Δύο δικαστικές μάχες για ΠΑΟΚ

Απο inpaok.com: Η προσφυγή του Δικέφαλου στο Σ.τ.Ε. και του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό της ΕΠΟ
Πηγή: inpaok.com
Δύο δικαστικές μάχες για ΠΑΟΚ

Δύο σημαντικές δικαστικές μάχες έχει σήμερα (4/6) ο ΠΑΟΚ.

Η μία είναι η προσφυγή του Δικέφαλου στο Σ.τ.Ε. (Συμβούλιο της Επικρατείας) με την οποία ζητά να κηρυχθεί παράνομη η σύνθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία επιβλήθηκαν ποινές στον Δικέφαλο και την Ξάνθη για την υποτιθέμενη πολυϊδιοκτησία. Σε αυτήν την υπόθεση, έκανε παρέμβαση και ο Ολυμπιακός ζητώντας από τη Super League την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης από το πρωτάθλημα, επειδή προσέφυγαν σε πολιτικά δικαστήρια, Μετά οι ερυθρόλευκοι ακολούθησαν την ίδια διαδικασία (!), κάνοντας μία ακόμη... «κωλοτούμπα» στα όσα υποστήριζαν πριν!

Η δεύτερη δικαστική μάχη της ημέρας (4/6) για τον ΠΑΟΚ, αφορά στην εκδίκαση της προσφυγής του Ολυμπιακού στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της Super League, αναφορικά με την απόφαση του Δ.Σ. της διοργανώτριας Αρχής να μην προχωρήσει τις διαδικασίες για την αποβολή του ΠΑΟΚ και της Ξάνθη από το πρωτάθλημα, επειδή προσέφυγαν στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΕΑ για τη γνωστή υπόθεση της δήθεν πολυιδιοκτησίας.

Υπενθυμίζεται ότι η προσφυγή ήταν να συζητηθεί στις 11 Μαρτίου, όμως αρχικά η διοργανώτρια αρχή αιτήθηκε και πήρε αναβολή για τις 30 Μαρτίου. Τελικά, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, η προσφυγή του Ολυμπιακού μαζί με τις πρόσθετες παρεμβάσεις του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης υπέρ της λίγκας θα συζητηθούν σήμερα (4/6) το απόγευμα στις 16:00.

Σήμερα (4/6) ορίστηκε και θα εκδικαστεί η προσφυγή της Ξάνθης κατά της Super League και της απόφασής της να επικυρώσει τη βαθμολογία του Πρωταθλήματος 2019-2020 για τις θέσεις 7-14. Η Ξάνθη είχε ζητήσει να της επιστραφούν οι πέντε από τους 12 βαθμούς ποινής, αίτημα που τέθηκε σε ψηφοφορία στη λίγκα και απορρίφθηκε.

Διαβάστε ακόμη...