Η φανέλα του Ντιέγκο και η υπόσχεση στον Αλεξανδρίδη

Από paok24.com: Τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με την Νάπολι το 1988 είναι και πάλι στο επίκεντρο της καθημερινότητας μετά τον θάνατο του Θεού του ποδοσφαίρου την περασμένη Τετάρτη 25 Νοεμβρίου.
Πηγή: paok24.com
Η φανέλα του Ντιέγκο και η υπόσχεση στον Αλεξανδρίδη


Εδώ και μερικές μέρες ο κόσμος του ποδοσφαίρου έχει γίνει μικρότερος καθώς ο Ντιέγκο Μαραντόνα δεν είναι μαζί μας. Μέσα σε όλες τις αναμνήσεις του μεγαλύτερου κατά πολλών ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστιστεί στα γήπεδα, δεν μπορούν να ξεχαστούν οι μάχες του ΠΑΟΚ με την Νάπολι το φθινόπωρο του 1988.

Τότε ένας από τους αντιπάλους του Μαραντόνα ήταν και ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης. Ο βετεράνος του ΠΑΟΚ μίλησε στην κάμερα της ΝOVA για το εμβληματικό Αργεντίνο και θυμήθηκε την υπόσχεση του στον Σαν Πάολο που τήρησε στον αγώνα της Τούμπας.

ADVERTISING
Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κυριάκου Αλεξανδρίδη στην κάμερα της NOVA:

"Αυτές τις στιγμές τις θυμάσαι, τι να πρωτοθυμηθείς από αυτόν τον ποδοσφαιριστή; Δεν πιστεύαμε ότι ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου μπορεί να λατρευτεί τόσο πολύ και όμως το είδαμε, το βιώσαμε. Έχω την τύχη να έχω την φανέλα του, μου την είχε δώσει μετά τον επαναληπτικό στην Τούμπα, που είχε αποθεώσει και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ.

Τον είχαν πλησιάσει πολλοί και του είχαν ζητήσει την φανέλα και μου είπε θα μου την δώσει στο παιχνίδι στην Θεσσαλονίκη. Τελειώνοντας το παιχνίδι με φωνάζει και μου δίνει την φανέλα, δεν υπήρχε πιο ωραίο πράγμα. Να θυμάται ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής τον αντίπαλο για να του δώσει την φανέλα του.

Σίγουρα είναι ένα πολύ μεγάλο κενό στο ποδόσφαιρο. Οποιαδήποτε ενέργειά του ήταν παγκόσμια είδηση παντού, ήταν ένας άνθρωπος επαναστάτης που δεν φοβόνταν να πει την άποψή του, κανείς δεν είχε αυτή την προσωπικότητα, ήταν ένας θρύλος και για αυτό βλέπουμε αυτές τις σκηνές από τον κόσμο, όχι μόνο από τις ομάδες που έπαιξε, αλλά και από τους αντιπάλους του.

Θα είναι ένα κενό, αλλά πάντα θα ζει ανάμεσά μας, πάντα θα τον αναφέρουμε, πάντα θα τον θυμόμαστε, δεν θα τον ξεχάσει κανείς..."

Διαβάστε ακόμη...