H κλήρωση των play-off και η Κρασνοντάρ

Aπό paok24.com: Τι περιμένει τον ΠΑΟΚ εάν περάσει στην επόμενη φάση
Πηγή: paok24.com
H κλήρωση των play-off και η Κρασνοντάρ

Ήταν καλοκαίρι του 2018, όταν ο ΠΑΟΚ ήξερε τον πιθανό του αντίπαλο πριν από την κλήρωση, γνωρίζοντας τι θα γίνει εάν περάσει την Σπαρτάκ Μόσχας. Τι συμβαίνει όμως το 2020;

Πρώτο εμπόδιο του ΠΑΟΚ για το σεντόνι του Champions League είναι η Μπεσίκτας. Σίγουρα μία καλή και έμπειρη τουρκική ομάδα, αλλά σε καμία περίπτωση μία ομάδα φόβητρο για τον ΠΑΟΚ. Κάτι τέτοιο συμβαίνει σχεδόν με όλους τους πιθανούς αντιπάλους του Δικεφάλου εκτός από την Μπενφίκα. Η δευτεραθλήτρια Πορτογαλίας είναι η καλύτερη ομάδα των προκριματικών και σίγουρα η ομάδα που θα μπορούσε να αποτελέσει ξεκάθαρο φαβορί με όποια ομάδα κληρωθεί να αγωνιστεί.

Όπως είναι γνωστό, η UEFA έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να παίξουν μεταξύ τους οι ομάδες της Ρωσίας και της Ουκρανίας, λόγω της κατάστασης στις σχέσεις των δύο χωρών, κάτι που είχε "πληρώσει" άθελα του ο ΠΑΟΚ το 2018. Τότε σαν νικητής του ζευγαριού με την Σπαρτάκ Μόσχας πήγε απευθείας πάνω στην Μπενφίκα και έτσι δεν μπήκε καν στην κλήρωση μήπως τύγχανε την Ντιναμό Κιέβου.

Φέτος ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 25 Αυγούστου. Η κλήρωση για τον τρίτο προκριματικό είναι στις 30 Αυγούστου, ενώ ο τρίτος προκριματικός είναι και πάλι μονός αγώνας και είναι προγραμματισμένος για το διήμερο 15-16 Σεπτεμβρίου. Όταν όμως γίνει ο τρίτος προκριματικός θα έχει γίνει ήδη η κλήρωση των play-off της διοργάνωσης.

Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να βγει ο αντίπαλος της Κρασνοντάρ που θα περιμένει στα play-off, χωρίς να ξέρουμε εάν θα περάσει η Ντιναμό Κιέβου. Με άλλα λόγια εάν ο ΠΑΟΚ περάσει την Μπεσίκτας, οι αντίπαλοί του θα είναι οι Μπενφίκα, Ντιναμό Κιέβου και Γάνδη, με την κλήρωση των play-off να είναι σχεδόν έτοιμη.

Εάν ο ΠΑΟΚ κληρωθεί με την Ντιναμό Κιέβου, θα παίξει στα play-off με το νικητή του ζευγαριού της Γάνδης. Εάν ο ΠΑΟΚ πέσει πάνω στην Γάνδη θα κληρωθεί με το νικητή του ζευγαριού της Ντιναμό Κιέβου και τέλος εάν επιβεβαιωθεί ο φόβος μας και πέσει ο ΠΑΟΚ πάνω στην Μπενφίκα τότε θα έχει ως μονόδρομο τους αγώνες με την Κρασνοντάρ στα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Με άλλα λόγια ο Δικέφαλος πρώτα από όλα θα πρέπει να τα δώσει όλα με την Μπεστίκτας και να πάρει την πρόκριση και δεύτερον να σταθεί έστω και για μία φορά τυχερός και να μην κληρωθεί με την Μπενφίκα στον τρίτο προκριματικό γύρο.

Διαβάστε ακόμη...