«Κλειδί η άμυνα στο ντέρμπι»

Από inpaok.com: Όσα είπε ο Κούλης Αποστολίδης για το ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός.
Πηγή: inpaok.com
«Κλειδί η άμυνα στο ντέρμπι»

Για το μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό και την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης, τοποθετήθηκε σε ραδιοφωνική συνέντευξη που παραχώρησε, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου, Κούλης Αποστολίδης.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την επανέναρξη του ελληνικού πρωταθλήματος:

«Αυτό είναι καθαρά θέμα υγειονομικό, από την στιγμή που η αρμόδια επιτροπή έδωσε την άδεια. Το θεωρώ σωστό που ξεκινάει ξανά το πρωτάθλημα με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανονισμοί του πρωτοκόλλου».

Για το αν πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει κόσμος στα γήπεδα:

«Γενικότερα, όπως όλοι πιστεύω ότι τα παιχνίδια πρέπει να γίνονται με κόσμο. Από εκεί και πέρα με τις συνθήκες που υπάρχουν αυτή την στιγμή με τον κορoνοϊό, θεωρώ ότι αφού το παιχνίδι σήμερα στην Τούμπα θα γίνει χωρίς κόσμο, άσχετα με τις αποφάσεις που θα παρθούν και στο δεύτερο γύρο το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ να γίνει χωρίς κόσμο».

Για το αν υπάρχει κίνδυνος για πολλούς τραυματισμούς και τι play off πιστεύει ότι θα δούμε:

«Οσον αφορά τους τραυματισμούς, πιστεύω ότι οι πιθανότητες για να υπάρχουν περισσότεροι τραυματισμοί είναι πάρα πολλές. Γιατί οι ποδοσφαιριστές έκατσαν περίπου τρεις μήνες άπραγοι, άσχετα αν έκαναν προπονήσεις ατομικές. Οι ομαδικές προπονήσεις έχουν πολύ μεγάλη διαφορά από τις ατομικές και νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι αυξημένες για τραυματισμούς μυϊκούς αλλά και αρθρώσεων».

«Είναι τόσο ξεχωριστές αυτές οι συνθήκες, στις οποίες ξεκινάει ξανά το πρωτάθλημα που πραγματικά είναι πολύ δύσκολο να προβλέψει κανείς πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες στα πλέι-οφ και ειδικότερα στα πρώτα δύο παιχνίδια. Είναι μία πάρα πολύ δύσκολη πρόβλεψη».

Για το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός:

«Ο ΠΑΟΚ χάνει ένα σοβαρό αβαντάζ από την απουσία του κόσμου από το γήπεδο. Από εκεί και πέρα πριν από την διακοπή αγωνιστικά, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν σε καλή κατάσταση, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν. Είναι δύσκολο να ξέρουμε πως θα παρουσιαστούν οι ομάδες στον αγωνιστικό χώρο. Φυσικά ένα πλεονέκτημα που έχουμε είναι ότι δεν παίζουμε στο Καραϊσκάκη με κόσμο, αλλά στην Τούμπα έστω και χωρίς φιλάθλους».

Για το που πιστεύει ότι θα κριθεί αγώνας και το σημείο κλειδί που θα δώσει τη νίκη στον ΠΑΟΚ:

«Σε αυτές τις συνθήκες που θα γίνει ο αγώνας, θα κερδίσει εκείνη η ομάδα που θα μπει στο γήπεδο πιο αποφασιστικά, θα το θελήσει περισσότερο, αλλά και να έχει την τύχη με το μέρος της, γιατί και η τύχη πολλές φορές παίζει σημαντικό ρόλο».

Για τους παίκτες που θα παίξουν κομβικό ρόλο στον αγώνα:

«Αν θέλουμε να το θέσουμε συγκεκριμένα, είναι ότι αν πάει καλά η άμυνα του ΠΑΟΚ, τότε θα κερδίσουμε το ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έρχεται για δύο αποτελέσματα στην Τούμπα:

«Η ψυχολογία των παικτών του Ολυμπιακού είναι καλύτερη γιατί πάει για δύο αποτελέσματα στο ντέρμπι. Αλλά οι παίκτες του Ολυμπιακού, ξέρουν ότι αν χάσουν σήμερα, ψυχολογικά θα είναι χειρότερα γιατί ξέρουν ότι θα έχουν χάσει τρεις βαθμούς εναντίον του μεγάλου του αντίπαλου. Επίσης δεν έχει τελεσιδικήσει ακόμα η απόφαση αφαίρεσης επτά βαθμών για τον ΠΑΟΚ. Οπότε σίγουρα όλα αυτά θα τα σκέφτονται οι παίκτες του Ολυμπιακού, γιατί αν πάρει πίσω τους βαθμούς ο ΠΑΟΚ, τότε θα είναι δύσκολα και ο Ολυμπιακός».

Για το αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ επηρεάζονται από τα εξωαγωνιστικά:

«Οταν σφυρίζει ο διαιτητής και ξεκινάει ο αγώνας, ο ποδοσφαιριστής πρέπει να τα ξεχνάει αυτομάτως όλα και να επικεντρώνεται στο παιχνίδι του, έστω και υποσυνείδητα. Οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να μπουν με αποφασιστικότητα για να κερδίσουν τον αγώνα, γιατί έχουν να χάσουν λιγότερα από τους παίκτες του Ολυμπιακού, με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί μέχρι τώρα».

Για το αν ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση νίκης μπαίνει δυνατά στην μάχη του πρωταθλήματος:

«Το να κάνουμε μια νίκη σήμερα με τον Ολυμπιακό, πρώτα απ΄όλα είναι θέμα γοήτρου. Δεύτερον ξεκινάς τα play off με καλύτερη ψυχική και ψυχολογική διάθεση. Τρίτον αρχίζεις και ελπίζεις πως αν δικαιωθεί ο ΠΑΟΚ τελικά και πάρει πίσω τους βαθμούς, αλλάζουν τα πράγματα. Αρα ο ΠΑΟΚ δεν έχει κανέναν λόγο να έχει άγχος σήμερα και οι ποδοσφαιριστές έχουν πολλούς λόγους, να αφοσιωθούν στο παιχνίδι και να το κερδίσουν».

Για την συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα:

«Δεν νομίζω ότι ήταν το ίδιο ικανοποιητική και κυρίως αποτελεσματική, όπως ήταν πέρσι».

Για το αν ο Αμπέλ Φερέιρα είναι καλύτερος προπονητής από τον Μάρτινς:

«Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ των δύο προπονητών είναι ότι ο Μάρτινς είναι δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον Ολυμπιακό, ενώ ο Αμπέλ Φερέιρα είναι πρώτη φορά. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ακόμα τους δύο προπονητές».

Για τον ορισμό Παπαπέτρου στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός:

«Δεν αμφισβητώ ότι ο Παπαπέτρου μπορεί να τα πάει καλά στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό, αλλά εγώ θα ήθελα ξένους διαιτητές».

Για τo αν έχουν αποτέλεσμα τα 150.000.000. ευρώ που επένδυσε ο Ιβάν Σαββίδης στον ΠΑΟΚ:

«Στα χρόνια του Ιβάν Σαββίδη, ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο, έχει πάρει τίτλους, πρωταγωνιστεί στην Ελλάδα, όποτε η επένδυση του στον ΠΑΟΚ έχει αποτελέσματα. Βέβαια ο ΠΑΟΚ πρέπει να βάλει και ως στόχο να είναι πρωταγωνιστής στην Ευρώπη».

Διαβάστε ακόμη...