Κυριάκος: «Τι ισχύει με Βιεϊρίνια, τηλεοπτικά και μεταγραφές»

Από sdna.gr: Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, φιλοξενήθηκε ο εκ των αντιπροέδρων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος μιλώντας για όλα τα ανοιχτά ζητήματα του Δικεφάλου.
Πηγή: sdna.gr
Κυριάκος: «Τι ισχύει με Βιεϊρίνια, τηλεοπτικά και μεταγραφές»

Ο Κυριάκος Κυριάκος μίλησε για τα ανοιχτά μεταγραφικά ζητήματα του ΠΑΟΚ, την υπόθεση του Αντελίνο Βιεϊρίνια, αλλά και τις εξελίξεις στα τηλεοπτικά, σημειώνοντας ότι απομένουν λεπτομέρειες για να ανακοινωθεί η συμφωνία με τη NOVA.

Το διοικητικό στέλεχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ανέφερε για την υπόθεση του Αντελίνο Βιεϊρίνια ότι η προσφορά του στην ομάδα είναι ανεκτίμητη και ότι η πόρτα του Δικεφάλου θα είναι πάντα ανοιχτή για τον Πορτογάλο άσο.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την έγκριση της μεταβίβασης των μετοχών της Ξάνθης που δικαιώνει τις θέσεις του ΠΑΟΚ: «Δεν ασχοληθήκαμε καθόλου σήμερα με το θέμα. Είναι προφανές, δεν πρόκειται για καμία δικαίωση. Δεν διαφωνώ με τον κ, Μπαλτάκο, αλλά στον ΠΑΟΚ δεν μπορούμε να ορίζουμε την ενέργειά μας ανάλογα με το τι έχει απασχολήσει τα μίντια. Ήταν μία σκευωρία που στήθηκε έντεχνα με συγκεκριμένους ανθρώπους που είμαστε σε δικαστική διαμάχη και δεν θα τελειώσει εκεί γιατί μετά θα κυνηγήσουμε και αυτούς που την έστησαν.

Εμείς είμαστε σε μία στιγμή που κοιτάζουμε τον εαυτό μας, να βελτιώσουμε σε όλα τα επίπεδα την ομάδα και να την κρατάμε ανεπηρέαστη απ' όλα όσα δεν την αφορούν. Ούτε σχόλιο έχω να κάνω, ούτε ασχοληθήκαμε. Για την Ξάνθη είναι ένα καλό νέο που ενεπλάκη νέος επενδυτής και για την Ελλάδα που μία ακριτική περιοχή θα έχει μία δυνατή ομάδα».

Για τον εξορθολογισμό σε όλους τους τομείς: «Ήταν αναγκαίο για πολλούς λόγους, όχι λόγω του μπαμπούλα της UEFA, αλλά γιατί στο σύγχρονο ποδόσφαιρο με τις συνεχείς αλλαγές και λόγω του κορωνοϊού δημιουργείται ένα νέο πλάνο ανάπτυξης. Ο κορωνοϊός έχει επηρεάσει τα πάντα και η αγορά θέλει προσοχή.

Οι ομάδες προσέχουν πολύ πριν πουλήσουν ή αγοράσουν. Εμείς κάναμε πολύ απλά πράγματα. Είπαμε να αυξήσουμε τα έσοδα, με χορηγίες, με πωλήσεις και τα εισιτήρια που είναι μειωμένο έσοδο για όλες τις ομάδες. Η αγωνιστική επιτυχία της πρόκρισης στους ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης μας δίνει αμέσως την ευκαιρία να ισοφαρίσουμε την απώλεια των εισιτηρίων και, πλέον, περιμένουμε να δούμε αν θα είναι πλήρης η απαγόρευση ή όχι».

