Ο Ζαμπά και περίοδος της νέας ευκαιρίας

Από paok24.com: Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ με τον Αμπέλ Φερέιρα στον πάγκο έφερε στην ομάδα παίκτες της Κ19, αλλά έχασε και παίκτες που ήταν στο ρόστερ του. Πλέον όμως και ο Λέο Ζαμπά έχει την ευκαιρία του.
Πηγή: paok24.com
Ο Ζαμπά και περίοδος της νέας ευκαιρίας

Ένα σύστημα που άλλαξε, έφερε και πολλές αλλαγές μέσα στην ομάδα, ανάλογα με τις θέσεις. Έτσι ο Ζίφκοβιτς πήγε στα πλάγια, ο Μπίσεσβαρ και ο Τζόλης το ίδιο, ενώ σε αντίστοιχη θέση είναι και ο Μουργκ. Ο ΠΑΟΚ πλέον έχει 5 μεσοεπιθετικούς, από τους οποίους ο μοναδικός και καθαρός εξτρέμ είναι ο Λέο Ζαμπά.

Ο Βραζιλιάνος παίκτης φάνηκε να χάνει την ευκαιρία του από τον Αμπέλ Φερέιρα, ειδικότερα όταν έμεινε εκτός της ευρωπαϊκής λίστα για τους αγώνες του Europa League. Η αλήθεια είναι ότι από ιατρικής άποψης, ο Λέο Ζαμπά δεν είναι έτοιμος στο 100% για να παίξει 90 λεπτά σε μία αναμέτρηση και έτσι κανένας μέσα την ομάδα δεν θέλησε να ρισκάρει με την συμμετοχή του. Επίσης και η απουσία του τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τις προπονήσεις είναι ακόμα ένας ανασταλτικός παράγοντας για την επάνοδό του στην ομάδα.

Από την άλλη μεριά όμως ο Πάμπλο Γκαρσία, έχει δείξει ότι δεν έχει ξεγράψει κανέναν παίκτη πριν πάρει την ευκαιρία του μέσα στο παιχνίδι, αλλά και η ανάγκη του για έναν ακόμα μεσοεπιθετικό και πολύ περισσότερο έναν εξτρέμ θα τον κάνει να κοιτάξει και πάλι προς την μεριά του Ζαμπά. Ο ίδιος ο Βραζιλιάνος θα πρέπει λοιπόν και να δουλέψει πάνω στην ενδυνάμωσή του και στις προπονήσεις με την υπόλοιπη ομάδα, ώστε να δει και πάλι το όνομα του στην αποστολή της ομάδας, αλλά και στις επιλογές του Ουρουγουανού.

Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί άμεσα, αλλά η διακοπή για τις εθνικές ομάδες που έρχεται από τη Δευτέρα θα είναι το καλύτερο δώρο για τον Ζαμπά, ώστε να πάρει μερικές προπονήσεις στα πόδια, σε κάποιες προπονήσεις άλλωστε που και ο Πάμπλο Γκαρσία θα θέλει να εκμεταλλευτεί για τη δουλειά στην τακτική και στο νέο σχηματισμό.

Διαβάστε ακόμη...