Χωρίς ξένους ο ΠΑΟΚ στο Final 4!

Από sdna.gr: Το... πολυαναμενόμενο Final 4 του πρωταθλήματος βόλεϊ παίρνει άλλη διάσταση καθώς ο ΠΑΟΚ θα κατέβει να αγωνιστεί χωρίς τους 4 ξένους, δείχνοντας περίτρανα ότι δεν προτίθεται να συμμετέχει ενεργά σε τελικούς-φαρσοκωμωδία μέσα στον Ιούλιο!
Πηγή: sdna.gr
Χωρίς ξένους ο ΠΑΟΚ στο Final 4!

Ο Ερασιτέχνης ΠΑΟΚ από την αρχή της πανδημίας έως τώρα, έμεινε σταθερός στο να προστατευτεί η υγεία των αθλητών και να διακοπούν τα πρωταθλήματα, θεωρούμενα αυτά ως μη γενόμενα.

Για τον λόγο αυτό, η διοίκηση του Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ, από τις 10 Απριλίου, είχε στείλει επιστολή τόσο στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, όπου ζητούσε να μην συνεχιστούν τα πρωταθλήματα καθώς ήθελε να προστατευτεί η υγεία τόσο των παικτών, όσο και των οικογενειών τους.

Το παραπάνω γεγονός – πέρα από τα άλλα αθλήματα – αποδείχθηκε και στα όσα έγιναν στο ΔΣ της ΕΣΑΠ αναφορικά με το μέλλον της Volley League. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε από την αρχή μέχρι το τέλος, και στις δυο συνεδριάσεις, την πάγια θέση του περί διακοπής των πρωταθλημάτων για την υγεία των αθλητών αλλά και σκεπτόμενος τη νέα χρονιά.

Για τον λόγο αυτό, στο τμήμα βόλεϊ του ΠΑΟΚ βρίσκονται ήδη σε προχωρημένες επαφές με αρκετούς μεταγραφικούς στόχους, προκειμένου να δημιουργήσουν μια ανταγωνιστική ομάδα τη νέα σεζόν που θα διεκδικήσει το νταμπλ στην Ελλάδα.

Ωστόσο, μέχρι τη νέα χρονιά, υπήρξαν κάποια δεδομένα αναφορικά με το Final 4 που θα γίνει, με τον Δικέφαλο να δείχνει ότι δεν προτίθεται να συμμετέχει ενεργά σε τελικούς-φαρσοκωμωδία μέσα στον Ιούλιο! Συγκεκριμένα, ο ΠΑΟΚ αυτή την ώρα στο ρόστερ έχει 4 ξένους αθλητές. Ο λόγος για τους Μάρσαλ, Ντε Ντρις, Μπιέλιτσα και Αμπράο.

Στον Δικέφαλο υπήρξαν συζητήσεις αναφορικά με το τι θα γίνει, όπου όλα δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί χωρίς τους ξένους αθλητές, καθώς υπάρχουν τόσο τα θέματα της υγείας αλλά και κάποια γραφειοκρατικά θέματα.

Και αυτό διότι, για παράδειγμα ο κεντρικός Μπιέλιτσα που είναι στην ηλικία των 37 ετών, θα χρειαζόταν αρκετό χρόνο, αρκετό παραπάνω από όσο έχουν οι ομάδες στην ευχέρεια τους, ώστε να μπορέσει να φτάσει στο επιθυμητό επίπεδο.

Την ίδια ώρα, ο ακραίος Αμπράο, βρίσκεται στην Βραζιλία, που είναι μια χώρα που πλήττεται σε μεγάλο βαθμό τώρα από τον κορωνοϊό και φαντάζει αδύνατον το να καταφέρει να ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Επίσης, ο Μάρσαλ που είναι αυτή την ώρα στον Καναδά, δεν μπορεί να έρθει στη Θεσσαλονίκη, καθώς η Ελλάδα δεν έχει μέχρι και σήμερα συμφωνία με την χώρα του, επομένως και να βρισκόταν τρόπος να έρθει, θα έπρεπε να μπει σε καραντίνα 14 ημερών.

Συνέπεια όλων των παραπάνω, ο μόνος παίκτης που μπορεί να έρθει ώστε να αγωνιστεί να είναι ο Βαν Ντε Ντρις. Για την ώρα, υπάρχουν κάποιες πιθανότητες ώστε να γίνει αυτό, ωστόσο το θέμα του θα ξεκαθαρίσει το επόμενο διάστημα, καθώς και ο ίδιος σκέφτεται το μέλλον στην καριέρα του και το πιθανό ρίσκο τραυματισμού που υπάρχει.

Η παραπάνω περίπτωση του Βέλγου, θυμίζει την περίπτωση του Σάσα Στάροβιτς με τον Παναθηναϊκό. Παρά τις υπερπροσπάθειες των πράσινων, προπονητή, συμπαικτών και διοίκησης, ο Σέρβος άσος αποφάσισε ότι δε θα επιστρέψει για τους τελικούς και θα παραμείνει στη Σερβία, καθώς επικαλέστηκε πιθανό τραυματισμό.

Βέβαια οι δυο παραπάνω δεν είναι οι μόνοι, καθώς όλοι οι αθλητές αντιλαμβάνονται το ρίσκο που υπάρχει αυτή την ώρα. Για τον λόγο αυτό και ο Πέπε Γκονσάλεζ του Φοίνικα αποχώρησε από την Ελλάδα αφήνοντας αιχμές για την ψήφο του Φοίνικα στο ΔΣ της ΕΣΑΠ.

Διαβάστε ακόμη...