Οι αετοί της Πόλης, η παλιά γνώριμη Ραπίντ και οι Τσέχοι

Από paok24.com: Η Μπεσίκτας από την Τουρκία, η Ραπίντ Βιέννης από την Αυστρία και η Βικτόρια Πλζεν από την Τσεχία είναι οι 3 ομάδες που ο ΠΑΟΚ θα πετύχει στον δρόμο για τους ομίλους του Champions League.
Πηγή: paok24.com
Οι αετοί της Πόλης, η παλιά γνώριμη Ραπίντ και οι Τσέχοι

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται για τα αγαπημένα του προκριματικά και αυτή τη φορά όπως και πέρσι, αλλά και πρόπερσι θα παίξει στα προκριματικά του Champions League.

Η πρώτη αντίπαλος είναι η Μπεσίκτας. Η τουρκική ομάδα είχε πανηγυρίσει το πρωτάθλημα Τουρκίας το 2017 και φέτος τερμάτισε 3η στο πρωτάθλημα. Η τιμωρία της Τραμπζονσπόρ έστειλε τους αετούς της Μπεσίκτας στα προκριματικά και στον δρόμο του ΠΑΟΚ στην κλήρωση της 10ης Αυγούστου. Η Μπεσίκτας, οι αετοί της Πόλης με τα ασπρόμαυρα, έχουν έδρα την Vodafone Arena με χωρητικότητα 41.188 θέσεων.

Η Μπεσίκτας μέσα στο πλούσιο και ακριβό ρόστερ έχει παίκτες όπως ο διεθνής Κροάτης Βίντα που έχει παίξει αντίπαλος με τον ΠΑΟΚ σαν παίκτης της Ντιναμό Ζάγκρεμπ το 2010, τον Αιγύπτιο μέσο Ελνένι, τον Καναδό χαφ Χάτσισον, τους Λάγιτς και Κέβιν Πρινς Μπόατενγκ που είναι τραυματίες αυτήν την περίοδο, τον νεαρό Μπόιντ στην επίθεση, αλλά και τους Λενς, Λαρίν και τον έμπειρο διεθνή Τούρκο επιθετικό, Μπουράκ Γιλμάζ.

Δεύτερη ομάδα είναι η Ραπίντ Βιέννης. Η ιστορική ομάδα της Αυστρίας μπορεί να έχει πάρει το τελευταίο πρωτάθλημα το 2008, αλλά παραμένει μία σημαντική δύναμη στο πρωτάθλημα της Αυστρίας και έχει πάντα αξιοπρεπείς πορείες στην Ευρώπη. Στην αρχή ήταν μακριά από την δεύτερη θέση, αλλά μετά την καραντίνα και την αφαίρεση βαθμών στην ΛΑΣΚ Λίντσερ πήρε τελικά τη θέση πίσω από την Σάλτσμπουργκ. Το γήπεδό της, στην αυστριακή πρωτεύουσα είναι το Αλιάνζ Στάντιουμ και έχει 24.000 θέλεις ενώ σαν αστέρες έχει τον Αυστριακό αμυντικό Λιούμπισιτς, τον επιθετικό μέσο Ντεμίρ και τον άλλοτε παίκτη της ΑΕΚ, Ταξιάρχη Φούντα.

Τέλος, η τρίτη ομάδα είναι η Βικτόρια Πλζεν από την Τσεχία. Η άλλοτε πρωταθλήτρια Τσεχίας που έχει και συμμετοχές στους ομίλους του Champions League έχει εκτοπιστεί από την Σλάβια Πράγας εδώ και μία διετία. Μάλιστα πέρσι είχε αποκλειστεί και πάλι στον τρίτο προκριματικό γύρο της ίδια διοργάνωσης από τον Ολυμπιακό με 0-0 στην Τσεχία και ήττα 4-0 στον Πειραιά. Το γήπεδο της ομάδας είναι η Ντούσαν Αρένα με χωρητικότητα 11.700 θεατών. Αστέρια της ομάδας είναι ο κεντρικός αμυντικός Μπράμπετς, οι μέσοι Κάλβακ και Μπούκα και οι μεσοεπιθετικοί Κόπιτς και Τσέρμακ. Το τελευταίο παιχνίδι της Βικτόρια Πλζεν ήταν στις 8 Ιουλίου και ήταν η πρώτη ομάδα από τις πιθανές αντιπάλους του ΠΑΟΚ που τελείωσε τις επίσημες υποχρεώσεις της.

Διαβάστε ακόμη...