Το παρασκήνιο στην απόφαση της ΕΠΟ για το Κύπελλο Ελλάδας

Από sdna.gr: Η ΕΠΟ δεν απάντησε αρνητικά στο αίτημα για ημιτελικούς με κόσμο αλλά «όταν αποφασίσει η Πολιτεία, θα αποφασισουμε κι εμείς». Οι αγώνες όμως, θα γίνουν χωρίς κόσμο...
Πηγή: sdna.gr
Το παρασκήνιο στην απόφαση της ΕΠΟ για το Κύπελλο Ελλάδας

Ο Ολυμπιακός απειλεί με μηνύσεις, ο Άρης ζητάει αναβολή του επαναληπτικού ημιτελικού με την ΑΕΚ και αμφότεροι κατηγορούν την ΕΠΟ ότι αποφάσισε οι αγώνες ρεβάνς του Κυπέλλου, την Τετάρτη 24/6 να διεξαχθούν χωρίς θεατές...

Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Η απόφαση που πήρε η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας, στην συνεδρίαση της Παρασκευής 19/6 μέσω τηλεδιάσκεψης, δεν ήταν αρνητική στο συγκεκριμένο αίτημα, όπως διέρρευσε. Το αντίθετο μάλιστα. Η απόφαση αναφέρει ότι εφόσον η Πολιτεία ανάψει το πράσινο φως στο αίτημα που έχει καταθέσει ήδη η Σούπερ Λίγκα για τους υπόλοιπους αγώνες κατάταξης του πρωταθλήματος, τότε η Επιτροπή Διοργανώσεων θα εξετάσει τους «όρους» που θα υπάρχουν στην απόφαση, θα κάνει την εισήγηση της και στη συνέχεια θα αποφασίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Στο ερώτημα αν υπάρχει ο χρόνος όλα αυτά να γίνουν μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη που έχουν οριστεί οι δύο αγώνες, η απάντηση είναι «όχι» αφού με βάση την ενημέρωση από τη ΓΓΑ, η κυβέρνηση περιμένει το πρωτόκολλο από τη Λίγκα και η απόφαση θα παρθεί στα μέσα της εβδομάδας από την υγειονομική επιτροπή. Τώρα, αν γίνει η ανατροπή και η απόφαση βγει τη Δευτέρα 22/6, στη συνέχεια θα συνεδριάσει τόσο η Επιτροπή Διοργανώσεων της Ομοσπονδίας και η Εκτελεστική Επιτροπή για να αποφανθούν, έγκαιρα.

Στην ψηφοφορία που έγινε στην ΕΠΟ το αποτέλεσμα ήταν 13-3 και ένα λευκό. Δεκατρείς σύμβουλοι τάχθηκαν υπέρ της πρότασης της Ομοσπονδίας ενώ τρεις, οι εκπρόσωποι της Σούπερ Λιγκ, Μηνάς Λυσάνδρου, Μάκης Γκαγκάτσης, Δημήτρης Αγραφιώτης, απείχαν.

Ο τελευταίος μάλιστα στη συνέχεια αποχώρησε από την τηλεδιάσκεψη, επειδή δεν πέρασε η πρόταση του, σύμφωνα με την οποία ενδεχόμενη θετική πρόταση από την Πολιτεία θα σήμαινε αυτόματα ότι οι αγώνες θα γίνουν με φιλάθλους, και η ΕΠΟ ουσιαστικά θα δεσμεύονταν και δεν θα χρειάζονταν να συνεδριάσει. Στο Πάρκο Γουδή όμως, δεν δέχθηκαν τον συγκεκριμένο όρο του εκπρόσωπου του Ολυμπιακού, ισχυριζόμενοι ότι πρέπει πρώτα να εξετάσουν ποιες προϋποθέσεις θα θέσει η Πολιτεία, εφόσον πει το «ναι» για να ανοίξουν οι εξέδρες και στη συνέχεια να ανάψουν και αυτοί το πράσινο φως.

«Μα τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν θα τα εφαρμόσει η ΕΠΟ αλλά οι ΠΑΕ» ήταν ο αντίλογος του Δημήτρη Αγραφιώτη και η απάντηση της Ομοσπονδίας ήταν «ναι αλλά η ΕΠΟ είναι διοργανώτρια και αυτή έχει την ευθύνη».

Μηνάς Λυσάνδρου και Μάκης Γκαγκάτσης δήλωσαν ότι απέχουν από την ψηφοφορία τονίζοντας ότι είναι υπέρ της πρότασης της Σούπερ Λιγκ για παρουσία φιλάθλων σε ποσοστό 20% με ανώτατο όριο τους 8.000 ανά αγώνα.

Οι απειλές λοιπόν, του Ολυμπιακού για μηνύσεις δεν έχουν βάση αφού η απόφαση της ΕΠΟ δεν είναι αρνητική για αγώνες με θεατές αλλά με απλά λόγια «όταν αποφασίσει η κυβέρνηση, θα αποφασίσουμε κι εμείς».

Η ΕΠΟ λοιπόν, δεν έχει καταθέσει η ίδια αίτημα στην Πολιτεία αλλά περιμένει την απάντηση της στο αίτημα της Λίγκας αφού όπως τόνιζαν στην Ομοσπονδία ενδεχόμενο θετική απάντηση για κόσμο στους αγώνες της Σούπερ Λιγκ, θα... συμπαρασύρει και το Κύπελλο. Σημείωναν δε, ότι η ΕΠΟ δεν έστειλε κανένα αίτημα για να συνεχιστεί ο θεσμός αλλά οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν κανονικά επειδή η Πολιτεία άναψε το πράσινο φως για να διεξαχθούν οι αγώνες του πρωταθλήματος, και ότι η Ομοσπονδία στο Κύπελλο Ελλάδας θα ακολουθήσει το υγειονομικό πρωτόκολλο της Σούπερ Λιγκ και όχι δικό της.

Διαβάστε ακόμη...