Ο «χάρτης» της νέας σεζόν

Από paok24.com: Οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στη μεγάλη κατηγορία και ο τρόπος διεξαγωγής.
Πηγή: paok24.com
Ο «χάρτης» της νέας σεζόν

Τα πλάνα τους καταστρώνουν οι ομάδες της Α1 μπάσκετ γυναικών ενόψει της νέας σεζόν, μετά την απρόσμενη διακοπή του πρωταθλήματος πριν από λίγους μήνες εξαιτίας του κορονοϊού.

Ο ΠΑΟΚ ΚΥΑΝΑ θα πραγματοποιήσει τις επόμενες ημέρες τις τελικές του κινήσεις για την στελέχωση του νέου του ρόστερ, έχοντας κλείσει από νωρίς την τριπλέτα των ξένων αθλητριών του.

Στο πρωτάθλημα της νέας σεζόν θα λάβουν μέρος 12 ομάδες (ενώ είχαν δικαίωμα 14) και θα είναι οι εξής:

ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ελευθερία Μοσχάτου, Χανιά, Σπόρτινγκ, Νίκη Λευκάδας, Εσπερίδες Καλλιθέας, Δάφνη Αγ. Δημητρίου, Κρόνος Αγ. Δημητρίου, ΠΑΣ Γιάννινα, ΕΦΑΟ Ζωγράφου.

Στα φετινά πλέι-οφ θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-8 (ζευγάρια 1-8, 2-7, 3-6, 4-5), με την πρόκριση στα ημιτελικά να κρίνεται στις τρεις νίκες, και τους συλλόγους να μεταφέρουν τις νίκες από την κανονική διάρκεια της σεζόν.

Ακολούθως, θα πραγματοποιηθούν τα ημιτελικά και οι μικροί και μεγάλοι τελικοί, που επίσης θα κριθούν στις τρεις νίκες, με τα ζευγάρια να «κουβαλάνε» τα αποτελέσματα της regular season.

Στα πλέι-άουτ θα λάβουν μέρος οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 9-12 στην κανονική διάρκεια της σεζόν, μεταφέροντας και σε αυτή τη διαδικασία τα αποτελέσματα από την κανονική διάρκεια.

Οι θέσεις 9-10 θα κριθούν σε αγώνες μεταξύ των νικητών της πρώτης φάσης των πλέι-άουτ, ενώ οι ομάδες που θα ηττηθούν θα τερματίσουν στις θέσεις 11-12, ανάλογα με την βαθμολογική κατάταξη που είχαν στην κανονική διάρκεια.

Διαβάστε ακόμη...