Οι 4+1 επιλογές για τον άξονα της μεσαίας γραμμής!

Από paok24.com: Ο πολύ σοβαρός τραυματισμός του Ντόουγκλας Αουγκούστο, δεν προκάλεσε πρόβλημα μόνο στον Βραζιλιάνο χαφ αλλά και στον Αμπέλ Φερέιρα, ενόψει των έντεκα ή δώδεκα αγώνων που θα κληθεί να δώσει ο ΠΑΟΚ το προσεχές διάστημα.
Πηγή: paok24.com
Οι 4+1 επιλογές για τον άξονα της μεσαίας γραμμής!

Ιεραρχικά και βάση της διαχείρισης του Αμπέλ Φερέιρα στην προ κορωνοΐού εποχή, θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Ντόουγκλας Αουγκούστο αποτελούσε την τρίτη κατά σειρά επιλογή του Πορτογάλου προπονητή για τον άξονα της "ασπρόμαυρης" μεσαίας γραμμής, πίσω από Μίσιτς και Μαουρίσιο.

Έτσι, η απώλεια του Βραζιλιάνου σαφώς και προκαλεί "πονοκέφαλο" στον Φερέιρα, από τη στιγμή που θα πρέπει να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους δύο τελευταίους, σε μία σειρά απαιτητικών αλλά και συνεχόμενων αγώνων σε play off και Κύπελλο.

Με μία πρώτη ανάγνωση, ο Φερέιρα θα υποχρεωθεί να δώσει περισσότερο χρόνο απ΄ ότι ενδεχομένως υπολόγιζε στον Άντερσον Εσίτι, τον οποίο χρησιμοποίησε σε μόλις 12 ματς πρωταθλήματος (7 ως βασικό). Ενδεικτικό του ότι ο Νιγηριανός αποτελούσε την τέταρτη κατά σειρά επιλογή για τον άξονα της μεσαίας γραμμής, ήταν το ότι δεν αγωνίστηκε λεπτό στα τελευταία τρία ματς πρωταθλήματος (με Λάρισα, Ολυμπιακό και Ξάνθη), ενώ χρησιμοποιήθηκε ως αλλαγή στα τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα.

Από εκεί και πέρα, μοιάζει σχεδόν βέβαιο πως στο μυαλό του Φερέιρα υπάρχει πλέον και ο Ομάρ Ελ Καντουρί για τη θέση "8", τη στιγμή που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον το αν ενεργοποιηθεί ή όχι ο Πόντους Βέρνμπλουμ, ο οποίος εδώ και καιρό έχει ξεπεράσει το σοβαρό πρόβλημα τραυματισμού του μεν αλλά έχει να φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε επίσημο παιχνίδι από τις 17 Δεκεμβρίου 2018, δηλαδή πριν 17 μήνες, όποτε και τραυματίστηκε στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό στη Λιβαδειά.

Διαβάστε ακόμη...