Για τις εξελίξεις στα τηλεοπτικά: «Απομένουν πολύ λίγα πράγματα για να ανακοινωθεί η συμφωνία με την NOVA, που αναδεικνύει την άνοδο της αξίας του ΠΑΟΚ στην αγορά. Δώσαμε μάχη γι' αυτό γιατί λέγαμε ότι δεν είναι δυνατό η αξία να κρίνεται με εμπορικούς όρους του 2006. Αποδείξαμε στην αγορά ότι η αξία μας ήταν πολύ μεγαλύτερη. Η NOVA θα έχει τα δικαιώματα αποκλειστικά για την Ελλάδα και την Κύπρο, κάνοντας καλή και έντιμη προσφορά. Έχει μεγάλη διαφορά πως αξιολογούσε τον ΠΑΟΚ πέρσι και πως φέτος.

Στο εξωτερικό τα δικαιώματα θα είναι του PAOK TV. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους δούλεψαν πέρσι αυτό το πρότζεκτ. Από την τόλμη του Ιβάν Σαββίδη, την πρόνοια του Μάκη Γκαγκάτση και την γνώση του Παναγιώτη Αρωνιάδη σε αυτούς τους τομείς. Είμαστε ευγνώμονες, γιατί δεν ήμασταν μία ομάδα που έψαχνε να πιαστεί από τα μυαλά της και έδειξε ότι μπορεί να πορευτεί και μόνη της χωρίς να καταστραφεί».

Για τις πωλήσεις: «Δεν έχουμε καμία βιασύνη να πουλήσουμε παίκτες, γιατί πάνε καλά οι άλλοι τομείς. Ο Λημνιός αποκτήθηκε με το 1/3 των χρημάτων που δόθηκε σε μία ποδοσφαιρική αγορά που θα είναι διαφήμιση για τον ΠΑΟΚ. Στο κομμάτι αύξηση των εσόδων νομίζω κάναμε καλές ενέργειες. Σε μία πώληση συνυπολογίζονται όλα, σε ποια ομάδα θα δοθεί, το μακροπρόθεσμο όφελος κτλ. Ο Γιαννούλης θα είναι παίκτης της ομάδας μέχρι να έρθει δελεαστική πρόταση, μπορεί να έρθει, αλλά προς το παρόν δεν έχει έρθει. Αν κάποιος σου δώσει τώρα μία προσφορά και όχι για μετά την Μπενφίκα πρέπει να την βάλεις στην ζυγαριά, γιατί οι ομάδες δεν θέλουν να ρισκάρουν ότι θα πάει κάτι αγωνιζόμενος σε μία άλλη ομάδα. Όλοι οι παίκτες έχουν τιμή σε ένα χρηματιστήριο που αλλάζει κάθε μέρα».

Για τα έξοδα: «Σε σχέση με τα έξοδα διακόψαμε συνεργασίες που δεν θα είχαν τον ίδιο ρόλο στην ομάδα και είχαν συμφωνίες προ κορωνοϊού, όπως του Βέρνμπλουμ και του Στοχ, που δημιούργησαν χώρο για αντικαταστάτες με σωστότερα μεγέθη. Θέλουμε να δίνουμε υπεραξία στους ανθρώπους που εργάζονται στον ΠΑΟΚ, όχι μόνο στους παίκτες».

Για τις κινήσεις στη μεταγραφική περίοδο: «Είναι μία περίοδος που λέγονται πολλά ονόματα. Υπάρχει ένα δεδομένο. Ότι δεν στερεύει η αγορά από έναν ποδοσφαιριστή. Δεν σημαίνει ότι θα πέσεις σε κατάθλιψη ή θα ανατινάξεις το μπάτζετ, αν δεν σου βγει η συμφωνία με έναν ποδοσφαιριστή. Πας σε έναν επόμενο. Παλαιότερα, είτε γιατί ήμασταν αγχωμένοι, είτε γιατί επιμέναμε για να κάνουμε εντύπωση με μεγάλα ονόματα, δεν δίναμε χρόνο στον εαυτό μας για να διαπραγματευτούμε. Αποφασίσαμε ότι αυτό δεν θα συμβαίνει. Μπορεί κάποιους να αδικήσουμε, κάποιος να ευνοηθεί, αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια που ορίζει η αγορά, δεν θα κάνουμε τρέλες. Πιο πολλά προσφέρουν οι παίκτες που έρχονται στην Ελλάδα πεινασμένοι, παρά αυτοί που έρχονται στα τελειώματα.

