«Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ποινή για τον ΠΑΟΚ στο CAS»

Από thessports.gr: Για την υπόθεση του ΠΑΟΚ μίλησε ο καθηγητής αθλητικού δικαίου Γιώργος Ιωαννίδης, και εξήγησε τι μπορεί να συμβεί στην κάθε υπόθεση και ξεκαθάρισε πως στην υπόθεση του Δικεφάλου δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ποινή από αυτή που έχει υποστεί ήδη.
Πηγή: thessports.gr
«Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ποινή για τον ΠΑΟΚ στο CAS»

Μεταξύ άλλων όσα είπε:

«Πολλές φορές οι ομάδες διαρρέουν πράγματα απλά για τις εντυπώσεις. Αν δεν έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα η υπόθεση του ΠΑΟΚ στο CAS, δε σημαίνει ότι δε θα γίνει η δίκη μέχρι τον Αυγουστο, αλλά σημαίνει πως δεν έχουν συμφωνήσει οι τρεις δικαστές και αλλά και οι διάδικοι. Συνήθως ρωτάει το δικαστήριο τους διαδίκους. Στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο δεν έχει οριστεί ο πρόεδρος του δικαστηρίου, θα κοιτάξει το δικαστήριο το επιχείρημα του ΠΑΟΚ να έχει βγει η απόφαση πριν το τέλος των πλέι οφ. Μπορεί να μπει ενδιάμεσα η εκδίκαση».

Για τις ενέργειες του ΠΑΟΚ και την ταχύτητα των διαδικασιών:

«Στην συγκεκριμένη περίοδο χωρίς να υπάρχει ακόμη το πάνελ των δικαστών, ο πρόεδρος ελέγχει τα επιχειρήματα. Κατά την άποψή μου, ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να ζητήσει να βγει απόφαση πριν ξεκινήσουν τα πλέι-οφ, να προλάβει δηλαδή και την αρχή των πλέι-οφ. Η ΕΠΟ έχει συμφωνήσει με τον ορισμό του προέδρου όποιος και αν είναι αυτός, οπότε λογικά η διαδικασία θα ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό.

Υπάρχει περίιπτωση ο ΠΑΟΚ να θέσει θέμα δικαιοδοσίας – συμμετοχής του Ολυμπιακού στη διαδικασία. Επρεπε ίσως να έχει γίνει πιο νωρίς αυτό. Η δικονομία του CAS προβλέπει ότι όταν κατατεθεί και ο δεύτερος φάκελος μέσα σε αυτόν θα πρέπει να οριστεί και επιχειρηματολογία για το τι ζητάει από το δικαστήριο. Σε αυτό το φάκελο μπορείς να θέσεις ότι δε θες να συμμετάσχει ο Ολυμπιακός. Αυτό γίνεται μέσα σε αυτό το φάκελο. Αν το έχει κάνει, τότε θα ληφθεί υπόψη από το δικαστήριο.

Να τονίσουμε ότι αυτές είναι δύο διαφορετικές εφέσεις του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού μπορεί να «τρέχουν» μαζί αλλά μπορεί το CAS να βγάλει και δύο διαφορετικές αποφάσεις ενώ αν συμφωνήσουν όλες οι πλευρές μπορεί να βγει και μια κοινή απόφαση. Το CAS μπορεί να λάβει υπόψη ότι ο ΠΑΟΚ δεν δέχεται την παρουσία του Ολυμπιακού, να τους ακούσει όλους και στο τέλος να αποφασίσει αν θα το λάβει υπόψιν του ή όχι».

Για το αν μπορεί να υπάρξει χειρότερη απόφαση για τον ΠΑΟΚ:

«Αν μπει μέσα στην ουσία, το CAS θα κοιτάξει την συμφωνία μεταξύ των πλευρών δηλαδή τους κανόνες της σχέσης που διέπουν τις δύο πλευρες. Το δικαστήριο της Λωζάννης πάντως δεν μπορεί να επαναφέρει κανόνες που δεν ισχύουν, θα δικάσει με βάση το δίκαιο της χώρας και των κανόνων που υπάρχουν. Απ' όσο γνωρίζω έχει αλλάξει ο κανονισμός στην Ελλάδα και θα εφαρμοστεί ο κανόνας που υπάρχει».

 

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...