Το... χρυσάφι τον περιμένει!

Από paok24.com:Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έχει εξασφαλίσει με την πρόκρισή του εις βάρος της Μπεσίκτας το ποσό των 7-8 εκ. ευρώ για τη συμμετοχή του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο κανείς στον Δικέφαλο δεν σκέφτεται αυτά τα χρήματα!
Πηγή: paok24.com
Το... χρυσάφι τον περιμένει!

Και πως να τα σκεφτείς, όταν μπροστά σου βρίσκονται τα διπλάσια ή ακόμα και τα τριπλάσια του Τσάμπιονς Λιγκ, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ απέδειξε χθες στην Τούμπα κόντρα στην Μπενφίκα πως είναι ικανός να κάνει πραγματικότητα το όνειρο και το τελευταίο εμπόδιο που τον περιμένει φαντάζει - θεωρητικά τουλάχιστον -χαμηλότερο από αυτό των Πορτογάλων!

Από την φετινή χρονιά μάλιστα, το Τσάμπιονς Λιγκ μοιράζει... χρυσάφι στις ομάδες που θα βρεθούν σε αυτό από τη φάση των ομίλων και έπειτα, με τα χρήματα που θα μοιραστούν να είναι κατά πολύ αυξημένα συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. Μάλιστα, από πρόπερσι υπάρχει και το επιπρόσθετο μπόνους των 528 εκ. ευρώ, το οποίο οι ομάδες θα μοιραστούν ανάλογα με την ιστορική πορεία τους στην διοργάνωση, με το ελάχιστο μπόνους να είναι 1 εκ. ευρώ.

Σε ότι αφορά το μπόνους για την είσοδο στους ομίλους, αυτό ανέρχεται στα 15,25 εκ. ευρώ, ενώ η κάθε νίκη αποτιμάται πλέον σε 2,7 εκ. ευρώ και η κάθε ισοπαλία 900 χιλιάδες ευρώ!

Φυσικά, υπάρχει και το market pool που συνολικά θα αποφέρει στις ομάδες το ποσό των 292 εκ. ευρώ, με το τελικό ποσό που θα εξασφαλίσει ο ΠΑΟΚ να εξαρτάται αφενός από το αν ο Ολυμπιακός καταφέρει ή όχι να προκριθεί στους ομίλους και αφετέρου από το πως θα διαμορφωθεί ο τελικός "χάρτης" του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, με τα έσοδα για κάθε ομάδα από την εκμετάλλευση της τηλεοπτικής τους εικόνας να προκύπτει από την εμπορικότητα της τηλεοπτικής αγοράς κάθε χώρας που εκπροσωπείται στη διοργάνωση από τη φάση των ομίλων και έπειτα, τις χώρες που θα απαρτίζουν τη φάση των ομίλων, την τελική θέση κάθε ομάδας και την απόδοσή τους.

Σε κάθε περίπτωση, εάν προκριθούν στους ομίλους και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ τότε οι Πειραιώτες θα εξασφαλίσουν το 45% του market pool της χώρας μας ως Πρωταθλητές και ο ΠΑΟΚ το 45%, ενώ σε περίπτωση που ο Ολυμπιακός δεν τα καταφέρει να προκριθεί εις βάρος του νικητή του ζευγαριού Ομόνοια - Ερυθρός Αστέρας, τότε ολόκληρο το ποσό θα καταλήξει στα "ασπρόμαυρα" ταμεία. Σε κάθε περίπτωση, το market pool της Ελλάδας δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 5 εκ. ευρώ!

Μέχρι στιγμής πάντως, ο ΠΑΟΚ έχει εξασφαλίσει το ποσό των 5.86 εκ. ευρώ, το μεγαλύτερο έως τώρα σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν συμμετάσχει ή θα συμμετάσχουν στις προκριματικές φάσεις του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ ακολουθούν Ντιναμό Κιέβου και Γάνδη με 5.48 εκ. ευρώ!

Διαβάστε ακόμη...