Πέρσι που είδα αγώνα από τον 4ο όροφο της Τούμπας και έβλεπα γύρω μου, εκτός αποστολής, 15 εκ. ευρώ σε συμβόλαια. Οι Στοχ και Βέρνμπλουμ έκαναν όσο έκανε ο αντίπαλός μας. Είχε, λοιπόν, περιθώριο ο ΠΑΟΚ να μειώσει τα λειτουργικά του κόστη. Στόχος είναι να παίρνει στη σωστή τιμή, να τους δίνει υπεραξία και με την υπεραξία να βρίσκει αντίστοιχους. Γι' αυτό κάναμε και προσθήκες στο τεχνικό επιτελείο, για ατομικές προπονήσεις. Αργότερα η ομάδα θα καρπωθεί αυτή την βελτίωση. Θέλω να εξάρω την ωριμότητα του κόσμου που συμπάσχει σε αυτή την προσπάθεια, θέλει να βλέπει ποδοσφαιρικό σχέδιο. Χαίρονται να βλέπουν ποδοσφαιρικές κινήσεις».

Για την παρουσία κόσμου στα γήπεδα: «Εμείς είμαστε υπέρμαχοι σταδιακά να μπει κόσμος στα γήπεδα, πάντα, όμως, με κανόνες. Αν επιμείνει η υγειονομική επιτροπή δεν θα το ζητήσουμε. Προφανώς αν μπει ένα 5% θα είναι μόνο διαρκείας, αν είναι μεγαλύτερο το ποσοστό θα αλλάξουν τα δεδομένα. Το βασικό είναι να ανοίξουν όχι για οικονομικούς λόγους, αλλά γιατί είναι άχαρο».

Για την υπόθεση του Βιεϊρίνια: «Είναι προφανές, από την στιγμή που δεν υπάρχει ανακοίνωση αποχωρισμού ούτε από τον ΠΑΟΚ, ούτε από τον Αντρέ ότι το ζήτημα παραμένει ανοιχτό. Η πραγματικότητα είναι όπως και να το δει κάποιος, το βλέπει σαν ανοιχτό ζήτημα. Δεν μου αρέσουν να είμαι υπέρ η κατά ενός ανθρώπου ή ενός οργανισμού. Δεν μαχόμαστε με τον Αντρέ. Έχει κερδίσει με την συνεισφορά του έναν σπουδαίο ρόλο για να μην πω εξώφυλλο στην ιστορία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η προσφορά του είναι ανεκτίμητη ακόμη και αν τα δεδομένα της στιγμής δεν φέρουν συμφωνία. Το πως κάθε άνθρωπος ή κάθε ομάδα αναλύει τα δεδομένα της στιγμής είναι κάτι διαφορετικό. Γίνονται ανακατατάξεις χωρίς πολύ χρόνο.

Αν ο ΠΑΟΚ έκανε μία προσφορά που δεν ήταν αρκετή για τον Αντρέ ή αν ο Αντρέ έχει κάποιες απαιτήσεις, δεν σημαίνει ότι χαλάνε οι σχέσεις. Ακόμη και αν δεν συμφωνήσουμε έχουμε σχέση σεβασμού με τον Αντρέ και θα την διατηρήσουμε. Η πόρτα θα είναι πάντα ανοιχτή. Πρέπει να διατηρήσουμε και τον σεβασμό στο πρόσωπο του Αντρέ και στην ΠΑΕ, γιατί θα τα βρίσκουμε μπροστά μας. Η συμφωνία είναι πολλές παράμετροι.

Τον αντιμετωπίζουμε ως εμβληματική μορφή, θεωρούμε ότι μπορεί να είναι χρήσιμος και στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια και τον κοστολογούμε με συγκεκριμένο τρόπο. Γίνονται ζυμώσεις, αλλά το βλέπω δύσκολο τώρα, με δύο παιχνίδια μπροστά μας, να έχουμε εξελίξεις».

Πηγή: Metropolis 95,5

Διαβάστε ακόμη...