«Χαρούμενος που με εμπιστεύτηκε η διοίκηση»

Από thessports.gr: Δηλώσεις ενόψει της νέας σεζόν έκανε ο προπονητής της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ, Κώστας Μέξας, με τον κόουτς του Δικεφάλου να δηλώνει χαρούμενος που έμεινε στον πάγκο των «ασπρόμαυρων», ενώ ανέλυσε για το τι περιμένει τη νέα σεζόν από την ομάδα του.
Πηγή: thessports.gr
«Χαρούμενος που με εμπιστεύτηκε η διοίκηση»

Ο Μέξας μίλησε φυσικά και για την περίεργη χρονιά που έρχεται εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ τόνισε πως το ρόστερ του ΠΑΟΚ έχει ολοκληρωθεί.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο προπονητής του Δικεφάλου:

Για την προετοιμασία της ομάδας και τους στόχους της ομάδας:

«Ξεκινήσαμε πριν 3 μέρες με 2 προπονήσεις, έχοντας αισιοδοξία. Προσπαθήσαμε με το μπάτζετ της ομάδας να πάρουμε παίκτες που θα έχουν ισορροπία στο γήπεδο, και γι' αυτό επιλέξαμε αυτούς τους παίκτες, χτίζοντας μια ομάδα με αρχή μέση και τέλος. Είναι νωρίς να μιλάμε για στόχους, πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί».

Για την συνοχή της ομάδας:

«Κάθε καλοκαίρι είναι δύσκολο αυτό,.για αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε γρήγορα τις μεταγραφές και να φέρουμε τα παιδιά από νωρίς στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύω ότι από την επόμενη εβδομάδα που έρθουν και τα άλλα παιδιά να είμαστε πιο έτοιμοι».

Αν υπάρχουν διδάγματα από πέρσι:

«Πάντα υπάρχουν διδάγματα, φέτος πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση από πέρσι, και φυσικά να είμαστε καλύτεροι από πέρσι».

Τι περιμένει από την ομάδα:

«Οι επιλογές έγιναν βάσει πραγμάτων που θέλουμε εμείς, παίρνοντας παίκτες με ποικιλία στην υπόθεση, κυρίως στα παιδιά της περιφέρειας. Στους ψηλούς επιλέξαμε μαζί με τον Κακλαμανάκη έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά και παιδιά τα οποία έχουν αίσθημα ευθύνης και στην άμυνα. Η ισορροπία είναι το βασικό κομμάτι που θέλουμε».

Αν το ρόστερ ολοκληρώθηκε:

«Το ρόστερ ολοκληρώθηκε, όσον αφορά το ένα παιχνίδι στην ομάδα, είναι κάτι που το γνωρίζουν οι παίκτες που έχουμε».

Για την εμπιστοσύνη που του έδειξε η διοίκηση:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που η διοίκηση μου έδειξε αυτή την εμπιστοσύνη, και θα δουλεύω καθημερινά γι' αυτό»

Για το στοίχημα του φετινού ΠΑΟΚ:

«Πρώτο βασικό κομμάτι είναι η ομαδική λειτουργία. Σίγουρα ο Κακλαμανάκης καλείται να δείξει ότι είναι παίκτης επιπέδου, όσον αφορά τον χέρντον, έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Δημήτρη καθώς ψάχναμε κάτι διαφορετικό».

Για τον κορονοϊό και τις νέες συνθήκες:

«Ευτυχώς τα πρώτα τεστ είναι αρνητικά, αν και αυτό αλλάζει συνεχώς, ελπίζω να μην έχουμε πισωγυρίσματα σε αυτό το κομμάτι και να πάνε όλα καλά».

Διαβάστε ακόμη...