«Διαφορετικός ο ΠΑΟΚ με Γκαρσία»

Από thessports.gr:Για την αλλαγή που επέφερε στην εικόνα του ΠΑΟΚ η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Πάμπλο Γκαρσία μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Τουρσουνίδης.
Πηγή: thessports.gr
«Διαφορετικός ο ΠΑΟΚ με Γκαρσία»

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για τον ΠΑΟΚ και την εικόνα που δείχνει:

«Υπάρχει αλλαγή με Γκαρσία. Διαφορετική ομάδα με περισσότερη διάθεση. Έχει πάρει φυσικά και αποτελέσματα που είναι σημαντικό. Είναι πολύς νωρίς βέβαια να βγάζουμε συμπεράσματα αλλά σίγουρα βλέπουμε διαφορετική ομάδα. Είναι σε καλό δρόμο ο ΠΑΟΚ με Γκαρσία».

Για το τι άλλαξε ο Γκαρσία από την ώρα που ανέλαβε και τι πέρασε στα αποδυτήρια:

«Μετά από μια αλλαγή προπονητή, οι παίκτες θέλουν να δείχνουν την αξία τους. Η ψυχολογία αλλάζει. Το χαρακτηριστικό του Γκαρσία είναι η ένταση και το πάθος και αυτά τα στοιχεία τα έχουμε δει μέχρι στιγμής στην ομάδα. Όσον αφορά τα τακτικά σημεία είναι ακόμη νωρίς, αλλά τα δείγματα είναι θετικά και νομίζω πως θα γίνουν ακόμη καλύτερα.

Για την προσωπικότητα του Γκαρσία και αν μετράει αυτό στους ποδοσφαιριστές:

«Μετράει πολύ η έντονη προσωπικότητα στους παίκτες. Είναι σημαντικό να σέβεσαι τον προπονητή σου. Είναι επίσης πολύ σημαντικό και οι ίδιοι οι παίκτες να σέβονται ο ένας τον άλλον. Και στην Κ19 έδινε μεγάλη βαρύτητα στην προσωπικότητα των παιδιών ώστε και να την βγάζουν στο γήπεδο. Θα είναι πολύ σημαντικό αν το καταφέρει και αυτό στην πρώτη ομάδα και πιστεύω θα το καταφέρει. Μιλάμε όμως για επαγγελματίες παίκτες τώρα».

Για την νοοτροπία του Γκαρσία να κυνηγούν οι παίκτες του το γκολ μέχρι το τέλος του αγώνα:

«Είναι και αυτή μια νοοτροπία. Δεν παρατάμε δηλαδή το ματς αν δεν σφυρίξει ο διαιτητής. Είναι σημαντικό να μπορέσει να περάσει στους ποδοσφαιριστές πως δεν παρατάμε το παιχνίδι. Εκεί φαίνονται οι μεγάλες ομάδες».

Διαβάστε ακόμη...