Η ομάδα γύρω από τον Πάμπλο Γκαρσία

Το τιμ του Ουρουγουανού που εδώ και τρία χρόνια «βρίσκεται» με κλειστά μάτια. Οι συνεργάτες που ανέβηκαν μαζί του από την Κ19 και πώς συνεργάζονται πλέον με όσους παρέμειναν στην πρώτη ομάδα μετά την αλλαγή προπονητή.
Πηγή: forza
Η ομάδα γύρω από τον Πάμπλο Γκαρσία

Είναι μία από τις πιο μεγάλες επιτυχίες του ΠΑΟΚ αυτά τα τελευταία χρόνια. Έχει καταφέρει ο Δικέφαλος του Βορρά μέσα από τις ακαδημίες και τη μεθοδευμένη δουλειά που εκεί γίνεται να αναδεικνύει και να προωθεί στην πρώτη ομάδα, πέρα από καλούς και έτοιμους παίκτες, πολλά άλλα στελέχη, για την ακρίβεια… έτοιμα προπονητικά τημ! Τώρα λοιπόν που η ΠΑΕ και η ιδιοκτησία το αποφάσισαν να εμπιστευθούν την πρώτη ομάδα στον Πάμπλο Γκαρσία, ο Ουρουγουανός είχε έτοιμο το δικό του τημ που ανέβηκε μαζί από την K19 στην πρώτη ομάδα.

Ο Γκαρσία είναι ο πρώτος προπονητής, είναι το… αφεντικό της ομάδας, από εκεί και πέρα όμως έχει μαζί του 4-5 ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζεται με κλειστά μάτια, ενώ δύσκολα εμπιστεύεται άλλους. Πρόκειται για ένα τημ που δουλεύει μαζί τρία γεμάτα χρόνια και πλέον υπάρχει μία εκπληκτική χημεία και μία μεγάλη εμπιστοσύνη του ενός προς τον άλλο και κυρίως του πρώτου προπονητή που έχει δώσει συγκεκριμένες αρμοδιότητες στον καθένα.

Ας δούμε πώς λειτουργεί όλο το τημ, που φυσικά έχει δέσει και με τους άλλους συνεργάτες που έμειναν στην πρώτη ομάδα μετά την αποχώρηση Φερέιρα.

ΜΙΡΟΣΛΑΒ ΣΝΑΟΥΤΣΝΕΡ

Ο βοηθός προπονητή του Ίβιτς στην K19 και στην πρώτη ομάδα, που έγινε εδώ και τρία χρόνια ο πιο άμεσος συνεργάτης του Γκαρσία. Ο 41χρονος Πολωνός, που έπαιξε πέντε χρόνια στον ΠΑΟΚ και από το 2014 άρχισε προπονητικά, ξεκινώντας τότε από την K16. Έξυπνος, ψύχραιμος, ισορροπιστής και διορατικός συμπληρώνει άριστα την τεχνική ηγεσία, αφού μετά τις πρώτες… δοκιμασίες, έγινε «κολλητός» με τον Γκαρσία ο οποίος τον εμπιστεύεται απόλυτα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ

Και όμως είναι ο πιο παλιός! Στα 45 του πλέον, δουλεύει στον ΠΑΟΚ ως γυμναστής, από το 2008! Έφθασε σταδιακά στην πρώτη ομάδα ως γυμναστής και συνεργάτης των Γεωργιάδη, Τούντορ, Ίβιτς μέχρι να ενσωματωθεί στο τημ του Γκαρσία. Πριν δύο χρόνια βέβαια αποχώρησε και εργάστηκε στο Κατάρ για να επιστρέψει φέτος. Είναι πτυχιούχος του ΤΕΦΑΑ, κάτοχος διπλώματος UEFA A’ και κάτοχος FMS.

ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΚΟΜΣΗΣ

Γεννήθηκε το 1991 και είναι στον ΠΑΟΚ από το 2018. Είναι γυμναστής και ήταν αυτός που πριν δύο χρόνια κάλυψε το κενό του Δανιηλίδη όταν εκείνος βρέθηκε στο Κατάρ. Είναι απόφοιτος ΤΕΦΑΑ, κάτοχος διπλώματος UEFA A΄, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην κινησιολογία. Έχει εργαστεί ως γυμναστής σε Πλατανιά, Τρίκαλα και Αιγινιακό, αλλά και ως προπονητής σε ακαδημίες μεταξύ των οποίων και του Απόλλωνα Καλαμαριάς. Ο Γκαρσία αποφάσισε να ανέβει και αυτός στην πρώτη ομάδα για να συνεργαστεί με τον Δανιηλίδη.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΜΠΑΤΖΙΔΗΣ

Γεννημένος το 1990. Ήρθε στον ΠΑΟΚ το 2014. Προπονητής. Είναι απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ και κατέχει δίπλωμα UEFA A. Δούλεψε ως προπονητής στον ΠΑΟΝΕ. Από τότε που ενσωματώθηκε στο τημ του Γκαρσία έχει αναλάβει το κομμάτι της ανάλυσης. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η πρώτη ομάδα είχε σε αυτόν τον τομέα και κυρίως στην ανάλυση των αντιπάλων τους Γιάννη Θωμαϊδη και Μάκη Κοσμίδη. Ο όγκος δουλειάς όμως σε αυτό το κομμάτι είναι τεράστιος (αφού υπάρχει και η ανάλυση της ίδιας της ομάδας με στόχο την βελτίωση) που προστέθηκε στο τημ και ο Αμπατζίδης. (Και ο Περέιρα είχε στο τημ του, αναλυτή που φυσικά αποχώρησε).

*** Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι αποτελούν εδώ και χρόνια το τιμ του Πάμπλο Γκαρσία, με τον Δανιηλίδη να επιστρέφει φέτος και να τους βρίσκει πάλι στην πρώτη ομάδα. Όλοι μαζί ανέβηκαν στους άνδρες όπου βρήκαν τον προπονητή Γιάννη Αμανατίδη που παραμένει βοηθός, τον Μάριο Γκαλίνοβιτς ως προπονητή τερματοφυλάκων, τους Βασίλη Καναρά και Ανέστη Ασλανίδη ως γυμναστές αποκατάστασης, τους Θωμαϊδη-Κοσμίδη στην ανάλυση αντιπάλων και τον Γιάννη Τσανικλίδη στο VIS Truck. (Μαζί πάντα εργοφυσιολόγος ο Γιάννης Ζιώγας, συνεργάτης και στην μετάφραση ο Αλέξανδρος Μανιάτογλου).

Διαβάστε ακόμη...