Οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» της Ευρώπης

Ο ΠΑΟΚ επιστρέφει στους ομίλους του Europa League και θέλει να κάνει μια καλή πορεία, ξεπερνώντας αρχικά το εμπόδιο της Ομόνοιας για την πρώτη αγωνιστική, στο δρόμο προς τα νοκ άουτ.
Πηγή: inpaok.com
Οι «μπαρουτοκαπνισμένοι» της Ευρώπης

Ο Δικέφαλος φέτος έχει προσθέσει στη μηχανή του αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές οι οποίοι πλαισιώνονται από έμπειρους και «μπαρουτοκαπνισμένους».

Στη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι Φερνάντο Βαρέλα, Λέο Μάτος, Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Χοσέ Κρέσπο που είναι οι τελευταίοι εκπρόσωποι της κλάσης του 2016 στο ρόστερ.

Μάλιστα έχουν σημαντικές ευρωπαϊκές «παραστάσεις», με τον Βραζιλιάνο πολύπειρο μπακ να έχει βασικό ρόλο στην προ ετών πορεία της Ντνίπρο μέχρι τον τελικό του Europa League.

Ο Λέο Μάτος έχει μέχρι στιγμής 55 ευρωπαϊκές συμμετοχές (30 με τον ΠΑΟΚ) και μία περισσότερη από τον Φερνάντο Βαρέλα που βρίσκεται στις 54, με περισσότερες ωστόσο με τα «ασπρόμαυρα» (32).

Ο Χοσέ Κρέσπο (που δεν είναι διαθέσιμος για το παιχνίδι με την Ομόνοια λόγω τραυματισμού) μετρά 37 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις, με τις 34 να είναι με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ βρίσκεται λίγο πιο πίσω από τους τρεις, αφού έχει 20 συμμετοχές με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και συνολικά 24.

Από τους «καινούριους» αρκετή εμπειρία έχει ο Στέφαν Σβαμπ με 39 ευρωπαϊκά παιχνίδια, όσα έχει και ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς (τέσσερα και τρία με τον ΠΑΟΚ αντίστοιχα).

Διαβάστε ακόμη...