Νίκη με το μυαλό στη Δυναμό Κιέβου (1976)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 17/10/1976, ο Πρωταθλητής της προηγούμενης περιόδου ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Παναχαϊκή, για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Νίκη με το μυαλό στη Δυναμό Κιέβου (1976)

Ο Δικέφαλος, απέναντι στην ομάδα που πριν τρία χρόνια του στέρησε τον τίτλο (η γνωστή υπόθεση Ρήγα), επικράτησε των Πατρινών με 2-0, έχοντας το μυαλό του στο παιχνίδι με την πανίσχυρη Δυναμό Κιέβου, το οποίο ακολουθούσε!

Οι παίκτες του Γκιούλα Λόραντ, μπροστά σε 17.000 περίπου θεατές, έπαιξαν όπως ήθελαν την Παναχαϊκή και χωρίς να φορτσάρουν ιδιαίτερα, έχασαν πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουν περισσότερα τέρματα.

Ο Λόραντ στο συγκεκριμένο ματς, δοκίμασε τον Κούδα σε ρόλο ακραίου κυνηγού, με τον ηγέτη εκείνης της ομάδας να τα πάει περίφημα!

Το παιχνίδι παρακολούθησε και ο κατάσκοπος της (τότε) ρώσικης ομάδας, Οσέμχωφ, ο οποίος είδε στο 30' τον Γούναρη να σημειώνει με σουτ το 1-0 (αρχική εικόνα) σε ένα από τα ελάχιστα γκολ του (8 συνολικά) με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στα 12 χρόνια της παρουσίας του στον σύλλογο.

Το τελικό 2-0 ήρθε από τον νεοαποκτηθέντα Γιάννη Δαμανάκη στο 65'. Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι: Κούδας, Δαμανάκης, Γούναρης, Φουντουκίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Κερμανίδης (66' Παρίδης), Σαράφης, Αποστολίδης (66' Ορφανός), Κούδας, Δαμανάκης

Παναχαϊκή: Οικονομόπουλος, Καραμανλής, Μουγκογιάννης, Λεβέντης, Μάνα, Σταματόπουλος (71' Παπαγιαννόπουλος), Σπεντζόπουλος, Ιωακειμίδης, Ψαρράς, Στραβοπόδης (65' Ζοάνος), Αποστολίδης Χρ.

* Στην αρχική εικόνα, είναι η στιγμή του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ, με τον Οικονομόπουλο να μην μπορεί να σταματήσει το σουτ του Γούναρη.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) και ολοκληρώθηκε με τον Άγγλο Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια)

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)!

Διαβάστε ακόμη...