Ήττα στη Λεωφόρο παρά την καλή εμφάνιση! (1969)

Από aspromavresistories.blogspot.com: Σαν σήμερα στις 1/6/1969, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969...
Πηγή: aspromavresistories.blogspot.com
Ήττα στη Λεωφόρο παρά την καλή εμφάνιση! (1969)

Ο Δικέφαλος με τον Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του, μπροστά σε 24.000 θεατές (22.787 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-0, δεχόμενος και τα δύο γκολ στο πρώτο 45λεπτο.

Ο ΠΑΟΚ είχε σε πολύ καλή μέρα την τριάδα της μεσαίας γραμμής, με τους Σαράφη – Τερζανίδη να κάνουν ένα καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο, στο τέλος του οποίου κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πώς ο Παναθηναϊκός προηγούνταν με 2-0!

Μόλις στο 7' ο Σούρπης πρόλαβε την τελευταία στιγμή και σταμάτησε τον Κούδα που έμπαινε απειλητικά προς την εστία των γηπεδούχων, ενώ τρία λεπτά αργότερα (10') ο Σαββουλίδης απέκρουσε το σουτ του Φραντζή, ο οποίος μετά από συνδυασμό Φυκαλούρη – Γραμμού βρέθηκε σε πολύ καλή θέση!

Στο 22' ο Σαββουλίδης απέκρουσε με τα πόδια το σουτ του Ελευθεράκη και έξι λεπτά αργότερα (28') ο Δομάζος βρήκε τον Φυλακούρη, αυτός γύρισε την μπάλα παράλληλα με τη γραμμή της εστίας μας και ο Γονιός από κοντά έκανε το 1-0 (παραπάνω εικόνα)...

Οι παίκτες μας με επικεφαλής τον Φουντουκίδη, διαμαρτυρήθηκαν εντονότατα στον διαιτητή Παζαρόπουλο, θεωρώντας πως υπήρχε οφ σάιντ στη φάση, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Τρία λεπτά πριν τη λήξη του ημιχρόνου (42') ο Αθανασόπουλος, μετά από μπαλιά του Δομάζου και πάλι, σημείωσε το 2-0 (παραπάνω εικόνα) και έτσι στον ΠΑΟΚ έμεινε μόνο η καλή αγωνιστική παρουσία απέναντι στους μετέπειτα πρωταθλητές.

Το ματς στην επανάληψη έχασε τον καλό ρυθμό του, ενώ στο 73' αποβλήθηκε ο Φουντουκίδης, καθώς έπιασε από τον λαιμό τον βοηθό (!) που λίγο νωρίτερα δεν υπέδειξε το πεντακάθαρο οφ σάιντ του Γραμμού, την προσπάθεια του οποίου σταμάτησε ο Πίρτσος, ο οποίος στο μεταξύ είχε αντικαταστήσει τον Σαββουλίδη!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σαράφης, Κούδας, Τερζανίδης και από τον Παναθηναϊκό οι Καμάρας, Οικονομόπουλος, Δομάζος, Αθανασόπουλος.

Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Οικονομόπουλος, Δημητρίου, Καμάρας, Σούρπης (78' Τομαράς), Αθανασόπουλος, Ελευθεράκης, Φυλακούρης, Δομάζος, Γονιός (66' Κοψαχείλης), Φραντζής.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης (66' Πίρτσος), Μήτρακας, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Μακρής (66' Παπαχριστούδης), Σαράφης, Τερζανίδης, Γιακουμής, Παρίδης, Κούδας, Αφεντουλίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής

* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση.

Διαβάστε ακόμη...