την Παρασκευή (11/12) συμμετείχε για πρώτη φορά σε μέρος της ομαδικής προπόνησης, προσπαθώντας το προηγούμενο διάστημα να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στο γόνατο μετά το παιχνίδι στο «Αλκαζάρ». Αν δεν εμπιστευτεί τις δυνάμεις του Αυστριακού, δεν αποκλείεται ο Μάντζιος να χρησιμοποιήσει στα μπακ τον Σάσα, κρατώντας στον πάγκο τον Γκάνεα.

Πιθανή ενδεκάδα: Σιαμπάνης, Σούντγκρεν, Δεληζήσης, Μπεναλουάν, Γκάνεα, Ματίγια, Τζέγκο, Γκαρσία, Μπερτόγλιο, Γκάμα, Μάνος

Αρχηγού παρόντος - «Πλήγμα» με Ελ Καντουρί
Η συμμετοχή του Αντελίνο Βιεϊρίνια κρίθηκε στην τελευταία προπόνηση του ΠΑΟΚ, με τον αρχηγό του Δικεφάλου να φωνάζει παρών παρά το γεγονός πως η συμμετοχή του στο πλάνο της ενδεκάδας δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες δεδομένου πως έχασε ένα σημαντικό κομμάτι των προπονήσεων. Ο Πάμπλο Γκαρσία θα στερηθεί και τον -πολύτιμο για τον ΠΑΟΚ- Ομάρ Ελ Καντουρί λόγω τιμωρίας ενώ στα... πιτς παρέμεινε και ο Ροντρίγκο λόγω του προβλήματος τραυματισμού. Παρά το γεγονός πως ο ΠΑΟΚ είχε μεσοβδόμαδα και την «υποχρέωση» απέναντι στη Γρανάδα, ο Ουρουγουανός προσπάθησε να διαχειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα το ρόστερ του, έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού του και το ντέρμπι της Κυριακής.

Πιθανή ενδεκάδα: Πασχαλάκης, Γιαννούλης, Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Ουαγκέ, Τσιγγάρας, Σβαμπ, Αουγκούστο, Τζόλης, Σφιντέρσκι, Α.Ζίβκοβιτς

Διαβάστε ακόμη...