Referee Analysis : Άγιαξ – ΠΑΟΚ

Aπό repress.gr:Ο Άρης Λυμπούδης σχολιάζει την παρουσία του Άγγλου Κρεγκ Πόουσον στο χθεσινό παιχνίδι της Γιόχαν Κρόιφ Αρένα
Πηγή: repress.gr
Referee Analysis : Άγιαξ – ΠΑΟΚ

''Επιστημονική Διαιτησία''

Ο διαιτητής στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων παρότι σωστά έδωσε τα 2/3 των πέναλτι που συνέβησαν στον αγώνα, αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό για να πετύχεις μια σωστή διαιτησία. Καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού δεν μπόρεσε να ξεχωρίσει την συμπάθεια του προς το ''μεγάλο'' ποδοσφαιρικό club από τον κανονισμό και να σφυρίζει αυτό που βλέπει αποδίδοντας δικαιοσύνη όπως όφειλε και για τις δύο ομάδες. Σαν γενικό σχόλιο έδωσε τα ''σπόρια'' και όχι μόνο στην μία πλευρά του γηπέδου χωρίς να κρατήσει τις ισορροπίες στα σφυρίγματά καθ' όλη την διάρκεια του αγώνα.

1ο πέναλτι : Σωστά καταλογίζει το πέναλτι καθώς ο αμυνόμενος γκρεμίζει τον επιθετικό και τον εμποδίζει να παίξει την μπάλα και σωστά δεν βγάζει κίτρινη κάρτα διότι δεν υπάρχει επικίνδυνο παίξιμο.

2ο πέναλτι : Σωστά καταλογίζει πέναλτι στο χέρι του αμυνόμενου που βάση τον νέο κανονισμό δεν παίζει ρόλο η απόσταση της μπάλας από το χέρι αλλά ότι χέρι προεξέχει του σώματος και δεν είναι χέρι στήριξης θα δίνεται η παράβαση. Επίσης σωστά δεν δίνει κίτρινη κάρτα διότι δεν υπάρχει πρόθεση από τον αμυνόμενο.

3ο πέναλτι : Λάθος απόφαση του διαιτητή να δώσει μία παράβαση όπου συμμετέχουν 4 ποδοσφαιριστές και δεν μπορεί να διακρίνει κάποια παράβαση αλλά μόνο να μαντέψει και όπως φαίνεται μάντεψε λάθος.

Παράβαση για χέρι του Ντοστ στην τελευταία φάση : Αν και το οπτικό πεδίο είναι καθαρό, δεν καταλογίζει την σαφή παράβαση στο χέρι του αμυνόμενου που προεξέχει του σώματος. Δεν θα υπήρχε κίτρινη κάρτα γιατί δεν υπάρχει πρόθεση από τον αμυνόμενο.

Διαβάστε ακόμη...