Ο περιορισμός των ξένων και οι Ουάρντα, Μαουρίτσιο

Από paok24.com: Τι συμβαίνει με τους παίκτες του ΠΑΟΚ που δεν έχουν κοινοτικό διαβατήριο.
Πηγή: paok24.com
Ο περιορισμός των ξένων και οι Ουάρντα, Μαουρίτσιο

Η επιστροφή Ουάρντα στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, αλλά και η ηλικία του Ντόουγκλας Αούγκουστο, αλλάζουν άρδην τα σχέδια του ΠΑΟΚ στο θέμα των ξένων παικτών του ρόστερ.

Όπως είναι γνωστό εδώ και χρόνια, ο κανονισμός της ελληνικής Superleague στην περίπτωση των μη κοινοτικών παικτών, είναι σαφής. Επιτρέπονται 5 παίκτες που δεν έχουν ευρωπαϊκό διαβατήριο, και 3 επιπλέον κάτω των 23 ετών. Το σύνολο τους είναι 8, αλλά και πάλι μία ομάδα μπορεί να χρησιμοποιήσει στην αποστολή τους 5 από αυτούς. Κάτι τέτοιο συνέβαινε και πέρσι και πολλές φορές ο Εβγκέν Χατσερίντι ήταν εκτός αποστολής και όχι στον πάγκο, για να μπορέσουν να χωρέσουν οι Μάτος, Μαουρίτσιο, Σάκχοφ, Ζαμπά και Ουάρντα, μέχρι τα Χριστούγεννα, όταν και ο Ουκρανός αμυντικός έμεινε εκτός πλάνων.

Φέτος ο ΠΑΟΚ δεν είχε τον Χατσερίντι στην ομάδα, δεν είχε τον Σάκχοφ, δεν είχε τους Ουάρντα και Πέδρο Ενρίκε, αλλά έφερε τον Άντερσον Εσίτι, τον Ροντρίγκο Σοάρες και τον Ντόουγκλας Αουγκούστο. Έτσι το ρόστερ είχε τους Μάτος, Εσίτι, Ροντρίγκο και Μαουρίτσιο που είναι άνω των 23 ετών και τους Αουγκούστο και Ζαμπά, κάτω των 23. Εξ αρχής οι 6 ξένοι παίκτες, ήταν στην ουσία 5, μιας και ο Μαουρίτσιο ήταν στο πλαίσιο της αποθεραπείας και δεν μπορούσε να συμμετάσχει στους αγώνες έως και τον Οκτώβριο. Η επιστροφή του Βραζιλιάνου, ήρθε κοντά με τον τραυματισμό του Ζαμπά και έτσι στον ΠΑΟΚ δεν δημιουργήθηκε φέτος θέμα με τους ξένους παίκτες στον καταρτισμό της αποστολής και του ρόστερ, κάτι που θα βρει μπροστά του την επόμενη σεζόν.

Από την νέα χρονιά ο ΠΑΟΚ έχει ενεργά συμβόλαια, τους Μάτος, Ζαμπά, Εσίτι, Ροντρίγκο, Αουγκούστο και Ουάρντα, ενώ υπάρχει και η σκέψη ανανέωσης του Μαουρίτσιο. Εάν μείνει και ο έμπειρος Βραζιλιάνος μέσος, τότε ο ΠΑΟΚ με την επιστροφή του Ουάρντα θα έχει 7 ξένους παίκτες στο ρόστερ του. Το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι όμως ότι στην εκάστοτε αποστολή θα μπαίνουν οι 5, αλλά ότι δεν μπορούν να δηλωθούν και οι 7. Ο Ντόουγκλας Αούγκουστο από τη νέα χρονιά δεν θα λογίζεται στους ξένους κάτω των 23 ετών και έτσι ο ΠΑΟΚ θα έχει 6 ξένους παίκτες για 5 θέσεις στο ρόστερ.

Θα πληρώσει ο Μαουρίτσιο το "μάρμαρο" και θα μείνει εκτός ομάδας; Θα πωληθεί ο Ουάρντα; Θα πωληθεί κάποιος από τους Εσίτι, Ροντρίγκο, Μάτος; Άλλωστε ο τραυματισμός του Ντόουγκλας Αούγκουστο και η απραξία του Ζαμπά, δεν μπορούν να τους βάλουν σε συζητήσεις για πώλησή τους, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ θα αδειάσει μία θέση στο ρόστερ του από τους εν λόγω παίκτες.

Ο κανονισμός για τους ξένους παίκτες, εκτός από το ξεκαθάρισμα του ρόστερ για μία θέση παραπάνω θέση, φέρνει και μία μικρότερη transfer list για το καλοκαίρι. Όταν ο ΠΑΟΚ βγει λοιπόν στην μεταγραφική αγορά, τότε οι παίκτες που θα κοιτά θα είναι κατά βάση παίκτες από την ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά ή έστω παίκτες με κοινοτικό διαβατήριο, όπως ο έχει ήδη αρκετούς στο ρόστερ του.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...