Τεσσάρα με ... αποδοκιμασίες! (1975)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 8/6/1975, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα την Λάρισα, για την 34η και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1974-1975...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Τεσσάρα με ... αποδοκιμασίες! (1975)

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε την ουραγό στον βαθμολογικό πίνακα Θεσσαλική ομάδα, με το ευρύ 4-0, χωρίς να ικανοποιήσει με την απόδοσή του.

Χάρη σε αυτή του τη νίκη ο Δικέφαλος εξασφάλισε τη συμμετοχή του στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της επόμενης σεζόν, καθώς διατήρησε το βαθμό της διαφοράς από τον 4ο Εθνικό, που επίσης κέρδισε (2-1 τον ΠΑΣ), αλλά δεν πρόλαβε το τρένο της Ευρώπης ...

Ουσιαστικά ο ΠΑΟΚ είχε κλειδώσει τη συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από την προηγούμενη αγωνιστική, όταν έφερε 0-0 στη Νέα Σμύρνη.

Εκείνη όμως τη χρονιά συνέβησαν πολλά παρατράγουδα κατά τη διάρκειά της, με τα οποία οι αρμόδιοι δεν ασχολήθηκαν και οι άνθρωποι του Δικεφάλου είχαν μια σχετική αγωνία ως την τελευταία στιγμή, προκειμένου να διασφαλίσουν την 3η θέση.

Η Λάρισα κατέβηκε στο παιχνίδι τελείως αδιάφορη, καθώς είχε ήδη υποβιβαστεί, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σέντερ φορ της, έπαιζε ο τερματοφύλακας Σιαβάλας.

Το έργο των παικτών του Λόραντ ήταν εύκολο και καθάρισαν από νωρίς την υπόθεση νίκη, χωρίς πάντως να ικανοποιήσουν όπως γράψαμε και πιο πάνω! Για αυτό το λόγο και δεν έλειψαν οι αποδοκιμασίες (!), όταν ο Χιωτάκης σφύριξε για τελευταία φορά...

Το σκορ άνοιξε ο Γκουερίνο στο 15', το 2-0 έγινε με αυτογκόλ του Σεϊταρίδη στο 35', το 3-0 με τον Αναστασιάδη στο 42' και ο χορός των γκολ έκλεισε με τον Γκουερίνο στο 48'.

Από εκείνο το σημείο και μετά, ο αγώνας έμοιαζε με αγγαρεία...

Κορυφαίοι για τον ΠΑΟΚ ήταν οι: Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Αποστολίδης, Ασλανίδης, Γκουερίνο.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Χατζηαντωνίου, Πέλλιος, Φουντουκίδης (50' Καπουσούζης), Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Αναστασιάδης, Τσιλιγκιρίδης (66' Λάζος), Ασλανίδης, Γκουερίνο, Παρίδης.

Λάρισα: Κουβεντάρης, Αργυρούδης, Σεϊταρίδης, Κούρτογλου, Κυριακίδης, Ράμμος, Στεργιάδης, Τσαγκαλίδης (64' Λυγούρας), Σιαβάλας, Τσαντούλης (40' Παγκαρλιώτας).

* Στην αρχική photo διακρίνονται Γκουερίνο και Κουβεντάρης να διεκδικούν την μπάλα

* Η ομάδα ξεκίνησε τη χρονιά με τον Λες Σάνον (2 ματς -2 ήττες!!!), στη συνέχεια ανέλαβε για 8 παιχνίδια ο Απόστολος Πρόγιος (6 νίκες, 2 ισοπαλίες), για να τον διαδεχτεί ο Λόραντ (24 παιχνίδια, 13 νίκες - 6 ισοπαλίες - 5 ήττες). Συγκέντρωσε 46 βαθμούς με τέρματα 73-28.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...