Το προφίλ της Λάρισας και η ανάλυση του Μπάμπη Καραΐσκου

Από paokbc.gr: Εντός έδρας αγώνας μετά από τρεις εβδομάδες για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος υποδέχεται σήμερα τη Λάρισα Bread Factory σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 4η αγωνιστική της Stoiximan Basket League (20:00, ΕΡΤ 3).
Πηγή: paokbc.gr
Το προφίλ της Λάρισας και η ανάλυση του Μπάμπη Καραΐσκου

Οι δύο ομάδες έχουν κοντραριστεί ξανά πριν από δύο μήνες, καθώς στις 7 Οκτωβρίου, ο ΠΑΟΚ είχε επικρατήσει με 93-71 για την 2η αγωνιστική της Β΄ Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδας. Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Elston Turner με 17 πόντους, ενώ οι Δημήτρης Κακλαμανάκης και Malcolm Griffin είχαν προσθέσει από 15. Από την πλευρά της Λάρισας, είχε ξεχωρίσει ο James Webb με 23 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Η Λάρισα μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί μόνο μακριά από την έδρα της, έχοντας χάσει και τα 3 παιχνίδια που έχει δώσει. Το Σάββατο έχασε από τον Κολοσσό στη Ρόδο με 90-64, με τον James Webb να έχει 14 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Στον πάγκο βρίσκεται ο Λίνος Γαβριήλ, με τους Θεσσαλούς να είναι η δεύτερη ελληνική ομάδα που προπονεί ο 45χρονος Κύπριος, μετά το περσινό πέρασμά του από τον Πανιώνιο. Πρώτος σκόρερ της ομάδας σε αυτά τα τρία πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος είναι ο Shaquille Goodwin με 11.7 πόντους και 8 ριμπάουντ ανά αγώνα, ενώ ο Jerry Smith σημειώνει 11 πόντους και ο Brandon Rush 10.4. Την πεντάδα των πρώτων σκόρερ συμπληρώνουν οι άλλοι δύο ξένοι της ομάδας, με τον James Webb να έχει 9.3 πόντους και Ken Brown 8.7 πόντους 4.7 ασίστ.

Τρεις παίκτες από το ρόστερ της Λάρισας έχουν αγωνιστεί στο παρελθόν με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τους Θωμά Κώττα, Νίκο Καμάρα και Αναστάσιο Σπυρόπουλο.

Αντίστοιχα, ο Νώντας Παπαντωνίου έπαιξε πέρυσι στη Λάρισα, ενώ στο προπονητικό επιτελείο των Θεσσαλών ήταν στο ξεκίνημα της περσινής χρονιάς και ο Στάθης Νεραντζάκης.

Η ανάλυση του Μπάμπη Καραΐσκου

Ο βοηθός του Κώστα Μέξα, Μπάμπης Καραϊσκος, μίλησε στο www.paokbc.gr για τον αγώνα με τη Λάρισα και όσα πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ για να πάρει τη νίκη.

Για τη βελτίωση της ομάδας και το πώς αντιμετωπίζει το σημερινό παιχνίδι:

Η ομάδα έδειξε πολύ καλό πρόσωπο στον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ, αν και η νίκη χάθηκε στις λεπτομέρειες. Βελτιωνόμαστε σε κάθε αγωνιστικό στόχο που έχουμε θέσει σε άμυνα και επίθεση. Αυτό, σίγουρα, είναι ενθαρρυντικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Όσον αφορά το σημερινό παιχνίδι κόντρα στη Λάρισα δεν σκεφτόμαστε τίποτα άλλο πέρα από τη νίκη. Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας, εξάλλου, σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια που θα δώσουμε στο πρωτάθλημα.

Για την εικόνα που έχει το προπονητικό επιτελείο για τη Λάρισα:

Γνωρίζουμε τον αντίπαλό μας. Παίξαμε απέναντί τους για το Κύπελλο Ελλάδας, ξέρουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Το Σάββατο γνώρισε μια βαριά ήττα από τον Κολοσσό, αλλά δεν είναι αυτή η πραγματική εικόνα της ομάδας. Μπορούν να τρέξουν το γήπεδο και έχουν παίκτες με μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα, οπότε θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο αμυντικό μας πλάνο.

Για το αν υπάρχει στο μυαλό το παιχνίδι με τον Άρη που ακολουθεί την Κυριακή:

Θα ασχοληθούμε με τον Άρη μόλις τελειώσει ο αγώνας με τη Λάρισα. Δεν υπάρχει αυτή την στιγμή στο μυαλό μας. Είναι κι αυτό ένα must-win παιχνίδι, αλλά σαν ομάδα σκεφτόμαστε μόνο το παιχνίδι με τη Λάρισα.

Για την προσαρμογή του Sagaba Konate:

Μας δίνει κάποια στοιχεία που δεν είχαμε. Δίνει ενέργεια, μας έχει ανεβάσει επίπεδο στον τομέα της άμυνας και βοηθάει στον τομέα των ριμπάουντ. Θεωρώ ότι παιχνίδι με το παιχνίδι θα είναι καλύτερος.

Το ρόστερ της Λάρισας.

Διαβάστε ακόμη...